<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | pátek 02/11/2018, 18:00 | Ďolíček | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 382 diváků (70 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Teplice vedly gólem Michala Jeřábka, ale domácí rychle skóre otočili dvěma zásahy Jusúfa Hilála. Po změně stran však Daniel Trubač srovnal a rozhodující trefu obstaral David Vaněček.

    V sestavě Bohemians se překvapivě objevil Martin Hašek mladší, který před dvěma týdny odstoupil ze zápasu s Plzní s vážně poraněným ramenem a čekalo se, že bude absentovat delší dobu. Jen na lavičce naopak začal Reiter, kterému se v noci narodil syn.

    Bohemians začali hodně aktivně. Nejprve mířil vedle Bartek, pak Haška vychytal brankář Diviš. Jenže v 17. minutě šli do vedení hosté. Po rohovém kopu se prosadil Jeřábek, který v souboji přetlačil Závišku a v pádu dobře usměrnil míč hlavou. Jeden z jeho spoluhráčů v ofsajdu ale zřejmě stínil brankáři.

    Domácí se však nenechali rozhodit a přichystali si rychlou odpověď. Centr z přímého kopu chytře tečoval patičkou Hilál mimo brankářův dosah. A bahrajnský útočník za další čtyři minuty opět potvrdil roli nejlepšího střelce týmu, když po rohovém kopu vstřelil pátou branku v sezoně. Na obě mu nahrál bek Dostál.

    Hilál ještě do poločasu sahal dokonce po hattricku, ale Diviš jeho další ránu vyrazil. Na druhé straně zahrozil Vaněček.

    Teplice brzy po změně stran srovnaly. Domácí špatně rozehráli aut a dali soupeři šanci usadit se v útoku. První centr ještě neuspěl, ale Krob zleva vrátil míč do vápna a Trubač vstřelil druhý ligový gól v kariéře, první od května 2015. Neuhlídal ho Schumacher.

    Vrátit vedení Bohemians mohli Hilál se Šmídem, ale šance nevyužili. Místo toho Teplice dokonaly obrat. Po rohovém kopu zůstali hosté v útoku, stoper Král v rohu hřiště obehrál Švece a vybídl ke skórování Vaněčka, který šancí nepohrdl.

    Bohemians se pak snažili o vyrovnání, ale v největší šanci vychytal Závišku brankář Diviš. Tepličtí už závěrečný tlak domácích ustáli.

    Ohlasy

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Celý podzim máme obrovský problém s marodkou a ani jednou jsme nemohli postavit stejnou a nejsilnější sestavu. Až do zápasu s Plzní jsme to nějak zvládali bodově i herně. Ale teď už nás to doběhlo. V Boleslavi jsem nebyl spokojený s přístupem a nasazením, dnes na hřišti nechali hráči všechno a v první půli předvedli dobrý výkon, ale měli jsme tam spoustu hráčů, kteří to nebyli schopni hrát celých 90 minut, jelikož nemůžou pořádně trénovat. Navíc byl soupeř velmi efektivní. Když přijdete o vedení a zároveň víte, že nemáte sílu na hřišti ani na lavičce, tak je to těžké. Neměli jsme patrony, ale prohráli jsme se ctí po zajímavém zápase. Celý podzim jsme to před sebou hrnuli a teď nás to doběhlo. Potřebujeme čas na doléčení a natrénování. Alespoň částečně nám snad pomůže reprezentační přestávka, po které budou pro nás velmi důležité zápasy. Hašek hrál, protože nebyla jiná možnost. Ale byl jen na 50 procent, protože bolest ho pořád hodně limituje. Oceňuji gesto Ljevakoviče, že se přiznal k rohu, po němž jsme skórovali."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Zranil se nám Vondrášek a Krob netrénoval celý týden, ale se zapřením šel do hry. Změnili jsme proto systém na tři obránce a do poločasu si to sedalo. Šli jsme do vedení, ale pak nepochopitelně dvakrát inkasujeme ze standardek, což u Teplic není obvyklé. Byla to individuální chyba Čmovše, který měl na starost Hilála. Museli jsme na to ve druhé půli reagovat změnou systému na 4-4-2, povedlo se to otočit a v závěru jsme to uskákali."

    Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:3 (2:1)

    Branky: 18. a 32. Hilál - 17. Jeřábek, 49. Trubač, 63. Vaněček.
    Rozhodčí: Lerch - Melichar, Černý.
    ŽK: Šmíd, Dostál - Král, Vaněček, Krob, Čmovš.
    Diváci: 4382.

    Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, M. Hašek ml., Švec (69. F. Hašek), Bartek (69. Reiter) - Mašek (82. Vodháněl) - Hilál. Trenér: M. Hašek st.

    Teplice: Diviš - Jeřábek, Čmovš, Král - Hora, Ljevakovič (50. Hyčka), Kučera, Žitný (73. Luts), Krob - Trubač (86. Hošek), Vaněček. Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.