<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 10/03/2018, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 4 019 diváků (50 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Domácí v úvodu lépe kombinovali, ale jako první zahrozil hostující Hašek, který poslal střelu jen těsně vedle tyče. Hra se postupně vyrovnala a oba týmy bojovaly zejména mezi oběma šestnáctkami.

    Až po půlhodině se Slovácko dostalo do brejku, ale situaci tři na tři vyřešil Sadílek nepřesnou střelou. Až těsně před pauzou si domácí připsali první pokus mezi tyče, Daníčkovu hlavičku po rohovém kopu však zlikvidoval výborným zákrokem odchovanec Slovácka v brance Bohemians Fryšták.

    Ani po změně stran se obraz hry nijak nezměnil a hrálo se bez šancí. Po hodině napřáhl hostující Nečas, ani jeho pokus se však mezi tyče nevešel. Poté minul z rohu pokutového území i jeho spoluhráč Hašek.

    Bohemians přidali na důrazu a presinku a domácí se dostali do hluboké defenzivy. Po kombinační akci nebezpečnou Tettehovu střelu vytáhl Heča na roh a vzápětí si připsal další vynikající zákrok po Haškově pokusu. V 72. minutě pak Bartek obstřelem minul.

    Hosty za neproměněné šance stihl trest a Slovácko z ojedinělé akce v druhé půli udeřilo. Navrátilova přihrávka se přes Machalíka dostala k volnému Daníčkovi, který pohotově z voleje poslal míč za bezmocného Fryštáka. 

    Bohemians branka nabudila a vrhli všechny síly do útoku, ale domácí se obětavě bránili a sami se dostávali do brejků. Jeden z nich mohl zakončit po samostatném úniku Machalík, ale jeho slabou střelu bez problémů chytil Fryšták. Tři minuty před koncem se pak hostující gólman natáhl po hlavičce Šimka, kterému pokazil pojistku. Slovácko i tak důležité tři body udrželo.

    Ohlasy trenérů

    Michal Kordula (trenér Slovácka): „Viděli jsme podprůměrný ligový zápas, moc ke koukání to nebylo, spíš si myslím, že vůbec ne. My jsme byli šťastnějším mužstvem, dali jsme gól po ojedinělé akci. Bohemka si nezasloužila prohrát, jsem ale hrozně rád, že jsme ten zápas zvládli. Že jsme ho odbojovali, odehráli s nasazením. Dobře jsme si uvědomovali, jak důležitý zápas to pro nás je a na hráčích to bylo vidět. Hřiště není dobré, ale na druhou stranu u nás se fotbal hraje, na některých hřištích se nehrálo vůbec. Taková je realita. Liga začínala v nějakou dobu, topení je zapnuté, správci dělají, co můžou, aby hřiště mělo nějaký stav. Fotbal to samozřejmě hodně ovlivnilo a kombinace na tom nešla.“

    Martin Hašek starší (trenér Bohemians): „První poločas oboustranně nebyla oslava fotbalu. My jsme byli ti, kteří mohli, domácí museli. Soupeře jsme do ničeho nepustili, mohli jsme být spokojeni s defenzivou, ale sami jsme taky nic nepředvedli. Po příchodu Tetteha jsme byli lepším týmem, měli i příležitosti. Když už jsem si myslel, že to bude otázka času, kdy se utkání zlomí v náš prospěch, dostali jsme gól z náhodné situace. Pak jsme měli tlak, ale na tom složitém terénu jsme ho nedokázali přetavit v gól. Doma se Slováckem to bylo naopak. Slovácko mělo více příležitostí, ale vyhráli jsme my 1:0, teď se ta štěstěna zase přiklonila k domácím. Na takových terénech, jako byl tady, se to dělat nedá. A nemyslím to špatně vůči lidem, co to mají tady na starosti, spíše obecně, aby podmínky pro fotbal byly přijatelné. Je to, jako kdyby v hokeji nepřijela rolba, asi by ten hokej taky vypadal jinak.“

    1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

    Branka: 79. Daníček
    Rozhodčí: Zelinka - Myška, Fišer
    ŽK: Daníček - Tetteh
    Diváci: 4019

    Sestavy:

    Slovácko: Heča - Juroška, Šimko, Břečka, Divíšek - Janošek, Daníček - Navrátil (90. Rezek), Sadílek (62. Machalík), Petr (70. Kubala) - Zajíc

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Šmíd, Hůlka, Kocič - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Reiter, Mašek (59. Tetteh), Bartek (73. Záviška) - Nečas (82. Dias)

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.