<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    14. kolo, Základní část | neděle 04/11/2018, 17:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 17 398 diváků (95 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Slavia tak v derby popáté za sebou neprohrála a vrátila se do čela tabulky o skóre před mistrovskou Plzeň. Sparta nevyhrála počtvrté za posledních pět kol a na třetím místě tabulky ztrácí na červenobílé sedm bodů.

    Sparta začala aktivně, ve čtvrté minutě potáhl míč Chipciu, ale v dobré pozici trefil jen obránce. Na druhé straně pálil zpoza vápna těsně vedle Stoch, který v předchozích čtyřech kolech vstřelil pět branek.

    Ve 23. minutě měli domácí první gólovou šanci. Tetteh se dostal do úniku ze strany a jeho pokus vyrazil hostující brankář Kolář. Slávistický gólman následně v 35. minutě vyškrábl i dalekonosnou Kangovu ránu.

    Vzápětí udeřilo na druhé straně. Po rohu hlavičkoval Kúdela, a i když si Nita na míč sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. Slávistický stoper dal svůj třetí gól v ligové sezoně. O tři minuty později mohli červenobílí vést už o dvě branky. Po centru z levé strany však Olayinka, který dostal v základní sestavě přednost před Matouškem, mířil jen do tyče.

    Sparta pak ještě do poločasu nečekaně otočila stav. Ve 42. minutě si nejprve na Čivičův centr z levé strany naběhl Tetteh a hlavou dal coby nejlepší letenský střelec svůj osmý ligové gól v sezoně. Už v nastavení první půle pak po Stanciuově přímém kopu zahrál ve zdi rukou hostující Traoré a Kanga s přehledem proměnil penaltu.

    Slávistický kouč Trpišovský na nepříznivý stav rychle zareagoval a už v 62. minutě měl vyčerpaná všechna tři střídání. Sparta pak prováhala několik brejků do otevřené obrany, zbytečně vyklidila pole a v 70. minutě opět inkasovala po rohovém kopu. Po Sýkorově centru poslal hlavou míč do sítě Souček, který předtím v této sezoně skóroval jen dvakrát proti Plzni.

    Hosté se pak dožadovali penalty po údajné Štetinově ruce, sudí Ardeleanu ale po konzultaci s videorozhodčím nechal hru pokračovat. Poté pálil vedle Zmrhal a rozkouskovaný závěr už rozhodnutí nepřinesl.

    Hlasy po utkání:

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Cítím, že to bylo na tři body. Po takovém trochu nervózním vstupu a inkasovaném gólu jsme dokázali otočit zápas a byli jsme lepším týmem, nebezpečnějším. Oni sice dali spojnici, ale my měli šanci Tettehem, další nebezpečné situace. V průběhu druhé půle jsme měli vyřešit situaci čtyři na tři, tři na dva, kdy jsme měli zachovat větší klid a přidat třetí branku. V tu chvíli jako by Slavia ztrácela půdu pod nohama, my jsme to bohužel nevyřešili. To ale neznamená, že si necháme dát dva góly za standardky, to je trestuhodné v takovémhle zápase. Nebylo to poprvé, když si uvědomíme zápas v Plzni, v Olomouci. To se prostě týmu jako Sparta nesmí stát. Pokud hrajete kombinovanou obranu, hráč má za úkol hlídat Součka a je od něj pět metrů, to je trestuhodné. Nic nenaznačovalo, že bychom Slavii to čehokoliv pustili. První branka taky. Ztratili jsme trochu kontrolu nad zápasem v době, kdy nám odešel Tetteh. Ztratili jsme rychlost nahoře, soupeř se vysunul výš, my jsme už nebyli nebezpeční. Tak jsme zápas dohráli na 2:2."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Celkově když sečtu průběh zápasu a šance na obou stranách, myslím, že remíza je asi zasloužená. Byli jsme ve fázi, kdy jsme vedli, v tu chvíli jsme hráli výborně. Mohli jsme přidat druhý gól, dělily nás od něj milimetry. Místo toho jsme za minutu vrátili Spartu do zápasu. Po laciné ztrátě jsme dostali branku po krásném centru od Čiviče a v posledních sekundách první půle dala Sparta na 2:1. Pak jsme se gólem vrátili do zápasu. Vzhledem k výkonu, který jsme předvedli, bod je asi maximum, co jsme mohli brát. Za mě zklamání z úrovně utkání, zaplaťpánbůh, že padly čtyři góly. Ale jinak zápas za nic nestál, technická úroveň zápasu byla špatná. My jsme toho do útočné fáze moc nepředvedli. Celkově bylo strašně ztrát, velký boj, spousta soubojů. Sparta prvních 60 minut byla živější, líp se vyrovnala se složitým terénem. Furt je to bod zvenku, Sparta tu za rok a půl jen jednou prohrála. Ale jsou to dva ztracené body, musíme hrát v každém zápase na vítězství. Takže nemůžeme být spokojeni."

    AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 2:2 (2:1)

    Branky: 42. Tetteh, 45.+2 Kanga z pen. - 36. Kúdela, 70. Souček.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Moláček - Franěk (video).
    ŽK: Kanga, Radakovič, Chipciu - Ngadeu, Kúdela, Traoré, Souček, Olayinka.
    Diváci: 17398.

    Sparta: Nita - Chipciu, Štetina, Radakovič, Čivič - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič - Tetteh (64. Mebrahtu), Pulkrab (52. Šural). Trenér: Ščasný.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela (52. Deli), Ngadeu, Bořil - Souček, Hušbauer (62. Sýkora) - Stoch, Traoré (46. Baluta), Olayinka - Zmrhal. Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.