<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | neděle 08/04/2018, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 5 000 diváků (79 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Plzeň tak vyhrála jediné z posledních sedmi utkání, což je pro ní nejhorší série za posledních osm let. Navíc dnes inkasovala pět branek teprve podruhé za posledních 12 let. Naopak Bohemians skórovali pětkrát teprve potřetí od vzniku samostatné ligy a poprvé od utkání s Příbramí v roce 2001. Doma navíc Klokani neprohráli od září a počtvrté vyhráli.

    Plzeň sice od začátku držela míč, ale trápila se s přesností přihrávek, které velmi dobře pracující obranný blok domácích zachytával a vyrážel do rychlých brejků.

    Po jednom z nich domácí vybojovali autové vhazování, do vápna si naběhl i stoper Šmíd, který přečíslil hostující obranu a po centru Haška otevřel skóre.

    Brejky Bohemians byly velmi nebezpečné. Mašek skvělým pasem vyslal do šance Tetteha, který ale minul. Krátce na to po další chybě v plzeňské rozehrávce opět Mašek vysunul Reitera, který i pod tlakem skluzujícího protihráče dokázal sólo zakončit gólem.

    Plzeň se snažila rychle vzpamatovat a Kopic dvakrát prověřil brankáře Fryštáka. Jenže v 35. minutě hosté opět zmatkovali, Tetteh obral ve vápně o míč Hájka a naservíroval třetí gól pro Maška. Sudí Hrubeš situaci ještě konzultoval s videem a následně gól uznal.

    Hned z rozehrávky ale Plzeň zaútočila a Kocič si pod tlakem vstřelil vlastní gól, když se nedomluvil s brankářem. I zde došlo ke kontrole videa a bylo sníženo. Ani Plzeň ale neudržela koncentraci, nezachytila náběh Bartka, jehož střelu Hruška vyrazil jen na břevno a Mašek z dorážky rychle vrátil domácím tříbrankový náskok.

    Ještě do poločasu Plzeň ale ještě snížila, když Hrošovský našel na zadní tyči Kopice a ten se trefil pod břevno. Trenér Vrba navíc posílil ofenzivu o druhého útočníka Bakoše.

    Lídr tabulky tlačil, ovšem v 57. minutě autové vhazování prodloužil Mašek na Tetteha, který z velkého úhlu trefil přesně bližší šibenici a vstřelil pátý gól Bohemians. To definitivně rozhodlo, Plzeň už nedokázala atraktivní duel zdramatizovat a Bohemians si za skandovaného potlesku pohlídali výhru, kterou korunovali oslavy převzetí stadionu pod správu města.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Do utkání jsme šli se zdravým sebevědomím a vědomím si toho, že doma jsme na jaře podali vždy dobrý výkon. Takže jsme věřili, že je můžeme potrápit. Trochu jsme v týdnu přitlačili na tréninku a vypadá to, že jsme formu načasovali dobře. Zápas byl takový blázinec, že se to těžko hodnotí. Hlasatel hlásil gól a do toho padl další. Ani jsem nestíhal sledovat, kdo góly dává. Jsme šťastní a je to náš první velký úspěch, že jsme porazili někoho ze špičky českého fotbalu. Navíc jsme dali pět gólů. V bohemácké komunitě je teď euforie. Zažil jsem zisk titulu Spartou, to byl také velmi dobrý pocit, i když tam můj vliv na tým byl nižší než teď, takže se to těžko porovnává. Je to minimálně nejkrásnější pocit, který zažívám s tímto realizačním týmem. Při mentální přípravě na zápas jsme hráčům říkali, že Plzeň na jaře získala jen šest bodů a že to není náhoda. Má své problémy. Přesto i po tomto utkání je pro mě hlavní adept na titul. Nikdo nás doma nezatlačil tak, jako oni. My ale každou jejich chybu trestali gólem. Tetteh je špičkový útočník. Podle mě má největší potenciál ze všech hráčů v české lize. Trénoval jsem i Wilfrieda Bonyho a Tetteh má větší potenciál. Je jen na něm, jak ho využije. Bony to měl v hlavě srovnané a využil ho naplno, proto hrál i za Manchester City."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Náš výkon byl špatný. První poločas si nedovedu vysvětlit, byl to propadák. Bohemka hrála na ligové úrovni, naše defenziva byla na úrovni krajského přeboru. Bohemka byla důrazná, byla lepší, my naopak byli v kombinaci velmi nepřesní a Bohemka toho využila. Dostat tolik branek je hrozně nepříjemné. Zvláště když se před utkáním o něčem bavíme a pak vás rozbije jeden útočník. Byl jsme překvapený, že to někteří naši hráči silově nezvládli. Dnes u nás o spolupráci ani nelze mluvit. Kvalita byla na straně domácích. Každá ztráta je komplikace, ale uvidíme, co bude po 30. kole."

    Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)

    Branky: 35. a 38. Mašek, 11. Šmíd, 23. Reiter, 57. Tetteh - 37. vlastní Kocič, 41. Kopic.
    Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Vlasjuk.
    ŽK: Tetteh - Hořava, Kovařík, Hrošovský, Hájek.
    Diváci: 5000.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (87. Zaviška), Mašek, Bartek (90. Nečas) - Tetteh (79. Kabajev). Trenér: Hašek st.

    Plzeň: Hruška - Limberský, Hubník, Hájek, Kovařík - Hořava (65. Ivanschitz), Hrošovský - Zeman (77. Petržela), Čermák (41. Bakoš), Kopic - Chorý. Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.