<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    13. kolo, Základní část | sobota 04/11/2017, 15:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Návštěva: 2 063 diváků (46 % z kapacity 4 500)
    Video
    Reportáž

    Jihlava proti favoritovi dobře začala a překvapivě rychle šla do vedení. Po pěti minutách rozehrál Nový přetažený rohový kop, který do vápna vrátil zpátky Keresteš a zakončující Krejčí prostřelil hostujícího brankáře. V lize dal gól poprvé od května 2014.

    Vysočina byla dál v tlaku, z levé strany v osmé minutě šel sám na gólmana Liberce Popovič, ale mířil nad branku. O jedenáct minut později mohl svou stávající sbírku pěti ligových gólů v této sezoně rozšířit Ikaunieks, ale proti byl Kolář, který jeho střelu dokázal vyrazit.

    Liberec po 20 minutách opticky vyrovnal hru a ve 24. minutě dotáhl jednobrankovou ztrátu. Potočný našel centrem na zadní tyči nepokrytého Graiciara a ten se hlavou nemýlil.

    Pak ale přišly velké chvíle pro záložníka Jihlavy Závišku, který v lize debutoval v základní sestavě, protože Vysočina má velké problémy s marodkou. V 28. minutě ještě jeho hlavičku dokázal Kolář vyrazit, ale deset minut před půlí si Záviška v samostatném úniku libereckého gólmana obhodil a dal do odkryté sítě svůj první gól v nejvyšší soutěži.

    O tři minuty později přidal Záviška druhou trefu. Na hranici vápna mu nahrál Ikaunieks a dvaadvacetiletý záložník přesnou střelou k tyči zajistil Jihlavě nečekané dvoubrankové poločasové vedení.

    V 69. minutě mohl snížit Graiciar, ale jeho gól pro ofsajd neplatil. V závěru byl po druhé žluté vyloučen hostující Roman Potočný a tlak Liberce tím otupil. Vysočina tak se Slovanem bodovala potřetí za sebou a potvrdila, že doma hraje mnohem lépe než venku. Na svém stadionu získala všech deset dosavadních bodů.

    Ohlasy trenérů:

    Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Jsme všichni šťastní, že jsme utkání zvládli, věděli jsme, jaká je situace v tabulce. V prvním poločase jsme chytli začátek, měli jsme tam tři dobré příležitosti, využili jsme rohový kop, který byl fantasticky sehraný. Soupeř nám to ze standardky ale vrátil. Hráči i v druhé půli splnili to, co jsme si řekli. Abychom byli aktivní a nezalezli jsme. Soupeř se do nás tlačil, vznikaly tam díry na brejky a tři čtyři situace jsme mohli vyřešit gólem. Přesto jsme to dotáhli do vítězného konce. Dali jsme vítězstvím dárek našemu sportovnímu řediteli Jinochovi k padesátinám. On v Liberci působil a myslím, že z výhry má stejně velkou radost jako my. Záviška v základní sestavě nebyla z nouze ctnost, kvůli velké marodce, kterou máme. Honza si své místo zasloužil. Každopádně zápas mu vyšel fantasticky a přeji mu to, protože to je poctivý kluk."

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Byl to otevřený zápas se spoustou šancí na obou stranách. My jsme do utkání nevstoupili dobře, už od páté minuty jsme prohrávali. Chtěli jsme tady vyhrát, jenže jsme museli dotahovat. Jihlava celé utkání vedla, pak svým způsobem výsledek bránila a chodila do brejkových situací. Těch gólů v některých fázích utkání jsme mohli dostat i více, ale mohli jsme ho i zkorigovat. Asi by to vypadalo jinak, kdyby Ševčík svou velkou šanci proměnil. V momentě, kdy jsme ztratili balon, jsme byli daleko od hráčů a rychlí hráči Jihlavy nás pak z toho trestali. Jihlava zaslouženě vyhrála, protože byla produktivnější v šancích a měla jich i více než my. Musím porážku vzít na sebe, protože byť jsme nastoupili v nejsilnějším možném složení, tak na těch hráčích, kteří hráli ve středu 120 minut pohár, to bylo pohybově vidět. Jihlava byla v prvních 60 minutách živější a nás to stálo výsledek."

    FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 3:1 (3:1)

    Branky: 35. a 38. Záviška, 5. Krejčí - 24. Graiciar.
    Rozhodčí: Marek - Pochylý, Dobrovolný.
    ŽK: Keresteš, Krejčí, Vaculík - Potočný.
    ČK: 85. Potočný.
    Diváci: 2063.

    Sestavy:

    Jihlava: Hanuš - Nový, Tlustý, Krejčí, Keresteš - Vaculík (80. Zoubele), Záviška - Fulnek, Dvořák, Popovič (86. Daníček)- Ikaunieks (90.+2 Urblík). Trenér: Kopecký.

    Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr (84. Voltr) - Bosančič, Kulhánek, Potočný - Ševčík (72. Folprecht), Graiciar, Hybš (59. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.