<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    12. kolo, Základní část | sobota 29/10/2016, 15:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 109 diváků (39 % z kapacity 18 349)
    Video


    Reportáž

    Sparta vzhledem k marodce i karetnímu trestu Marečka postrádala střední záložníky a na pozici defenzivního středopolaře tak nastoupil obvyklý stoper Holek, který v pátek oslavil 30. narozeniny. Už v deváté minutě se navíc Spartě zranil další hráč Václav Kadlec, kterého nahradil Pulkrab.

    A právě mladý útočník měl ve 12. minutě šanci, po kličce brankáři Hruškovi však pálil nad. Za šest minut už Letenští udeřili. Příbramský gólman sice výborně vyrazil Julišovu střelu i Lafatovu dorážku, jenže o pár sekund později si vybral slabou chvilku, když propustil slabý pokus Karavajeva mezi nohy. Podobnou branku dostal Hruška už v srpnu na Slavii. Karavajev navázal na gól z minulého domácího duelu s Jihlavou.

    Hosté se většinu času bránili, přesto mohli srovnat. Mahmutovič však mířil mimo a ve 40. minutě Koubek vyrazil Brandnerovu technickou střelu do horní části branky. Místo toho ještě do pauzy podruhé udeřili sparťané. Holzerovu ránu ještě Hruška vyrazil, ale v první minutě nastavení už neměl šanci zasáhnout proti Lafatovi, jenž dorazil do prázdné branky míč po Holzerově přihrávce.

    Po přestávce vyboxoval Koubek střelu hostujícího Pilíka z přímého kopu. Příbram se v druhé půli snažila ještě zápas zdramatizovat, ale na to, aby odvrátila sedmou ligovou prohru se Spartou za sebou, už neměla.

    Naopak v závěru nejhorší obrana soutěže inkasovala už 25. a 26. gól v tomto ročníku. V 76. minutě po Pulkrabově přihrávce zblízka zavěsil míč pod břevno Lafata a pět minut před koncem domácí kanonýr zkompletoval povedenou střelou hattrick.

    Díky tomu se v Klubu ligových kanonýrů posunul na 192 branek a na třetím místě historické tabulky přeskočil Antonína Hájka. Zároveň se s osmi góly v ligové sezoně dostal na první místo mezi kanonýry.


    Ohlasy trenérů:

    David Holoubek (trenér Sparty): Ta výhra je strašně důležitá. Když jsme měli pozápasový pokřik v kabině, kluci jen sedí, plácají, tleskají a je vidět, že už jsou hodně unavení. Tahle výhra pro ně bude z psychologického hlediska a z pohledu regenerace strašně důležitá. Doufám, že nám to pomůže do čtvrtečního zápasu a pak do zápasu v Liberci. Důležitý byl první gól, pro takový klid. Po něm z nás spadla taková deka, cítil jsem, že se tým rozjede a že přidáme další branku. To byl klíčový moment. A pak taky zákrok Tomáše Koubka, kdy nás podržel za stavu 1:0. Před prvním gólem jsem viděl, že Karavajev střílí z nesmyslné vzdálenosti. Spíš mi přišlo, že bychom to měli ještě rozehrát do postupného útoku, že to nebylo úplně připravené. Jsem rád, že to tam propadlo, i když Alešovi Hruškovi takové góly nepřeju. Venca Kadlec odjel na vyšetření do nemocnice, uvidíme, jak dopadne.

    Petr Rada (trenér Příbrami): Chtěli jsme tu uhrát lepší výsledek. Rozhodla první půle, kdy jsme dostali dvě laciné branky po individuálních chybách. To není jen dnes, to nás provází celou sezonu. S tímhle si ani já nevím rady. První gól jsme dostali úplně zbytečně. Soupeř měl do té doby možná jednu šanci, poměrně jsme se drželi. V druhé půli jsme to chtěli zdramatizovat, věděli jsme, že Sparta má v nohách utkání ve Zlíně. Chtěli jsme být odvážnější dopředu, což se dařilo až na zakončení. Ale znovu jsme dostali další branky po chybách. Z toho rezultoval výsledek 4:0, jsem zklamaný, ale spíš z toho, že ty chyby nemohu ovlivnit. Celý týden jsme se na Spartu připravovali, hráči vše chápali, pak přijde zápas a vše je během dvaceti minut pryč. Ale musíme to překousnout a bojovat dál.


    AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

    Branky: 45.+1, 76. a 85. Lafata, 18. Karavajev.
    Rozhodčí: Nenadál - Vysloužil, Antoníček.
    ŽK: Pulkrab, Mazuch - Tregler, Chlaluš.
    Diváci: 7109.

    Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Holek - Juliš (80. Dudl), Dočkal (83. Mustedanagič), Holzer - Lafata, V. Kadlec (9. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

    Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Tregler, Divíšek - Trapp, Krameš - Brandner (79. Kacafírek), Pilík, Rezek (73. Majtán) - Mahmutovič. Trenér: Rada.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.