<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | sobota 23/02/2019, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Fotbal

    Góly


    Návštěva: 2 245 diváků (46 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Karviná vzhledem k vývoji tabulky potřebovala zabrat, ale přes snahu a větší aktivitu toho v ofenzivě příliš nevyprodukovala. Fotbal v úvodní půlhodině oboustranně trpěl na nepřesnosti a málo nápaditosti.

    Záblesky se dostavily až po půlhodině: nejprve teplický Kučera protáhl Berkovce technickou ranou zpoza vápna, na opačné straně měl Grigar po dělovce Djordeviče plné ruce práce, aby prudký míč zvedl nad břevno.

    V nastavení prvního poločasu ale Wágner znovu uplatnil čich na góly ve vápně a po rohovém kopu na vzdálenější tyči úplně neobsazený hlavou doťuknul balon do prázdné brány. Pro nejlepšího karvinského střelce to byl sedmý zásah v ligovém ročníku.

    S gólovým stimulem se Slezané do soupeře opřeli i v úvodu druhé půle. V teplickém pokutovém území bylo několikrát horko po standardních situacích, Wágner se jednou opět hlavou dostal i ke koncovce, ale tentokrát jeho pokusu chyběly decimetry.

    Krátký domácí tlak pak znovu zvadl a hosté toho brzy využili. Krivák ve vápně podrazil Moulise a Hora v 72. minutě s velkým štěstím proměnil penaltu, jejíž směr sice Berkovec vystihl, ale prudce vystřelený míč i s jeho tečí zapadl do sítě.

    Karviná znervózněla a strnula v závěrečné křeči. Dlouhé nákopy do šestnáctky k ničemu nevedly. Severočeši však také evidentně neměli svůj den, a i když jim soupeř otevíral prostor, nijak toho nevyužili. Duel nevalné úrovně se přesto v nastavení mohl převážit na obě strany: z ojedinělé situace nejprve těsně minul Hora a z protiakce podobně křížným pokusem netrefil bránu ani Guba. Karviná tak z posledních třinácti ligových zápasů pouze jednou vyhrála.

    Hlasy po utkání:

    Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Tato ztráta nás mrzí. Měli jsme utkání dobře rozehrané a většinu času pod kontrolou. Více jsme šli za vítězstvím, ale nepotvrdili jsme to druhým gólem. Soupeře jsme nepustili do větší šance, o to více to mrzí. Pak po hloupé chybě inkasujeme z penalty. Potřebujeme, aby se nám někdo střelecky přidal k Tomáši Wágnerovi."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Utkání musím hodnotit se smíšenými pocity. Domácí se dostali do vedení a museli jsme dotahovat, což jsme nechtěli. Ovšem v době, kdy jsme vyrovnali a to utkání se lámalo, jsme měli více ze hry. Bohužel jsme nedotáhli slibně se rozvíjející útoky tři na dva, čtyři na dva. Tam jsem viděl náš nedostatek. Tam se to lámalo a mohlo se to zlomit na naší stranu. Domácí byli předtím trošku lepší a nebezpečnější, my jsme museli udělat korektury v sestavě a nechtěli jsme na nic čekat. Asi jsme rád za bod, ale očekávám více od Teplic."

    Jakub Hora (záložník Teplic): "Určitě bod bereme všema deseti. Prvních padesát pět minut nebylo od nás vůbec dobrých. Pak jsme hru vyrovnali, měli jsme ale lépe vyřešit brejky. Byli jsme hodně v ofsajdu a nevyřešili to dobře. Přesně takhle jsme ale chtěli hrát celý zápas. Ale hráli jsme tak jen třicet pět minut, proto bod bereme."

    MFK Karviná - FK Teplice 1:1 (1:0)

    Branky: 45.+1 Wágner - 72. Hora z penalty.
    Rozhodčí: Marek - Podaný, Dobrovolný.
    ŽK: Rundič, Faško, Djordjevič, Krivák - Ljevakovič, Čmovš.
    Diváci: 2245.

    Karviná: Berkovec - Čolič (77. Guba), Krivák, Rundič, Djordjevič - Bukata - Ba Loua (67. Moravec), Budínský, Faško (86. Dramé), Galuška - Wágner. Trenér: Hrnčár.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (79. Hošek) - Hyčka (46. Moulis), Kučera, Ljevakovič (54. Trubač), Hora - Jindráček, Žitný. Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.