<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | sobota 07/04/2018, 18:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 929 diváků (50 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž

    V první půli se hrál vyrovnaný fotbal. Liberec se v úvodu nemohl dostat do obvyklého tempa, přesto zahrozil jako první. Dalekonosná Bosančičova střela ale mířila vedle. Vzápětí mohl postupovat sám na branku hostující Hyčka, jenže nezpracoval balon a z velké šance nebylo nic.

    V 26. minutě přišla první gólová možnost. Potočný zakroutil přímý kop na malé vápno, kam si naběhl Knejzlík a zblízka napálil brankáře Diviše, takže první ligovou trefu v kariéře slavit nemohl.

    Na druhé straně protáhl gólmana Hladkého nepříjemným pokusem Kučera a ve 32. minutě smolař první půle Hyčka z úhlu sám před domácím brankářem přestřelil.

    Opatrný zápas zlomila 56. minuta. Rozhodčí Orel po zákroku Červenky na Mikulu nařídil k velké nevoli hostů penaltu a domácí exekutor Potočný ji s přehledem proměnil.

    Teplice se snažily srovnat, ale zpočátku v předfinální a finální fázi postrádaly přesnost. Liberec však začal hrát až příliš bezstarostně a v 81. minutě ho stihl trest. Po Vondráškově měkkém centru se dostal k hlavičce střídající Žitný a oslavil svůj druhý ligový gól v kariéře, přestože brankář Hladký si na míč sáhl.

    Teplice srovnání nakoplo a otočit stav mohl vzápětí Kučera, který ale napálil gólmana. Na druhé straně zasáhl proti Da Silvovi Diviš a v divokém závěru nakonec slavili hosté. Vaněčkovu hlavičku nejprve z brankové čáry odvrátil Mikula, ale z následného rohu už se stejný hráč hlavou prosadil a dokonal nečekaný obrat.

    Ohlasy trenérů:

    David Holoubek (trenér Liberce): "Odehráli jsme špatné utkání od začátku do konce. I tak jsme se ujali vedení, ale neudrželi jsme ho. Možná je prohra krutá, možná by tomu slušela víc remíza, ale mám z utkání špatný dojem. Udělali jsme chybu při gólu na 1:1. Chtěli jsme ještě vyhrát, nechtěli jsme remizovat. Bod nic neřešil, doma chceme vyhrát. Šli jsme do možná mírného rizika. Mrzí nás to, chtěli jsme doma tři body a chtěli jsme potvrdit body ze Slovácka. Je vidět, že liga je hodně vyrovnaná, každý může prohrát s každým. Na začátku jarní sezony bych byl strašně spokojený, že budeme čtvrtí a budeme bojovat o poháry. S jídlem však rostě chuť, chcete furt vyhrávat. Dnes jsme prohráli, ale máme dalších sedm utkání, abychom za to zase vzali. Na výsledky soupeřů jsem se ani nedíval, jsem smutný z našeho výsledku. Jestliže ztratili, mohli jsme třeba odskočit na nějaké body, ale bohužel nestalo se tak."

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Viděli jsme zajímavé utkání a musím říct, že v koncovce se přiklonilo štěstí k nám. Oba týmy hrály zajímavě. My jsme si v prvním poločase vytvořili několik brejkových situací a prakticky jsme neměli zakončení na bránu, to nám strašně chybělo. V druhé polovině druhého poločasu jsme se trochu osmělili, v těch situacích konečně vystřelili a štěstí se přiklonilo k nám. I když jsme prohrávali, nehráli jsme tak špatně. Někdy se vám střídání povedou, někdy ne. Jsem rád, že dnes tam kluci šli, trefili se a pomohli to otočit. Za stavu 1:1 měli domácí brankovou příležitost, kdy nás podržel Diviš. Rozhodují prostě malé kousky. Vítězství venku nás potěšilo. Podali jsme zlepšený výkon už proti Spartě a dnes jsme v tom pokračovali."

    FC Slovan Liberec - FK Teplice 1:2 (0:0)

    Branky: 56. Potočný z pen. - 81. Žitný, 89. Vaněček.
    Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Arnošt.
    ŽK: Bosančič, Mikula - Krob, Soungole.
    Diváci: 4 929.

    Sestavy:

    Liberec: Hladký - Coufal, Karafiát, Mikula, Knejzlík - Breite, Folprecht - Oscar, Bosančič (72. Bartl), Potočný (87. Malinský) - Pulkrab (81. Da Silva). Trenér: Holoubek.

    Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Soungole, Kučera - Hyčka (71. Shejbal), Trubač (57. Žitný), Hora - Červenka (62. Vaněček). Trenér: Šmejkal.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.