<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 28/10/2017, 17:00 | Ďolíček

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 004 diváků (64 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Bohemians v úvodu měli více ze hry, ale dostávali se jen k závarům. To Zlín byl výrazně nebezpečnější po rychlých brejcích, zejména Vukadinovič. Srbský křídelník nejprve brejk nedotáhl, chvíli nato pálil vedle, po Ekpaiově přihrávce mu chyběl půlkrok, aby byl v jasné šanci, a nakonec nastřelil břevno.

    To srazilo domácím sebevědomí a Zlín začal mít více i z mezihry. A nakonec se dočkal i vedoucí branky. Holzer se na levém křídle prosmýkl kolem obránce, jeho střílený centr brankář Fryšták jen vyrazil před sebe a Jiráček z dorážky poslal Zlín do vedení. Pro bývalého reprezentanta šlo o první ligový gól téměř přesně po roce.

    Vedení hostům ale vydrželo sotva dvě minuty. Reiter ukázal svou rychlost s míčem, obešel dva protihráče a jeho akci zakončil premiérovým ligovým gólem odchovanec Vaníček.

    Zlínu mohl vrátit vedení Traoré, ale z dobré pozice pálil těsně nad. Po hodině hry se díky důrazu dostal do šance Diop, ale Fryšták jeho tvrdou střelu zlikvidoval.

    Na druhé straně se po Reiterově centru dostával do šance Kabajev, ale na svůj hattrick z minulého kola nedokázal gólově navázat. Rozhodnout mohl v závěru Vaníček, ale po Nečasově přihrávce pálil nad.

    Ohlasy trenérů

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Na těžkém terénu jsme po většinu utkání tahali za kratší konec. Zlín opanoval hřiště, protože měl výrazně vyšší úspěšnost v soubojích. Od toho se to utkání odvíjelo. Zlín byl lepším týmem, dokázal si vytvořil tlak. Pro nás byla výhra, že jsme vyrovnali na 1:1, protože to byla v první půli naše jediná šance. Chtěl bych vyhrávat, ale dnes musím být rád za remízu. Ani jsme na lavičce neměli možnosti jak posílit ofenzivu. Pro nás je pozitivum, že jsme neprohráli utkání, které nás nezastihlo v dobré sportovní formě a ve kterém hodně hráčů podalo výkon pod svou úroveň. Zlín tu byl pro nás asi nejtěžší protivník. Nedal nám moc čuchnout. Po zisku míče musíme hrát dopředu, ale my dnes hráli všechno dozadu. To je způsob hry, který nám nevyhovuje. Zlín nás nutil na dlouhé míče a nemáme hráče na osobní souboje. Co se týká Kabajeva, tak dnes to byl jeho přesný opak z Jihlavy, kde podržel míč a byl nebezpečný. Dnes si pamatuji, že udržel jeden míč. Jinak se mu přihrát kolikrát ani nedalo. Jeho výkon měl vliv na to, že jsme hráli tak pasivně."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Obě mužstva byla nebezpečná, drala se do situací. My postupně získali převahu, ale chyběl nám ten vítězný gól. Když nám z toho domácí dvakrát vyjeli, tak to hned bylo před naší brankou nebezpečné. Je to remíza, my byli o kousíček herně lepší, ale někdy vám fotbal dá, někdy vezme. Bod dnes musím vzít, chyběl nám kousíček, kdy nám to tam skákalo po břevně. Bohemky styl je obrovsky nepříjemný, mají kontra presink. Ale povedlo se nám eliminovat jejich sílu v malých a rychlých hráčích, aby nám to tam někde neprostrčili. Mrzí mě ta situace po vstřeleném gólu, kdy hráči byli v takové euforii, šli jsme do brejku, mohli jsme to vyřešit lépe, ale místo toho, abychom se po ztrátě rychle vrátili, tak se tam hráči začali dohodovat a inkasovali jsme z toho. To je pro mě nepřípustné."

    Bohemians 1905 - FC Fastav Zlín 1:1 (1:1)

    Branky: 37. Vaníček - 35. Jiráček.
    Rozhodčí: Zelinka - Paták, Koval.
    ŽK: Dostál - Vukadinovič.
    Diváci: 4004.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (84. Jirásek), Hašek ml., Mašek (70. Nečas), Vaníček (88. Krch) - Kabajev. Trenér: Hašek st.

    Zlín: S. Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Traoré, Janíček (66. Hnaníček), Jiráček - Ekpai (88. Džafič), Diop, Vukadinovič (84. Mehanovič). Trenér: Páník.


    Foto: bohemians.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.