<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | neděle 10/03/2019, 17:30 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 14 126 diváků (73 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slávistický trenér Trpišovský udělal po čtvrteční remíze 2:2 v úvodním osmifinále Evropské ligy v Seville sedm změn v základní sestavě. Oproti pohárovému utkání od začátku nastoupili obránci Frydrych, Ngadeu a Zelený, záložníci Baluta, Hušbauer, Olayinka a útočník Škoda.

    Jako první zahrozil Baník. V páté minutě Diop přepadl v pokutovém území přes domácího brankáře Koláře, ale sudí Nenadál ani po konzultaci s videorozhodčím Královcem penaltu neodpískal a naopak udělil hostujícímu útočníkovi žlutou kartu za simulování.

    Od té doby byla v první půli nebezpečná jen Slavia. V sedmé minutě hlavičkoval po rohu vedle Frydrych, ale za dalších deset minut už domácí vedli. V době, kdy hostům chyběl na trávníku po Frydrychově faulu ošetřovaný Fleišman, se po rohu na hranici vápna opřel do míče Olayinka, jehož střelu, tečovanou Frydrychem, vyrazil gólman Laštůvka jen ke Škodovi a ten uklidil míč do sítě.

    Ve 23. minutě v další velké šanci domácí Zelený křížnou ranou minul zadní tyč a poté Stochovu střelu vyrazil Laštůvka. Slezané se v závěru první půle mírně oklepali z domácího tlaku, ale Koláře neohrozili.

    Šest minut po přestávce se prosmýkl před branku hostů Olayinka, přepadl přes gólmana Laštůvku a sudí Nenadál za obdobnou situaci jako v první půli na opačné straně tentokrát nařídil penaltu. Slávisté kopali už čtrnáctý pokutový kop v sezoně a devátý z posledních deseti kol. Stochovu střelu však Laštůvka vyrazil na roh.

    Domácí fanoušci pak způsobili dýmovnicemi chvilkové přerušení zápasu. Baník byl dopředu prakticky neškodný a Slavia 20 minut před koncem pojistila vedení. Střídající Masopust byl na trávníku minutu, když mu po centru od Stocha sklepl míč Frydrych a domácí záložník zblízka zaznamenal druhý soutěžní gól za Pražany. Hraniční situaci ještě sudí konzultoval s videorozhodčím, ale o ofsajd podle něj nešlo.

    Střídající Van Buren, Hušbauer ani Souček pak další šance neproměnili, ale ve třetí ze sedmi nastavených minut se prosadil hlavou po rohu bývalý hráč Baníku Frydrych. Čtvrtý gól pak zasadil zdecimované Ostravě Van Buren. Slavia se ideálně naladila na čtvrteční odvetu se Sevillou.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsem spokojený s tím, že jsme získali tři body, dali čtyři góly a měli další vyložené šance. V některých fázích to byl i velice dobrý výkon. Kromě pár náznaků jsme ani Baník nepustili do nějaké gólové šance. Ve všech řadách dobrý výkon i po těch změnách. V sestavě byli noví hráči, kteří dlouho nehráli, nejsou tak sehraní, nebo hráči, kteří měli za sebou náročný program. I když to výsledkově vypadá jednoznačně, Baník byl před tímto kolem týmem z top čtyřky. Na podzim jsme tam prohráli, takže jsme měli velký respekt ze zápasu. O to víc jsem rád, jak to celkově dopadlo. Jediné minus byla produktivita, i když jsme hned z druhé šance dali gól. Nás zajímá zvládat jen svoje zápasy. Pokud se nám to bude dařit jako poslední tři zápasy, pak se nemusíme koukat na nikoho jiného. Náskok šesti bodů nás neuklidňuje, protože se hraje ještě nadstavba. Kdyby se hrálo 30 kol, je to něco jiného."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Slavia byla jednoznačně lepším týmem, měla ještě víc brankových situací, aby nám vstřelila více gólů. My jsme tahali po celý zápas za kratší konec. Mohli jsme dát aspoň na 2:1, kdybychom si to tam líp prostrčili středem. Mě mrzí přístup u posledních dvou gólů. Mužstvo se musí rvát o každý gól a ne abychom obdrželi takhle dva góly v nastavení. Potom tam byly další situace, kdy míč létá těsně kolem tyčí. Přístup některých hráčů v závěru nebyl dobrý. Jednoznačně kvalita na straně Slavie. To, jakou má formu, jaké má hráče, tak jí těžko můžeme sekundovat. Od toho je video, aby rozhodlo. A ne my, když to vidíme z 68 metrů."

    SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 4:0 (1:0)

    Branky: 18. Škoda, 70. Masopust, 90.+3 Frydrych, 90.+7 Van Buren.
    Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Dresler - Královec (video).
    ŽK: Souček, Frydrych - Mešaninov, Diop, Jánoš.
    Diváci: 14.126.

    Slavia: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Souček - Baluta (69. Masopust), Stoch (90. Král), Hušbauer, Olayinka - Škoda (77. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Ostrava: Laštůvka - Pazdera (17. Mešaninov), Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Šindelář, Granečný (77. Holzer) - Baroš (78. Kuzmanovič), Diop. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.