<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 09/02/2019, 17:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 10 847 diváků (56 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Ze slávistických zimních posil nastoupil v základní sestavě podle očekávání jen středopolař Ševčík. V zahajovací jedenáctce chyběl záložník Stoch, který začal jen na střídačce.

    Pražané byli většinu první půle aktivnější, do mnoha šancí je ale pozorná teplická obrana nepustila. Po čtvrthodině vyrazil Škodovu hlavičku brankář Grigar a o tři minuty později domácí kapitán trefil efektními "nůžkami" břevno.

    Teplice, které v předposledním podzimním kole vyhrály 1:0 na Spartě, nepřijely ani do Edenu s ustrašenou hrou. Několikrát se dostaly do brejku, ale nezakončily. Těsně před přestávkou zachránilo hosty podruhé břevno, které tentokrát trefil technickým pokusem Zmrhal.

    Po pauze začali Pražané velkým náporem, ale Grigar vážněji zasahovat nemusel. Na druhé straně se naopak teplický centr ze strany překvapivě snesl na břevno.

    Na trávník po necelé hodině hry naskočil střídající Stoch a Slavia stupňovala tlak. Červenobílí měli několik závarů, ale hradbu těl před sebou nepropálil ani Bořil. V 67. minutě se Teplice na chvíli vymanily ze sevření a Eden málem zmrazil bývalý slávistický záložník Hora, jenž trefil tyč.

    Na druhé straně v 81. minutě se neprosadil ani Škoda, přesto favorit nakonec tři body vydřel. Rozhodčí Pechanec po rohu nařídil po zákroku Jeřábka na Škodu penaltu a navíc hostujícího stopera po druhé žluté kartě vyloučil. Pokutový kop sebevědomě dloubákem ve stylu Antonína Panenky proměnil Souček. Slavia zahrávala už jedenáctou penaltu v ligové sezoně.

    Hned nato oslabení hosté po rozehrávce ztratili míč, střídající Van Buren, který v lize nastoupil poprvé od března, se prosmýkl až před brankáře a dloubl balon do sítě. Pražané v lize vyhráli pošesté za sebou.

    Hlasy po utkání:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "V předchozích prvních jarních zápasech jsme jako trenérský tým ještě nevyhráli, takže mě to trochu strašilo v týdnu. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, i když se to nerodilo vůbec lehce. Musím vyzdvihnout výkon Teplic. Soupeř byl strašně nepříjemný, dobře fyzicky připravený a strašně nám to ztížil. Dnes se nám fotbalové úplně nedařilo a chtěl bych speciálně poděkovat divákům. Když jsme neproměnili nějaké šance, soupeř začal hrozit a zápas se lámal, tak fandili ještě víc. Zásadní podíl na tom, jak to dopadlo, měli také střídající hráči. Rozhodně jsem od Tomáše Součka nečekal tohle řešení, ale udělal to skvěle. Není to nic jednoduchého, když víte, že je to rozhodující chvíle. Ukázal, že už je mentálně vyspělý hráč. Nebyl to jeho top výkon, umí hrát líp. O to je důležitější, že i tak si to umí vzít. Jsem šťastný i za gól Micka, víme, čím si prošel. První jarní zápas je vždy důležitý, nikdo neví, jak do toho vstoupí. Nebudu zastírat, že pro nás je příjemné, že my jsme bodovali naplno a soupeř ne. Ale pro nás bylo hlavně důležité první zápas po zimě zvládnout a dobře se nastartovat."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Myslím, že jsme byli na utkání dobře připraveni. Utkání šlo tím směrem, jak jsme ho chtěli mít. To znamená neinkasovat brzo gól, pokud možno ho dát, to se nepovedlo. Říkali jsme si, že pokud se to bude vyvíjet tak, že Slavia nepůjde do vedení, že bychom mohli třeba v poslední třetině dát branku, která by to zlomila. Měli jsme k tomu šanci, dali jsme tyčku. Když nedáte na Slavii gól, nemůžete pomýšlet na dobrý výsledek. Hráči splnili, co jsem po nich chtěl. Chtěli jsme napadat rozehrávku stoperů, Součka, Hušbauera a až rizikovou rozehru brankáře Koláře. První půli se nám to dařilo, druhou půli nám došly síly. Slavia v době, kdy se utkání lámalo, vytasila takový kalibr, jako je Stoch či Van Buren. To už prostě převzali otěže. Mrzí mě, že jsme padli až v 83. minutě z penalty. Byla, ale byla hloupá. Uhlídat Škodu ve vápně je těžké, na Jeřábka se nezlobím. Jen mě mrzí, že dostal čtvrtou žlutou a ještě červenou kartu. Kdybychom prohráli 0:2 a dostali gól v první půli a zkraje druhé, mávnu nad tím rukou. Ale když jsme takhle drželi stav, mrzí to."

    SK Slavia Praha - FK Teplice 2:0 (0:0)

    Branky: 83. Souček z pen., 84. Van Buren.
    Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Paták - Adam (video).
    ŽK: Bořil - Ljevakovič, Jeřábek.
    ČK: 82. Jeřábek (Teplice).
    Diváci: 10 847.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal (87. Král), Hušbauer, Ševčík (71. Van Buren), Olayinka (57. Stoch) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hora, Žitný (80. Hošek), Moulis (64. Hyčka) - Shejbal (72. Vošahlík). Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.