<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | neděle 17/02/2019, 17:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 140 diváků (96 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Plzeň tak oplatila Slavii podzimní debakl 0:4 z Edenu a připravila jí v nejvyšší soutěži první prohru po 10 zápasech. Ve vzájemných ligových utkáních už podesáté za sebou zvítězil domácí celek.

    Slavia udělala po čtvrteční remíze 0:0 s Genkem v Evropské lize jednu změnu v sestavě, v útoku Olayinka nahradil Škodu. Také Plzeň po výhře 2:1 nad Dinamem Záhřeb nasadila jiného hrotové hráče, když místo Beauguela nastoupil Chorý. Na pozici středního ofenzivního záložníka pak dostal před Čermákem přednost Hořava.

    Viktoria byla celou první půli aktivnější a v úvodu hrozil po centrech hrozil stoper Hubník, jenž nastoupil k 250. utkání v lize. V šesté minutě po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle, poté v tísni pálil vedle. V 21. minutě protáhl hostujícího brankáře Koláře Chorý a ve 34. minutě po Kayambově úniku mířil z voleje mimo Hořava.

    Těsně před pauzou už domácí udeřili. Na centr od Hrošovského si naběhl Limberský, hrající 350. duel v nejvyšší soutěži, poslal míč před branku, kde jej doklepl do sítě Chorý. Asistent sice odmával ofsajd, ale hlavní sudí Franěk po poradě s videorozhodčím branku uznal. Domácí útočník dal jubilejní desátý ligový gól.

    Po přestávce místo Ševčíka nasadila Slavia čerstvého Krále a Pražané znatelně přidali. Olayinka však pálil vedle a Součkův gól z dorážky v 52. minutě neplatil kvůli ofsajdu, který potvrdilo video.

    V polovině druhé půle se po rohu tlačil do zakončení střelec dvou branek proti Záhřebu Pernica, po souboji s hostujícím Králem upadl, ale sudí Franěk po poradě s videorozhodčím penaltu nezapískal.

    Osm minut před koncem už Západočeši svůj náskok pojistili. Střídající Petržela vysunul kolmicí Havla, který z první nacentroval na volného Beauguela a ten hlavou nedal Kolářovi šanci. Francouzský útočník navázal na svou branku z úvodního jarního kola proti Mladé Boleslavi.

    Slavia už při křečovitém náporu zdramatizovat závěr nedokázala a z pozice týmu s nejvyšším počtem vstřelených branek v soutěži teprve podruhé v ligové sezoně neskórovala.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): „Myslím, že zápas by vyrovnaný. V první půli jsme možná byli trochu lepší. Měli jsme tři čtyři situace, kdy jsme mohli dát gól. Bohužel jsme ho nedali a povedlo se nám to až těsně před přestávkou. Z mého pohledu jsme měli ve velkém vápně víc prostoru, důrazu, to rozhodlo o našem vítězství. Bylo to i proto, že Slavia nepřijela jen betonovat, přijela hrát fotbal a v ten moment je víc prostoru v útočné fázi. Jako jsme měli odsledovanou Slavii my, tak ona taky nás. Krajní obránce má velice ofenzivní. Neříkám, že se Slavia do finální fáze nedostávala, ale těší nás, že jsme to Slavii ztížili. Choras (Chorý) nám strašně moc pomohl a Beauguel přidal druhý gól. To, že Plzeň zvládá těžké zápasy, se potvrdilo nejen tento týden, ale ve spoustě zápasů předtím. Jsem hlavně rád, že jsme se ke Slavii dotáhli na tři body. Po tolik kolech je hodně důležité, abychom byli na dostřel. Kdyby se nám to nepodařilo, bylo by to trošku složitější. I při remíze. Bylo by to šest bodů plus vzájemný zápas, takhle jsou to vlastně čtyři body. Tři plus vzájemný zápas. Možná je to o jednom zápase."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Odehráli jsme špatný první poločas. Plzeň byla agresivnější, důraznější, vyhrávala většinu osobních soubojů po celém hřišti. My jsme nebyli nebezpeční pro obranu soupeře. Postupem času Plzeň v prvním poločase přebrala otěže utkání, získala střed pole, záložní řadu. Dost se to na nás valilo. Když už to vypadalo, že poločas přežijeme, že si k tomu něco budeme moci říct, prostřídat, tak jsme nezachytili náběh hráče za záda a dostali jsme gól v podstatě do prázdné brány. Pak jsme to honili vším možným, změněním stylu, prostřídáním. Vytvořili jsme si po přestávce tlak, bohužel šance, kterými jsme se mohli dostat zpět do zápasu, jsme neproměnili. Viktorka pak rozhodla, když jsme nechali neobsazeného hrotového hráče a dostali jsme druhý gól. Tahali jsme za kratší konec a zaslouženě jsme prohráli. Jeli jsme sem se šestibodovým náskokem, chtěli jsme zvítězit. Pořád jsme ale první. Prohráli jsme, zbývá ještě s nadstavbou 14 kol. Je to jen jedna z velkých bitev v té dlouhé válce."

    FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

    Branky: 45. Chorý, 82. Beauguel.
    Rozhodčí: Franěk – Moláček, Kříž – Zelinka (video).
    ŽK: Limberský, Hubník – Ševčík, Hušbauer, Olayinka.
    Diváci: 11140.

    Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (68. Petržela), Hořava (89. Bakoš), Kovařík – Chorý (58. Beauguel). Trenér: Vrba.

    Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Ševčík (46. Král), Zmrhal (71. Van Buren) – Olayinka (76. Škoda). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.