<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 29/04/2018, 17:00 | Letná

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 852 diváků (65 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Trenér Bohemians Hašek oproti minulému utkání proti Jihlavě sáhl k pěti změnám v sestavě a zcela přestavěl středovou řadu. Než si stačili hosté na nové složení zvyknout, tak už prohrávali 0:1. Ve 2. minutě centroval do trestného území z levé strany obránce Bartošák a míč prolétl až na opačnou stranu, kde nejlepší střelec Zlína Ekpai prostřelil brankáře Fryštáka.

    Ševce gól nabudil k větší iniciativě, přesněji kombinovali ve středu pole a dokázali zaútočit nebezpečně i po stranách. Bohemians spoléhali hlavně na rychlé protiútoky, které však nedokázali dotáhnout do úspěšné koncovky. Vážněji zahrozili v první poločase pouze v 11. minutě, kdy po akci Haška obránce Šmíd v pádu trefil tyčku z venkovní strany. O deset minut později na druhé straně mohl zvýšit náskok Zlína Traoré a ve 40. minutě po územní převaze Mehanovičovu střelu ze dvaceti metrů chytil Fryšták.

    Po změně stran tempo výrazně opadlo. Zlín se snažil kontrolovat hru. Udržoval si územní převahu, zápolil ale s přesností akcí. Pražané stejně jako v prvním poločase vyráželi jen k rychlým protiútokům.

    Krůček k vyrovnání měl v 59. minutě Hašek, jenž oklamal stopera Gajiče a jeho střela z hranice trestného území těsně minula soupeřovu branku. V závěrečných dvaceti minutách se už domácí fotbalisté snažili držet míč co nejdéle na svých kopačkách. O těsnou výhru ale přišli, když hrubou chybu v rozehrávce potrestal Hašek přesnou střelou k tyči.

    Ohlasy trenérů:

    Vlastimil Petržela (trenér Zlína): "Hodnotí se mi to těžko. Dostat takový gól byla rána. Stalo se nám to už podruhé. Měli jsme míč v držení, nepodrželi jej a špatně odkopli. Bylo to utkání od vápna k vápnu. Vzhledem k počasí a stupni naší únavy moc šancí nebylo. Zasloužili jsme si tři body. Jsem naštvaný, chtěl jsem mít klid. Ještě nikdy se mi nestalo, abych dostal dva góly v nastaveném čase. Tyto tři body nás mohly zachránit. Nyní jedeme na Spartu, kde se pokusíme bodovat."

    Martin Hašek starší (trenér Bohemians): "Do Zlína jsme přijeli po sérii čtyř venkovních porážek. Neměli jsme proto tolik sebevědomí. Navíc jsme tento týden více trénovali a změnili i způsob přípravy. Proto jsem nevěděl, jak na tom budeme běžecky. Sáhl jsem k pěti změnám v sestavě, což bylo důsledkem poklesu formy u některých hráčů a chtěl jsem dostat do hry hráče, kteří nedostávali tolik prostoru. Do zápasu jsme šli proto s otazníky. Věděli jsme, že Zlín počítá s tím, že pokud skolí Bohemku, tak se přiblíží záchraně. Hned ve druhé minutě jsme ale dostali gól. Měli jsme problémy na levé straně obrany s uhlídáním Ekpaie. Od vystřídání v prvním poločase jsme už problémy neměli. Zlín potom naši branku ohrožoval jen sporadicky. Mohli jsme reálně uvažovat o vyrovnání. Plánovali jsme gól vstřelit dřív s tím, že můžeme zápas otočit. Ovšem na to jsme nepředvedli kvalitu. Gól byl důsledkem nezměrné vůle a přesné střely. Nebyli jsme si schopni připravit více gólových situací."

    Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

    Branka: 2. Ekpai - 90.+3 Martin Hašek ml..
    Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Flimmel.
    ŽK: Šmíd (Bohemians).
    Diváci: 3852.

    Sestavy:

    Zlín: Zlámal - Bačo, Bijimine, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai (86. Džafič), Mehanovič, Holzer - Vukadinovič (77. Železník). Trenér: Petržela.

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Kocič (36. Jindřišek) - Záviška (60. Reiter), Švec, Martin Hašek ml, Vaníček - Tetteh, Nečas (74. Mašek). Trenér: Martin Hašek st..


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.