<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | neděle 03/03/2019, 15:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 959 diváků (79 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Slavia na začátku zatlačila soupeře na jeho polovinu. Ve 13. minutě se dostal k hlavičce Bořil, ale trefil jen střed branky. O čtyři minuty později mohli otevřít skóre domácí, Bartkova střela však skončila vedle.

    V 21. minutě domácí Puškáč po protiútoku a centru z pravé strany od Vaníčka překonal brankáře Koláře, ale "Klokani" se radovali z vedení jen chvíli. Sudí Královec po zhlédnutí videozáznamu gól odvolal, vrátil se k zákroku o 20 sekund dříve na opačné straně na hostujícího Masopusta a za držení od Krcha nařídil penaltu. V české lize došlo k podobné situaci poprvé v historii.

    Slávisté zahrávali už třináctý pokutový kop v ligové sezoně, osmý z posledních devíti kol a Souček nezaváhal, i když Fryšták vystihl směr střely.

    S domácími obdržená branka otřásla a ještě do pauzy inkasovali podruhé. Stochovu střelu nejprve vytáhl Fryšták na břevno, následně si poradil i se Škodovou šancí, ale ve třetí minutě nastavení už kapituloval. Po centru z pravé strany se hlavou k tyči trefil bývalý hráč Bohemians Škoda.

    Po přestávce výrazně ubylo šancí. Domácí se snažili zápas zdramatizovat, ale na zvrat neměli. V 63. minutě Reiter obešel Koláře, ale ke střele se před obranu nedostal. Na druhé straně pak Škoda z první mířil po Fyrštákově vyběhnutí těsně nad.

    V 78. minutě už slávisté přidali třetí branku. Hušbauer obešel obránce a střelou na přední tyč zaskočil Fryštáka. Domácím nebyl souzen ani čestný zásah, neboť Vodhánělův pokus vyrazil Kolář. Červenobílí si připsali nejvyšší vítězství na půdě Bohemians v samostatné historii a ideálně se naladili na čtvrteční úvodní osmifinále Evropské ligy v Seville.

    Ohlasy

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Chtěli jsme vyztužit zadek, hráli jsme v defenzivě v rozestavení 5-4-1, což nám přineslo úspěch ve Zlíně. Strategie byla, aby se hráči Slavie nedostávali do situací, v kterých jsou silní. Věděli jsme, že my brejků asi nebudeme mít kdoví kolik, ale počítali jsme, že čtyři pět jich bude nebezpečných. Neříkám, že to fotbal posouvá dál, ale v naší situaci nám to mohlo přinést s větší pravděpodobností úspěch. Ve finále to vedlo přesně k tomu, co jsme plánovali. Podařilo se nám rozehrát brejk, z toho jsme skórovali. Šli jsme do vedení 1:0, fantazie, podle plánu. Zápas dostal nový náboj až do momentu, kdy do toho vstoupil VAR (video). Rozhodčí se rozhodli, že odpískají pokutový kop. To nebylo, že jsme mohli vést, my jsme vedli. Prožili jsme si radost, emoci a najednou jsme prohrávali. To je strašně moc velká negativní síla pro nás a my jsme si s ní nedokázali poradit. Cítil jsem z hráčů velkou frustraci, po zbytek zápasu jim zůstal písek v puse. Ve 45. minutě jsme dostali gól z nevinné akce a v momentě, kdy jsme šli do poločoasu za stavu 0:2, mohl divák v podstatě odcházet. Utkání ztratilo náboj, jen se dohrávalo. VAR do toho možná vstoupil podle toho, jak je to nastavené, možná, že to posoudili přesně podle metodiky. Ale za mě je to destrukce fotbalu, v tomhle případě destrukce Bohemky. Jako na potvoru všechna rozhodnutí VAR jsou proti nám."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Troufnu si říct, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Ve všech parametrech zápasu jsme hráli výborně. Jen škoda, že jsme v prvním poločase nepřidali více branek, do desáté minuty jsme měli tři dobré příležitosti. Co se týče držení míče, kombinační hry, důrazu v přistupování k protihráčům, odvahy v kombinační hře, která tu nikdy není jednoduchá, tak po dlouhé době musím říct, že mužstvo zahrálo opravdu skvěle. Ten zákrok jsem viděl už v reálu. Takže jsem si říkal, už jak ta akce probíhala, že se k tomu budou vracet. Samozřejmě jsem nevěděl, že z toho padne gól. Ten zákrok byl viditelný od střídaček, jak jsme je měli na té polovině blíž k brance. Samozřejmě nikdy nevíte, jaké záběry budou k dispozici, jak to vyhodnotí. Ale já byl klidný, že to takhle musí dopadnout, protože faul byl jasný. Dlouho jsem si říkal, že až se to stane, doufám, že ne nám. Viděl jsem to v nizozemské, ve španělské lize. Musí to být šílená rána. Už to, že dáte gól a pak ho neuznají, je rána. A pak takováhle situace, kdy z euforie, že dáte branku, najednou prohráváte 0:1. Samozřejmě chápu emoce domácích. U nás by to bylo podobné."

    Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)

    Branky: 26. Souček (pen.), 45+3. Škoda, 78. Hušbauer.
    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek – Zelinka (video).
    ŽK: Krch, Vacek – Škoda, Hušbauer.
    Diváci: 4959.

    Bohemians: Fryšták – Dostál, Hůlka, Krch – F. Hašek (71. Marhún), Levin, Vacek, Bartek – Reiter (75. Záviška), Puškáč (75. Vodháněl), Vaníček. Trenér: M. Hašek.

    Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Král (82. Traoré) – Masopust (65. Zmrhal), Hušbauer, Stoch – Škoda (76. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.