<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | sobota 22/09/2018, 15:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 924 diváků (23 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Úvod zápasu patřil domácím, ale povedenou kombinaci zakončil nepovedenou střelou Zahradníček. Olomouc se ujala vedení ve 33. minutě, kdy se po rohovém kopu dorážkou prosadil Jemelka. Olomouc navíc mohla jít do kabin s vyšším vedením, jenže Sladkého rána skončila na břevně a Houska z blízka z úhlu trefil tyč.

    Dukla, která v minulém kole po vítězství nad Libercem poprvé v sezoně bodovala, byla v první půli většinu času pod tlakem, Ale i Pražané mohli skórovat, avšak Holenda po rohu mířil těsně vedle, zatímco Doumbiovu ránu zlikvidoval olomoucký brankář Buchta.

    Hosté do druhého poločasu nasadili Brandnera místo Doumbii, ale Olomouc byla stále nebezpečnější. Už v 48. minutě střílel těsně vedle Sladký. Chvíli na to dostal míč za obranu Plšek, ale byl tísněn obráncem, takže s jeho slabým pokusem si gólman Rada poradil.

    Dukla mohla vyrovnat po hodině hry. Brandner ve vápně sklepnul míč k Holendovi, který v dobré pozici mířil trestuhodně nad. V 65. minutě byli Pražané znovu blízko ke vstřelení branky a opět to byl Holenda. Buchta však včas vyběhl a útočníka Dukly odzbrojil.

    Zbývající průběh zápasu už další šance nenabídl a Olomouc si tak připsala druhé vítězství v sezoně. Dukla prohrála osmý z dosavadních devíti zápasů v ligové sezoně a zůstává poslední.

    Hlasy po utkání:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Z mužstva jsem cítil velkou snahu podpořit tým i moji osobu a dneska to bylo na hřišti vidět, táhli jsme za jeden provaz, ponížili jsme individuální ego a hráli jsme ve prospěch týmu. Bylo to naprosto zasloužené vítězství, které mohlo být i vyšší. Vstup do zápasu nebyl takový, jak jsme si představovali, protože Dukla mě překvapila, držela balon, pod tlakem nepanikařila a na to, v jaké je situaci, se snažila hrát. Na druhou stranu jsme měli dost brejkových situací, které jsme nedohráli. Druhý poločas už byl klasika, vedete, jste v tabulce ve složité situaci a ta odpovědnost a obava o výsledek na tým doléhá. Ale až na jednu šanci Holendy jsme se s tím popasovali dobře a dovedli zápas do zaslouženého a obrovsky důležitého vítězství."

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Hrál předposlední s posledním, ale paradoxně jsem hodně spokojený s tím, čím jsme se tady prezentovali, protože tam byl velký posun oproti zápasu s Libercem. Na posledních třiceti metrech jsme ale netrpěliví a nedodržujeme to, co jsme se za těch čtrnáct dní naučili. Jinak to bylo vyrovnané utkání, které jsme prohráli po standardní situaci, na kterou jsme se připravovali. Na začátku druhé půle jsme byli jednoznačně lepším týmem, což vyvrcholilo šancí Holendy, ale v takových zápasech si musíme pomoct. Závěr už byl hektický, rozkouskovaný, ale velká pochvala pro hráče za to, jak jsme se prezentovali v kombinaci. Jednoznačně musíme přidat ve finální fázi."

    SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

    Branka: 33. Jemelka.
    Rozhodčí: Orel - Pospíšil, Arnošt.
    ŽK: Houska, Vepřek - Bezpalec, Chlumecký, Tetour.
    Diváci: 2924.

    Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (71. Texl), Hála (84. Yunis) - Plšek (88. Polom). Trenér: Jílek.

    Dukla: Rada - Bezpalec, Raspopovič, Ďurica, Chlumecký - Miloševič, Doumbia (46. Brandner), Tetour, Bilovský (82. Douděra) - Holenda, Djuranovič (66. Schranz). Trenér: Skuhravý.


    FOTO: sigmafotbal.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.