<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | neděle 08/05/2016, 15:30 | EDEN ARÉNA | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 011 diváků (31 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Červenobílí rázně ukončili sérii čtyř remíz a výrazně se přiblížili k pátému místu, které v případě triumfu Mladé Boleslavi ve finále poháru přinese účast v předkole Evropské ligy. Pražané mají před šestým Brnem náskok pěti bodů a k páté příčce jim stačí ve zbylých dvou kolech bod. Slovácko prohrálo čtvrté z posledních pěti kol a je deváté.

    Slavii potkala hned na začátku nepříjemnost. Brankář Pavlenka si poranil nohu a už v osmé minutě ho musel vystřídat Berkovec, který se naposledy představil v březnu v derby na Spartě.

    V úvodu ale moc práce neměl a ve 22. minutě jeho tým na druhé straně otevřel skóre. Po Mihalíkově centru se z otočky prosadil Barák. Při zpracování si pomohl rukou, ale sudí Nenadál přes protesty hostů branku uznal.

    Ve 36. minutě mohl zvýšit Škoda, ale po centru ze strany míč přes Heču do sítě nedostal. Na druhé straně hlavičkoval po rohu Košút a Berkovcovi pomohla branková konstrukce.

    Ve 42. minutě domácí zvýšili. Po rohovém kopu a sérii soubojů se dostal k dorážce Barák a poprvé v lize skóroval dvakrát v jednom utkání. Slovácko marně reklamovalo předchozí údajný faul domácího Frydrycha.

    Slovácko do 65. minuty třikrát vystřídalo, přidalo a v 72. minutě se dostalo zpět do hry o body. Došek při akci dvou čerstvých hráčů sklepl míč pro Diviše a ten sám před Berkovcem nezaváhal.

    Naděje na remízu ale vydržela hostům jen minutu. Za vápnem totiž napřáhl domácí Hušbauer a povedenou střelou z pomocí břevna překonal Heču. Dočkal se tak prvního přesného zásahu od zimního přestupu ze Sparty.

    Slavia dohrávala závěr v exhibičním duchu a přidala ještě dvě branky. V 79. minutě se nejprve hlavou po centru trefil stoper Bílek a v 88. minutě zaznamenal svůj čtrnáctý gól v ligové sezoně Škoda.


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie):
     Jsme hlavně rádi, že jsme trošku odskočili Brnu, i když ještě neberu páté místo jako hotové. Hráli jsme kombinačně dobře. Po třetím gólu jsme hráli už uvolněně a bylo to taky vidět. Jsem rád, že jsme konečně dali víc gólů než jeden nebo dva. Myslím, že náhoda to není, my jsme si vždy doma vytvářeli šance, akorát jsme teď začali střílet branky. S Teplice jsme hráli dobře, s Jabloncem jsme dali tři tyče a to utkání bylo ještě lepší než tohle. Bohužel jsme nedali důležité branky. Pět gólů je pěkných a dneska to konečně i nás na lavičce po dlouhé době bavilo. Jsem rád, že dal Pepa Hušbauer gól, který mu hodně pomohl. Výkon Tondy Baráka určitě roste. Dostal takovou jistotu. Potřeboval čas, je něco jiného hrát o záchranu a nahoře.

    Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): Nám se utkání nepovedlo z několika aspektů. První bylo to, že jsme po obdržené brance nedali gól na 1:1 Tomášem Košútem, to byl takový první zlomový bod. Následně branka na 0:2. Druhá půle byla z naší strany trochu aktivnější. Došlo k výměnám hráčů a zkorigovali jsme na 1:2. Bohužel před třetím gólem jsme nevystoupili na Hušbauera, který dal krásnou branku. Vzápětí jsme se sesypali a domácí už hráli uvolněně. Debakl mě mrzí, je to opravdu hodně. Některé branky byly minimálně sporně řešené rozhodčím, to si myslím, že by delegát měl nějakým způsobem potrestat. Měl jsem možnost to vidět ještě jednou. Jestliže hráč má ruku od těla, brnkne si rukou o zem a pak dá gól, to je jasná ruka. A u druhé, jestliže Valenta je nějakým způsobem odblokovaný, je to jasný faul. Tečka. Jestli to můžu komentovat, nebo nemusím, nebo půjdu na disciplinárku, je mi to úplně jedno.


    SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 5:1 (2:0)

    Branky: 22. a 42. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 88. Škoda - 72. Diviš.
    Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Paták.
    ŽK: Košút, Koné, Šumulikoski (všichni Slovácko).
    Diváci: 6 011.
    SYNOT Hráči utkání: Antonín Barák - Jaroslav Diviš.

    Sestavy:

    Slavia: Pavlenka (8. Berkovec) - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Souček (86. Piták) - Mihalík, Hušbauer, Barák (71. Kenija), Zmrhal - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

    Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Daníček, Šumulikoski (65. Došek) - Biolek (46. Diviš), Valenta, Havlík (56. Kerbr) - Koné. Trenér: Habanec.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.