<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    13. kolo, Základní část | neděle 06/11/2016, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 6 668 diváků (67 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž
    Oba týmy trápí v posledních dnech velká marodka. Liberci kvůli zranění chyběli hned tři stopeři, takže se do středu obrany vrátil uzdravený kapitán Pokorný, který nastoupil téměř po dvou měsících.

    V první se hrál bojovný fotbal, kterému ale chyběly šance. Slovan začal aktivněji, Koubka ale příliš neohrozil. Na druhé straně pálil těsně nad Holzer. Ve 24. minutě vypadl hostujícímu gólmanovi míč, Baroš však odkrytou bránu netrefil. Julišův gól pak neplatil kvůli předešlému ofsajdu.

    Další průběh utkání pak výrazně ovlivnila situace ze 42. minuty. Dočkal zřejmě loktem zasáhl domácího Breite a rozhodčí Franěk ho vyloučil. Liberci po pauze přesilovka zpočátku příliš nešla a zahrozil jen Bartlovou střelou, kterou vyrazil Koubek. Letenští naopak i v oslabení měli dvě šance. V té větší Lafata hlavičkoval po rohu vedle.

    Až poté Severočeši soupeře více zatlačili. V 68. minutě se míč po centru odrazil ke Komličenkovi, ale ten překopl. O minutu později zahrozila opět Sparta, po centru z přímého kopu pálil z voleje těsně nad Mazuch. Na opačné polovině netrefil prostor mezi tyčemi Vůch a po něm ani hlavičkující Komličenko. V závěru už dohrával Liberec přesilovku v křeči a rozhodnout naopak mohl z brejku Juliš, jenž ale minul.


    Ohlasy trenérů:


    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce):
     "Bohužel to skončilo tím nejhorším výsledkem pro fotbal 0:0. Zásadní moment bylo vyloučení, do té doby to byl velmi kvalitní fotbal z obou stran. I když nebylo moc šancí, mělo to vysoké tempo a dobrou úroveň. Vyloučení změnilo ráz utkání, ublížilo to kvalitě zápasu. Od té doby to bylo o našem dobývaní soupeřovy obrany a rušivých protiútocích Sparty. My jsme si chtěli vytvořit větší tlak, což se nám relativně územně podařilo, ale chtěli jsme být kvalitnější v předfinální fázi a v pokutovém území. Vyplynulo z toho to, co jsme úplně nechtěli, aby z toho nebyla taková házená. Moc gólových příležitostí jsme si nevytvořili, a pokud jsme se do nějaké dostali, nevyřešili jsme ji komfortně. Asi největší šanci neproměnil Egon Vůch. Chyběl nám větší klid, náš fotbal je takový splašený. Za mě trochu zklamání, bod je v naší situaci málo. Chtěli jsme vyhrát a na Spartu jsme si věřili."

    David Holoubek (trenér Sparty): "Vzhledem k situaci, která nastala, že jsme šli do deseti a museli se celý druhý poločas bránit, je bod pro nás dobrý. Ale ve druhém poločase jsme tam měli příležitosti, které jsme mohli proměnit, a bylo by to mnohem veselejší. Je to pro nás samozřejmě ztráta, chtěli jsme tu vyhrát. Ale nebudeme se vzdávat nikdy. V tomhle stavu, v jakém jsme, z toho třískáme, co to dá. Musíme podzim dojet co nejlépe. Situaci před vyloučením jsem neviděl. Viděl jsem, že Bořek dostává červenou kartu a odchází ze hřiště. Říkal, že tam bylo nějaké postrčení, nebo nějaké přetočení do protihráče. Asi červená karta jasná. Je to komplikace jak pro něj, protože to budu řešit, tak pro tým, protože nás oslabil. Budu to řešit asi pokutou a nějakým důrazným pohovorem."


    FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:0

    Rozhodčí: Franěk - Blažej, Moláček.
    ŽK: Breite, Sýkora - Costa, Holzer, Mazuch.
    ČK: 42. Dočkal (Sparta).
    Diváci: 6 668.

    Sestavy:

    FC Slovan Liberec: Dúbravka - Nitrianský (63. Komličenko), Coufal, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (86. Navrátil), Ševčík, Vůch - Baroš. Trenér: Trpišovský.

    AC Sparta Praha: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Holek, Mareček - Juliš (83. Mustedanagič), Dočkal, Holzer (69. Dudl) - Lafata (73. Pulkrab). Trenér: Holoubek.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.