<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | pátek 11/08/2017, 18:00 | EDEN ARÉNA | ČT 2

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 10 112 diváků (52 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý nasadil do základní sestavy novou posilu ukrajinského obránce Sobola, který zamířil do Edenu teprve ve středu. Do útoku se pak oproti duelu v Ostravě vrátil Škoda a právě on vybojoval už po pěti minutách penaltu poté, co ho ve vápně po rohu stáhl Zoubele. Pokutový kop proměnil Hušbauer, přestože bývalý slávistický brankář v barvách Jihlavy Rakovan vystihl směr střely.

    Pražané od začátku kontrolovali hru a v 18. minutě zvýšili náskok. Hušbauer narýsoval kolmici do běhu na Škodu, jehož ránu vyrazil Rakovan jen k Dannymu, který doklepl míč do opuštěné branky a dočkal se premiérové trefy ve slávistických barvách. Pro červenobílé to byl v pátém soutěžním utkání sezony první gól ze hry a ne ze standardky.

    V tu chvíli už začínalo být jasné, že červenobílí budou bodovat i v 29. ligovém duelu od příchodu Šilhavého. Po půlhodině domácí vyšachovali hostující obranu a dostali po Hušbauerově dorážce balon do jihlavské sítě potřetí, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Těsně před pauzou pak Škoda po Hušbauerově centru pálil sám před brankou nad.

    Po změně stran začala hrozit i Vysočina. V 53. minutě po akci střídajícího Klímy vyrazil nebezpečnou střelu gólman Laštůvka na roh, po něm se odrazil míč k Hronkovi, ale ten odkrytou branku netrefil. Neujala se ani Dvořákova dalekonosná střela a Slavia tak ani ve třetím kole neinkasovala.

    Domácí po pauze ubrali z tempa a větší šanci měli až v 71. minutě, kdy Dannyho ránu vyrazil Rakovan. I tak Pražané v klidu dotáhli zápas ke třem bodům.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Podle mého názoru jsme odehráli velmi dobrou první půli, kdy jsme vstřelili dva góly. Navíc jsme měli několik dalších příležitostí, mohli jsme přidat další góly a druhá půle mohla být klidnější. V druhém poločase jsme trochu vyklidili pozice. Dělali jsme spoustu nevynucených chyb v rozehrávce a pouštěli Jihlavu do rychlé přechodové fáze. Zaplaťpánbůh Laštůvka byl jednou na místě, vychytal to a pak po rohu soupeř nedal velikou šanci. Samozřejmě jsme rádi za tři body před APOELem, máme klid na to, abychom se připravili. Tyhle v uvozovkách povinné tři body zůstaly doma. Sobol odehrál velmi dobrý zápas, mám z něj dobrý dojem. Velmi dobrý výkon. Deliho píchlo ve svalu. Uvidíme, snad to nebude nic vážného. Kdyby bylo, bylo by to pro nás nepříjemné."

    Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Chtěli jsme Slavii jako favorita utkání potrápit, bohužel se nám nevydařil vstup. Inkasovali jsme z hloupé penalty. Pravděpodobně byla, byla to naše nešikovnost. Tím pádem soupeř získal klid a začal si věřit, i když kvalitu má. Nám vázla přechodová fáze. Pak jsme inkasovali po našem rohu, to by se nemělo stávat. Nenavázali jsme pohyb hráčů a výsledkem byla druhá branka. V tu chvíli se soupeř dostal do pohody a dominoval. V kabině jsme si řekli, že zkusíme dát kontaktní gól. Aktivita z naší strany byla vidět, škoda, že se nám nepodařilo snížit na 1:2 Klímou a pak po rohu minul prázdnou branku Hronek. Nechci říct, že jsme utkání prohráli na celé čáře. Ale pokud chceme bodovat, musíme se vyvarovat takových chyb. Ať je to se Slavií nebo s kýmkoliv jiným. V každém utkání máme dvě šance, ale tu branku bohužel nedáme."

    SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

    Branky: 6. Hušbauer z pen., 18. Danny.
    Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Pochylý.
    ŽK: Hušbauer - Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový.
    Diváci: 10.112.

    Sestavy:

    Slavia: Laštůvka - Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli (60. Souček), Sobol - Ngadeu - Van Buren (86. Švento), Hušbauer, Rotaň, Danny - Škoda. Trenér: Šilhavý.

    Jihlava: Rakovan - Nový, Kryštůfek, Krejčí, Keresteš - Daníček (46. Klíma) - Fulnek, Zoubele (80. Štěpánek), Hronek, Popovič (55. Dvořák) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.