<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | pátek 08/03/2019, 18:00 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 1 729 diváků (30 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Hostům chyběli kvůli karetnímu trestu tři klíčoví hráči, na poslední chvíli přišli také o zraněného Kroba, a tak bylo otázkou, jak nabuzenému Jablonci dokážou vzdorovat. V úvodu však Teplice domácího favorita pořádně zaskočily.

    Krátce po rozehrávce sice jako první pálil do středu branky jablonecký Trávník, ale už ve třetí minutě měl domácí gólman Hrubý plné ruce s přímým kopem Moulise od postranní čáry. Po následném rohu vyslal přesný volej z hranice šestnáctky Žitný a za již překonaného Hrubého zaskočil na brankové čáře hlavičkující Považanec.

    Divoký úvod sliboval atraktivní duel, ale s přibývajícím časem oba týmy hrály opatrněji a šancí ubylo. Domácí začali mít navrch, ale když už se dostali do slibné situace, zklamali v koncovce. Považanec pálil z voleje vedle, sváteční střelec Hübschman hlavou zblízka minul a po rohu se nedokázal prosadit v podobném postavení ani Hovorka. Největší šanci měl před pauzou Trávník, ale jeho lob z rychlé rozehrávky přímého kopu skončil mimo.

    Druhý poločas začal znovu s řadou šancí a hosté se nečekaně dostali do vedení. Ve 47. minutě se přízemní ránou z 18 metrů ke vzdálenější tyči prosadil Moulis.

    Brzy však bylo srovnáno. Sobol vrátil o šest minut později míč před branku a Vatajelu střelou mezi nohy obránců se štěstím vyrovnal, čímž ukončil 268 minut trvající jablonecké čekání na gól. Rumunský záložník si po zimním příchodu ze Sparty připsal druhou soutěžní branku.

    V 74. minutě domácí otočili skóre. Po rychlém přesunu míče z pravé na levou stranu se dostal ke střele uvnitř vápna Sobol a nekompromisně poslal balon do opuštěné strany branky. Ukrajinský zadák zaznamenal první soutěžní trefu v jabloneckém dresu.

    Další velkou možnost vzal domácímu Břečkovi z kopačky brankář Grigar. Hosté se už k odpovědi nedostali a s Jabloncem potřetí za sebou prohráli 1:2.

    Hlasy po utkání:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "V minulých dvou zápasech jsme dostávali ze všech stran pochvaly za pěkný výkon, ale byli jsme bez bodu. Jsem rád, že dnes jsme opět vyhráli, i když se vítězství nerodilo zrovna jednoduše. Hostům sice chyběla řada hráčů, ale nebylo to zase tak moc znát, dokonce se zde dostali i do vedení. Prokázali jsme ale charakter, musím hráčům poděkovat, i když neříkám, že to byl optimální výkon. Dokázali jsme však zápas otočit a to se také cení. Rozhodovalo se na levé straně, kde se spolupráce Vatajelua se Sobolem vyvíjí velmi slibně. Pro oba byly góly oceněním jejich práce."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Předvedli jsme dnes zde, na co jsme měli. Škoda, že jsme alespoň neremizovali. Nebyli jsme tomu daleko, měli jsme vydržet alespoň 15 minut po našem gólu. Hned po vyrovnání jsem už ale tušil, že to bude složité. Škoda té situace při našem vedení, to jsme neměli podcenit. Po vyrovnání se domácí dostali do hry a především z levé strany nám hodně zatápěli. V obou případech jde o velmi nadstandardní hráče, kteří dnes rozhodovali. Musíme zvednout hlavu, po návratu některých hráčů do sestavy to může být za týden zase lepší."

    FK Jablonec - FK Teplice 2:1 (0:0)

    Branky: 53. Vatajelu, 74. Sobol - 47. Moulis.
    Rozhodčí: Berka - Hájek, Caletka.
    ŽK: Holeš - Grigar, Jeřábek, Kučera.
    Diváci: 1729.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Acosta (73. Jovovič), Trávník (58. Kratochvíl), Považanec (90.+1 Kubista), Vatajelu - Doležal. Trenér: Rada.

    Teplice: Grigar - Jeřábek, Čmovš, Shejbal - Hyčka, Soungole, Žitný (78. Švejda), Kučera, Moulis (82. Bezdička) - Jindráček, Kuchta (63. Radosta). Trenér: Hejkal. 

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.