<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 18/08/2018, 17:00 | Stadión U Nisy

    Góly


    Návštěva: 4 991 diváků (50 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Liberec byl v úvodu aktivnější, ale první větší možnost si vypracoval až ve 30. minutě, kdy Karafiátova dělovka proletěla těsně nad břevnem. Na druhé straně Bartek nebezpečně přihrával v šestnáctce, ale Mašek ani Hilál na míč těsně nedosáhli.

    V závěru poločasu domácí polevili a Bohemians je za to potrestali. Ve 42. minutě se Filip Hašek prodral ke střele, gólman Hladký míč vyrazil jen k volnému Reiterovi a ten hlavou snadno trefil odkrytou branku.

    Slovan do druhého dějství vstoupil mnohem lépe a sevřel pražského soupeře u jeho pokutového území. Breite vypálil nepřesně a Potočného tvrdou ránu vyrazil brankář Valeš.

    V 52. minutě už srovnal Mashike Sukisa, který převzal Karafiátův pas za obranu a propálil Valeše mezi nohama. Konžský útočník si připsal premiérový gól v české nejvyšší soutěži.

    "Klokanům" mohl brzy vrátit vedení Hilál, který obešel stopera Karafiáta, ale Hladký jeho střelu se štěstím vykopl. Liberecký brankář o chvíli později vyrazil i další pokus bahrajnského forvarda z hranice šestnáctky.

    Pak opět převzali iniciativu domácí. Valeše nejprve zachránila tyčka při Ševčíkově přízemní ráně a gólman Bohemians chvíli nato vychytal Breiteho. Minutu před koncem Nečas dostal míč podruhé do domácí sítě, ale gól nebyl uznán kvůli zřejmě špatně signalizovanému ofsajdu.

    Severočeši se museli spokojit s třetí ligovou remízou po sobě. Bohemians na hřišti Liberce nezvítězili ani v 17. utkání samostatné nejvyšší soutěže.

    Hlasy po utkání:

    Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Z mého pohledu to byly dva různé poločasy. První poločas byl z naší strany velmi slabý a poprvé se mi stalo, že jsem nevěděl, koho mám vystřídat, neboť tam bylo pět šest podprůměrných výkonů. To pro mě bylo nepříjemné překvapení. Věděli jsme, že Bohemka hraje organizovaný fotbal, a velmi těžko jsme se dostávali přes jejich obranu. Opustili jsme od naší kombinační hry, začali jsme nakopávat a přizpůsobili se hře Bohemky. Navíc jsme prohrávali osobní souboje. První poločas jsme zaslouženě prohráli a v kabině padla tvrdší slova. Byl jsem hodně nespokojený. Na druhou stranu mě potěšilo, že jsme se dokázali vrátit do hry. Při troše štěstí jsme mohli i zápas vyhrát. Nakonec musíme být s nerozhodným výsledek spokojeni, protože jsme nehráli až tak dobře."

    Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Jeli jsme sem s vědomím, že Bohemka tu v samostatné lize ještě nevyhrála. Měli jsme před sebou krásnou výzvu, abychom to zlomili. Byli jsme k tomu blízko, ale nedopadlo to. Soupeře jsme v prvním poločase dokázali dobře odbránit, naopak jsme získávali míče a chodili do rychlých brejků. Ale řekl bych, že v první půli jsme s nimi až katastrofálně naložili. Při lepší kvalitě jsme mohli zápas rozhodnout už v prvním poločase. Přesto jsme šli do vedení 1:0, ale pak jsme zase dostali gól. Stačilo to zahrát standardně ligově, ne druholigově nebo ještě hůř. Po inkasovaném gólu se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. Cítili jsme, že Liberec je vzadu zranitelný a do několika šancí jsme se dostali. Pak se mi zdálo, že rozhodčí ukázal na penaltu, já se raduji a najednou ukazuje, že není. Pak jsme dali gól a byl odpískán ofsajd. Já to ještě neviděl, ale chodí mi smsky, že pravděpodobně nebyl. Byli jsme vítězství opravdu blízko, ale zase když soupeř za stavu 1:1 nastřelil tyč, mohli jsme i prohrát. Vezeme plusový bod, takže mírná spokojenost."

    Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)

    Branky: 52. Mashike Sukisa - 42. Reiter.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Antoníček.
    ŽK: Breite, Malinský, Karafiát - F. Hašek, Bederka.
    Diváci: 4991.

    Liberec: Hladký - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Mara - Breite, Ševčík - Malinský (80. Nešický), Potočný (63. Oršula), Pešek (46. Mashike Sukisa) - Pázler. Trenér: Hornyák.

    Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Reiter, Švec (55. Bederka), F. Hašek, Vodháněl - Hilál (76. Nečas), Mašek (67. Juliš). Trenér: M. Hašek st.


    FOTO: bohemians.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.