<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    11. kolo, Základní část | neděle 07/10/2018, 18:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 10 747 diváků (55 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Příbramský nováček venku získal jediný z celkových 14 bodů a na soupeřových stadionech je vůbec nejhorším týmem soutěže. V tabulce mu patří desáté místo.

    Trenér Slavie Trpišovský udělal dvě změny oproti čtvrtečnímu prohranému utkání Evropské ligy v Petrohradu - místo Coufala s Traorém nasadil Frydrycha s Balutou. Na hrotu útoku nastoupil Matoušek, kterého si Pražané v září předčasně stáhli z hostování v Příbrami. Do hostující branky se postavil Kočí a připsal si první start v ligové sezoně, celkově pak druhý.

    Příbram se i v Edenu snažila hrát aktivně a v první půli tak bylo k vidění mnoho šancí. Ve 13. minutě šli do vedení domácí. Po centru z rohu vrátil míč před branku Ngadeu a Bořil jej zblízka zatloukl hlavou pod břevno. Domácí obránce dal všechny tři své ligové góly proti Příbrami.

    Hosté hned za dvě minuty srovnali. Hlúpik se vyhnul ofsajdu, zaběhl si za obranu a naservíroval míč Rezkovi, který nemohl minout prázdnou branku. Bývalý reprezentant se v lize trefil poprvé od loňského prosince.

    Za stavu 1:1 se utkání lámalo. Domácí Matoušek pálil těsně vedle do boční sítě, ale šance na to jít do vedení měli i hosté. Květovu ránu z přímého kopu vyrazil Kolář a pak Příbramští zahodili brejk dva na jednoho.

    Trest přišel vzápětí. Po rychlé kombinační akci Hušbauer ve 32. minutě šikovně dloubl míč za obranu na nabíhajícího Balutu a ten sám před Kočím nezaváhal. Rumunský záložník si připsal druhý soutěžní gól za Slavii.

    Za tři minuty vedli Pražané už 3:1. Po Stochově centru spadl po souboji se Zmrhalem hostující Skácel, čehož využil Frydrych a střelou k tyči zvýšil. Branku v soutěžním utkání dal po sedmi měsících. Ještě do pauzy mohli slávisté udeřit znovu, ale Baluta pokazil únik dvou na brankáře.

    Po přestávce se už hrálo hlavně na hostující branku. Dvakrát se neprosadil Souček, proti bývalému klubu se netrefil ani Matoušek. Čtvrtý gól v sezoně zaznamenal až v 75. minutě Stoch, který překonal Kočího ranou pod břevno přibližně z 28 metrů a v lize skóroval podruhé za sebou. Příbrami v závěru došly síly a mohla být ráda, že neinkasovala ještě popáté.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsme spokojeni, že jsme to zvládli po těch dvou předchozích porážkách. Hlavně po té Ostravě jsme potřebovali zaprvé předvést dobrý výkon a zadruhé bodovat, což se povedlo. Na druhou stranu to nebylo úplně bezchybné. Začátek byl trochu vlažnější, inkasovaný gól na 1:1, plus to neskutečné neproměňování šancí. Pochvala pro Příbram, jak to odehrála. Byla hodně aktivní, hrála hodně nahoře. Oba týmy chtěly hrát fotbal, proto to bylo zajímavé utkání. Hlavně první půle byla náročná, zvlášť po tom programu, který jsme měli. Jsem rád, že jsme za stavu 1:1, kdy jsme nehráli moc dobře, dali krásnou branku na 2:1. Tam se trochu lámal zápas. Druhý poločas Příbram dál chtěla hrát aktivně, byl z toho fotbal nahoru dolů. Když to přeženu, trochu to bylo jako z britských ostrovů, samozřejmě nemluvím o kvalitě. Ale strašné zklamání, že z těch šancí dáme jediný gól a skončí to 4:1. Za mě to mohlo být klidně 7:3. Kdybychom sestříhali, co jsme poslední dobou neproměnili, je to na celovečerní film. Je pro nás ale důležité, že se trefili hráči, kteří na to dlouho čekali."

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Myslím, že jsme pobavili diváky hrou, ale nepotěšili jsme se výsledkem. Slavia vyhrála zaslouženě, ale myslím, že jsme mohli zlobit trochu víc. Za stavu 1:1 jsme měli šanci, Květ s Rezkem šli dva na jednoho a mohli jsme dát na 2:1 pro nás. Hned z protiútoku to bylo naopak. Samozřejmě by to bylo jiné, kdybychom dali na 2:1. Ale na to, aby to byl zlom utkání, bylo brzo. Pak jsme mohli ještě trochu víc zlobit za stavu 3:1 na 3:2, pak jsme zase hned dostali na 4:1. Způsobem hry jsme možná umožnili, aby Slavia měla šance a dala čtyři góly. Je možné, že těmi ztrátami, které máme, jsme se dostali na nějakou hranu našeho potenciálu směrem dopředu. Švenger není zraněný. Nechytal proto, že máme druhého dobrého brankáře. Inkasovali jsme venku hodně gólů, tak jsme chtěli sáhnout k nějakým změnám. Navíc kdyby se něco stalo do budoucna, nechtěl jsem, aby Ondra Kočí šel do brány nějaký vykulený. Myslím, že chytal slušně."

    SK Slavia Praha - 1.FK Příbram 4:1 (3:1)

    Branky: 13. Bořil, 32. Baluta, 35. Frydrych, 75. Stoch - 15. Rezek.
    Rozhodčí: Královec - Hájek, Kubr.
    ŽK: Bořil - Hlúpik.
    Diváci: 10747.

    Slavia: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer (87. Zelený), Baluta (81. Mešanovič), Zmrhal (71. Olayinka) - Matoušek. Trenér: Trpišovský.

    Příbram: Kočí - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Voltr) - Hlúpik, Kilián (56. Pejša), Průcha, Antwi (71. Katidis) - Květ - Rezek. Trenér: Csaplár.


    FOTO: slavia.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.