<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | sobota 20/05/2017, 17:00 | Městský fotbalový stadión | ČT 2

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 6 158 diváků (57 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Brňané se snažili v úvodu o aktivní hru, záměr jim ale dlouho nevydržel. Jedinou vážnější šanci měl Řezníček, s jeho střelou si ale brankář Bolek snadno poradil.

    Plzeň postupně získala územní převahu, která ale nevedla do šancí. Za celý první poločas Viktoria se před důraznou obranou soupeře neprosadila a brněnskou branku neohrozila. Zůstalo jen u náznaku šanci. Ve 12. minutě po Hubníkově centru Krmenčík hlavou vysoko přestřelil, o čtyři minuty později Petrželův centr přistál v Melichárkově náruči.

    Plzeňský trenér Bečka musel už ve 36. minutě sáhnout k první změně v sestavě. Po souboji s Řezníčkem ve středu hřiště se zranil stoper Hejda, kterého nahradil Matějů. Těsně před přestávkou zahrozil Bakoš, jehož střela z trestného kopu ale minula branku.

    Po změně stran Plzeň zrychlila hru a také zpřesnila kombinační souhru. Získala ještě výraznější územní převahu, s hrou do plné obrany si ale příliš nevěděla rady. Ve 49. minutě po Pilařově centru z levé strany hlavičkoval z úhlu Matějů, který ale Melichárka nepřekonal. O pět minut později Krmenčík hlavičkou netrefil branku.

    Zbrojovka spoléhala jen na brejky. V 58. minutě zachránil situaci za cenu žluté karty brankář Bolek, jenž po vyběhnutí před trestné území fauloval Přichystala. Jelikož ale nešlo o vyloženou šanci, sudí vytáhl jen žlutou kartu.

    Trenér Bečka se pokusil oživit neproduktivní hru svých svěřenců zařazením Kopice a Poznara. V závěru plzeňský tlak ještě zesílil. V 83. minutě po rohovém kopu Hájek těsně minul branku. Nervózně hrající hosté se prosadili až v 90. minutě, když únik Kopice po pravé straně proměnil Krmenčík a udržel naděje Plzně na obhajobu titulu.

    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (trenér Brna): "První půlhodina byla náročná. Plzeň musela hrát na vítězství. Věděli jsme, že bude spoléhat na riziko při obraně jeden na jednoho. S tím jsme se počastovali dobře. Chtěli jsme hrát v bloku, který nám umožňoval brejkové situace. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že bude náš blok ještě hlubší. Z něho jsme mohli chodit do otevřených prostor po stranách. Ale nedotáhli jsme šance do konce. Gólové příležitosti měli Řezníček a v závěru zápasu mohl skórovat Tašči. Když jsem chtěl těsně před koncem zápasu střídat, tak Plzeň rychle rozehrála míč. Ze situace, která by se neměla stávat, se soupeř dostal do rozhodující akce a dal nám gól. Minimálně remízu jsme si dnes zasloužili."

    Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Jsme především rádi, že jsme utkání zvládli a zůstali až do posledního kola v boji o titul. Věděli jsme, že to nebudeme mít s Brnem, které je v domácím prostředí velice silné, jednoduché. Tady se nám hraje vždycky špatně. Navíc domácí mohli hrát uvolněně s pocitem, že jsou zachráněni. V první půli jsme byli zbytečně nervózní, zkazili jsme hodně přihrávek. Asi pod dojmem, že potřebujeme a musíme vyhrát. Ve druhém poločase jsme se vrhli více do útoku a Brno nás mohlo dvakrát z rychlých protiútoků potrestat. Naštěstí jsme tyto brejky přežili a podařilo se nám v závěru vstřelit gól. Myslím si, že naše výhra byla zasloužená."


    FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

    Branka: 90. Krmenčík.
    Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Antoníček.
    ŽK: Zavadil, Šural - Hořava, Pilař, Bakoš, Bolek.
    Diváci: 6 158.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Přichystal (85. Litsingi), Tašči, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.

    FC Viktoria Plzeň: Bolek - Hubník, Hejda (39. Matějů), Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (71. Poznar), Bakoš (55. Kopic), Pilař - Krmenčík. Trenér: Bečka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.