<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 30/07/2016, 20:15 | Generali Arena | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 7 181 diváků (39 % z kapacity 18 349)
    Video


    Reportáž



    Ráz utkání dala chyba gólmana hostů Hečy už po 102 vteřinách hry. S rozehrávkou váhal natolik, že při odkopu trefil Dočkala a od něj míč doskákal do prázdné branky. Spartu rychlý gól uklidnil a soupeře jasně přehrávala. Navíc v 10. minutě se po kombinaci ve středu hřiště dostal ve vápně míč k Julišovi, jehož Košút šlapákem trefil do ramene. Sudí Zelinka musel pískat pokutový kop. Míč si vzal znovu Dočkal a tvrdou ranou navýšil vedení.

    Dočkal byl při chuti a neustále zaměstnával obranu soupeře i Heču, ale na hattrick nedosáhl. Neuspěl ani Šural střelou z úhlu. V poločase udělal trenér Slovácka Levý hned dvě změny a výrazně tak oživil hru svého týmu. Aktivní byl zejména nový muž na hřišti Civič. V 53. minutě se k němu od rozhodčího Zelinky odrazil míč, následný centr propadl až k Divišovi, který střelou k tyči zařídil snížení.

    Slovácko najednou začalo Spartu přehrávat a tlačilo se za vyrovnáním, když domácí obránci museli na poslední chvíli zažehnávat nebezpečí. To se nelíbilo sparťanským fanouškům, kteří začínali pískat. V 64. minutě ale Spartě vyšla rychlá kombinace, Juliš patičkou poslal míč do běhu Dočkalovi, ten ještě v pádu posunul na zcela volného Konatého a před ním už byla jen odkrytá branka. Střelou pod břevno ani nedal šanci Hečovi zasáhnout.

    Zdálo se, že zvýšení na 3:1 znovu vrátí Spartu do sedla, jenže chvíli na to zcela propadla při bránění ve středu pole. Daníček uvolnil Diviše a ten podruhé propálil Bičíka. Hned z následné akce mohla znovu udeřit Sparta, ale střídající Lafata v dobré pozici mířil vedle. Diviš mohl dokonce srovnat, když se snažil přes hlavu vracet míč před branku, ale hattricku stálo v cestě břevno. Pokud by šel míč o trochu níže, brankář Bičík by byl zřejmě bez šance.

    Ohlasy trenérů:


    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty):
     "Udělali jsme si zápas těžký sami. Měli jsme vyhrát 4:0, ale nakonec to mohlo být 3:3, kdyby to tam Divišovi spadlo při pokusu přes hlavu. V první půli byl výkon výborný, ale po změně stran nás to možná ukolébalo. Hráči už možná mysleli na Steauu, jelikož se ptali, zda je nechám odpočinout, když to bude 3:0. Navíc odešel Čermák, který měl silné bolesti v krku a sám si řekl o vystřídání. Měli jsme zvýšit na 3:0 a 4:1, šance na to byly, ale nerozhodli jsme a místo toho jsme se do konce klepali o výhru. Nejen že dal Dočkal dva góly, ale chodil si pro míče, rozehrával, měl tam spoustu krásných věcí. Sám měl tři šance, další připravoval spoluhráčům. Byl skoro u všeho." 

    Stanislav Levý (trenér Slovácka):
     "Do utkání jsme vstoupili opravdu dobře, když to řeknu ironicky. Když takhle rychle prohráváte na Spartě, tak už je to hodně těžké. Tam hrozilo, že to dopadne hodně špatně. Na vývoj jsme reagovali střídáními, i když na vystřídání bylo více hráčů. Prohrávali jsme hodně soubojů, nebyli jsme aktivní. Nelíbilo se mi nasazení. Změnili jsme rozestavení, Kerbra jsme posunuli nahoru, Diviše do strany, přišel Ťok, který tomu dal více agresivity. Náš výkon se pak výrazně zlepšil. Dali jsme kontaktní gól, měli jsme další šanci, ale ve chvíli, kdy diváci na Spartu pískali, jsme neuhlídali jeden brejk. Ale cením si toho, že mužstvo i za stavu 1:3 bojovalo. Na výkonu v druhé půli můžeme stavět." 


    AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:2 (2:0)
    Branky: 2. a 10. z pen. Dočkal, 64. Konaté - 53. a 70. Diviš.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták.
    ŽK: Konaté, Zahustel, Brabec - Košút, Civič, Kerbr, Šimko, Ťok.
    Diváci: 7 181.
    Hráči utkání: Dočkal - Diviš.

    Sestavy:

    AC Sparta Praha: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Frýdek, Dočkal, Čermák (46. Mareček), Konaté - Šural (88. Costa), Juliš (65. Lafata). Trenér: Ščasný.

    1.FC Slovácko:
    Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Biolek (46. Civič), Daníček, Šumulikoski, Havlík (46. Ťok), Kerbr - Diviš. Trenér: Levý.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.