<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 15/04/2017, 17:30 | Městský stadion | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 3 873 diváků (77 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    V úvodu utkání měli více ze hry hosté a Vejmolovu branku ohrozili už ve druhé minutě. Lutsovu střelu ale gólman vyrazil na roh. První domácí šanci měl Fleišman, který dalekonosnou střelou minul.

    Ve 20. minutě vyrazil Berkovec Magerovu střelu k Železníkovi. Ten získal pro domácí roh a po něm otevřel skóre. V pokutovém území měl dostatek prostoru a střelou z voleje uklidil míč k levé tyči. Železník tak navázal na minulý gól na půdě Dukly.

    Domácí po vstřelené brance vyrovnali hru a zápas se začal odehrávat především ve středu pole. Vejmola poté vyrazil Haškovu střelu Haška a chytil i Krchovu hlavičku.

    V 54. minutě už se ale hostující kapitán prosadil. Luts vybojoval roh a Krch hlavou srovnal. Bohemians ožili. Po hodině hry našel Havel centrem ve vápně Kabajeva, ale jeho hlavička skončila vedle.

    O dvě minuty později vyběhl mimo vápno domácí gólman Vejmola a Bohemians měli před sebou prázdnou branku. Kabajev ale fauloval dobíhajícího Čmovše a tak se Pražané k zakončení nedostali. Vrátit Středočechům vedení mohl střídající Mebrahtu, ale v poslední chvíli mu pod nohy skočil gólman Berkovec a zabránil mu tak v zakončení.

    Pět minut před koncem hlavičkoval po rohu Krch a Vejmola míč vyrazil na roh. V 88. minutě podrazil ve vápně Čmovš střídajícího Kuchtu a sudí rozhodčí Proske nařídil penaltu. Jindřišek ale nechal vyniknout brankáře Vejmolu a Pražané tak nedokázali Boleslavi oplatit nedávné vyřazení z domácího poháru.


    Ohlasy trenérů:

    Martin Svědík (trenér Boleslav): "Bohužel musím přiznat, že za bod musíme být rádi, protože Bohemians byli po celý zápas lepší. Hlavně v kombinaci a také se lépe pohybovali. My jsme se bohužel do kombinace ani dostat nemohli, protože výkon našich ofenzivních hráčů neměl parametry na to, abychom mohli nějakou akci rozvinout. V podstatě hned prvním balonem jsme míče vyhazovali. Dnes jsme vydolovali bod jen díky brankáři Vejmolovi. Když už jsme se dostali do vedení, tak prohrajeme standardní situaci a necháme si vyrovnat. To se opakuje, jelikož se nám to stalo už na Dukle a na Slovácku. Je to o individuální zodpovědnosti, o úkolech, které hráči mají. Například Čmovš se v rozhodující moment smekne. Je to tedy nějaká nekoncentrace a to nás stojí výsledek. Na Dukle jsme předvedli velice bojovný výkon, získali jsme tři body a my místo toho, abychom na to navázali, tak přijde náš nejhorší výkon sezony."

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Šli jsme do utkání s úmyslem hrát maximálně aktivně a věřili jsme, že když se to povede, tak máme slušné vyhlídky na to, abychom tady bodovali, nejlépe tříbodově. Přibrzdil nás gól soupeře ze standardky, takže jsme o poločasové pauze řešili to, že prohráváme 0:1, byť jsme měli více příležitostí a více jsme drželi míč. Řekli jsme si pár věcí, které nám dělaly problémy, a věřili jsme, že když si aktivitu udržíme, tak přijdou šance a snad i góly. Stejně jako soupeř jsme skórovali z rohu. Ve druhém poločase byla naše aktivita ještě větší a to, co se dělo v posledních zhruba deseti minutách, považuji za vyústění snahy a aktivity našich hráčů. Jsem přesvědčený, že každý viděl, že jsme dělali všechno pro to, abychom získali tři body. Z toho mám velkou radost, ale zároveň cítím i trochu smutku, že jsme náš výkon nepřetavili ve tříbodový zisk. Penalta v 89. minutě zavdává důvod, aby si člověk myslel, že by tři body měl získat. Nechtěl bych ještě dělat žádné závěry, zatím jsou to jen dvě utkání."



    FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

    Branky: 21. Železník - 54. Krch.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Kříž.
    ŽK: Vukadinovič, Matějovský, Stronati, Mebrahtu, Jánoš - Krch, Bartek, Jindřišek.
    Diváci: 3 873.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Ljovin, Matějovský (77. Takács) - Přikryl, Magera, Vukadinovič (62. Mebrahtu) - Železník (58. Nečas). Trenér: Svědík.

    Bohemians: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Bartek, Jindřišek, Mašek (74. Kuchta), Martin Hašek ml., Luts (85. Hubínek) - Kabajev (81. Markovič). Trenér: Martin Hašek st.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.