<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | sobota 23/02/2019, 15:00 | Letná | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 065 diváků (52 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Úvod zápasu patřil zlínským hráčům, kteří si vytvořili mírnou územní převahu, z níž vytěžili v páté minutě standardní situaci a Poznarovu hlavičku do náruče brankáře Fryštáka.

    Jenže nápor domácích byl příliš jednotvárný, chyběla mu myšlenka a hlavně finální přihrávka, která by překvapila zformovaný obranný blok Pražanů. Ti toho využili a postupem času vyrovnali hru.

    Bohemians těžili i z rychlých brejků. Ljovin promáchl při centru z levé strany a Reiter pálil nad po dlouhém pasu a sprintu z hloubi pole. Přesto se "Klokani" dočkali vedení.

    Po necelé půlhodině se do zlínského vápna snesl centr, Hůlka nejprve trefil tyč a ve skrumáži uklidil míč do sítě Krch.

    Zlín se stereotypu nezbavil ani po inkasovaném gólu. Blízko k vyrovnání byl Železník a posléze i Poznar, ale ani jeden neprolomil jarní střelecké prokletí Zlína.

    Pokud prokřehlí domácí diváci čekali po změně stran od svých hráčů nějaké zlepšení, jenže byli rychle vyvedeni z omylu. "Ševci" hráli pomalu, vázla u nich kombinace, přechod do útoku nefungoval.

    Bohemians tak stačilo bránit a tu a tam zaměstnat defenzívu Zlína. Blízko k navýšení náskoku měli v 64. minutě, kdy po obléhání Dostálovy branky jako poslední střelecký aktér selhal Záviška.

    V závěrečné dvacetiminutovce domácí přece jen zmobilizovali všechny síly a vrhli se do útoku. V 75. minutě nastřelil novic v základní sestavě Zlína Čanturišvili břevno, ale na jeho bombu už v koncovce nikdo ze spoluhráčů nenavázal. Zlín se dožadoval i pokutového kopu za souboj Bartka s Džafičem, ale sudí to jako faul neposoudil.

    Tlak domácích gradoval v samotném závěru, ale bez efektu. Naopak ve třetí minutě nastavení po brejku pojistil výhru hostů Vacek svým premiérovým ligovým gólem po zimním příchodu do Bohemians.

    Hlasy po utkání:

    Roman Pivarník (trenér Zlína): "Začali jsme velmi slušně ale Fryšták chytil gólovou hlavičku. Bohemka hrála jinak, v jiném rozestavení a proti tomu se těžko hrálo. Navíc jsme z první standardky soupeře dostali gól, což je v takovém zápase hodně těžké srovnávat. Soupeř pak čekal na své příležitosti. Měli jsme dostatek šancí k tomu, abychom dali gól, bohužel se tak nestalo. Druhý gól v naší síti nemá cenu komentovat, to už vyplynulo z našeho tlaku a otevřené obrany. Nasazení tam bylo, šance přišly, nastřelili jsme břevno, hráči chtěli jít za vítězstvím. Pro žádný tým není lehké hrát do plných. Každá prohra komplikuje naši situaci. Můžeme se bavit o chybách, které tam byly, ale viděl jsem nasazení a snahu. Velkým pozitivem byl dnes výkon Čanturišviliho."

    Martin Hašek (trenér Bohemians 1905) : "Dnes to asi bylo napsáno ve hvězdách, že Bohemka vyhraje a tak se i stalo, já jsem to tak cítil. Jsem šťastný ze spousty důvodů. Žádný trenér nechce být vyhozen, v Bohemce má rád spoustu lidí, nerad bych ji opouštěl. Na učení angličtiny ve volnu mám ještě čas. Hráli jsme už dříve spoustu dobrých zápasů, ale body nepřicházely. Až dnes. Určitě jste si všimli, že jsme dnes nastoupili v jiném rozestavení. Rozhodli jsme se udělat změnu z principu, protože dosavadní způsob hry nám nepřinášel výsledky. Dnes jsme hráli v hlubokém bloku, byli jsme pasivní, ale vědomě, úmyslně, čekali jsme, až se o nás Zlín rozbije a my udeříme z brejků. Prosadili jsme se ze standardní situace, což je pro mě novinka, neboť loni jsme nedali ani jeden gól po standardce a letos dva díky Hilálovi, který tu dnes nebyl. Nakonec jsme proměnili i ten brejk, ale až v nastavení."

    FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)

    Branky: 29. Krch. 90.+3 Vacek.
    Rozhodčí: Zelinka - Vasjuk, Leška.
    ŽK: Čanturišvili - Ljovin, Bartek, Vacek.
    Diváci: 3065.

    Zlín: Dostál - Holík (78. Jakubov), Buchta, Bačo, Bartošák - Matejov, Hnaníček, Jiráček, Čanturišvili - Poznar, Železník (63. Džafič). Trenér: Pivarník.

    Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Záviška, Reiter (78. Dostál) , Ljovin, Vacek, Bartek - Vaníček, Puškáč (65. Koubek, 89. Jindřišek). Trenér: M. Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.