<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | sobota 12/03/2016, 20:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 10 365 diváků (89 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž



    Trenér hostů Pivarník kvůli hrozbě čtvrté žluté karty překvapivě nechal jen na lavičce brankářskou jedničku Zlámala a mezi tyčemi v lize poprvé za Bohemians nastoupil náhradník Fryšták.

    Poprvé se zapotil ve třinácté minutě, kdy vyrazil Hrošovského střelu. Ještě více se hostující gólman blýskl o čtyři minuty později. Po Kovaříkově centru zůstal na malém vápně osamocený Rajtoral, ale trefil jen Fryštáka a v den svých 30. narozenin nenavázal na trefu z minulého kola.

    Vzápětí měli gólovou šanci i hosté. Limberský chyboval, špatnou přihrávkou poslal do úniku Schicka, ale toho vychytal Kozáčik. Na druhé straně v 25. minutě hlavičkoval po rohu Hejda a za již překonaným Fryštákem vyhlavičkoval míč z čáry Krch.

    Viktoria se dočkala vedoucí trefy devět minut před pauzou. Prošek, který dnes na levé straně hostující zálohy nahradil Havla, se zapomněl při snaze "klokanů" o vystavení domácích do ofsajdu a následný Kovaříkův centr doklepl do sítě Ďuriš. Po střelecky nepovedeném úvodu jara skóroval v druhém utkání po sobě.

    Ještě do pauzy mohli Západočeši po podobné akci zvýšit, ale tentokrát Ďuriš po Kovaříkově centru minul odkrytou branku. Pojistit náskok se Plzni povedlo až v 56. minutě. Petržela, jenž po přestávce nahradil Limberského, postupoval po Kolářově vysunutí do brejku dva na jednoho, přihrál Ďurišovi a ten nemohl minout prázdnou branku. Slovenský útočník dal čtrnáctý gól v ligové sezoně a o dvě trefy vévodí tabulce střelců.

    Domácí po druhé brance nadobro převzali otěže utkání a mohli skórovat i víckrát. Kolářova dorážka ale neplatila kvůli ofsajdu a Kovaříkovu stoprocentní šanci zneškodnil s přispěním břevna Fryšťák. Hosté už Kozáčika neohrozili a zaujali jen trojitým střídáním v 85. minutě.

    Plzeňští nastoupili do dnešního utkání se změněnými jmenovkami na dresech. V rámci charitativní akce měli na zádech jména jedenácti osobností Plzeňského kraje včetně hasiče, který zachránil život kolegovi, policistky či handicapovaných fanoušků Viktorie.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsem spokojený, že jsme utkání vítězně zvládli. Myslím, že i po velmi kvalitním výkonu. Trochu jsme měli z Bohemky respekt, věděli jsme o té její sérii, ale dobře jsme se na ni připravili. Kromě chyby Limberského v první půli, kdy tam namazal Schickovi a podržel nás Kozáčik, jsme měli zápas pod kontrolou. Pomohl nám vedoucí gól a ještě do přestávky jsme měli loženku. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali, druhým gólem z brejku jsme pojistili vedení a pak jsme to pohlídali. Měli jsme i další šance, jen škoda, že jsme to vítězství nezvýraznili. Myslím, že výkon jde nahoru a jsem rád, že i Ďurišovi to tam napadalo. Góly mu pomůžou. Koukám jen na nejbližší zápas. Když budeme zvládat své zápasy, trošku možná pod tlak dostaneme i týmy pod námi, které nás stíhají. Když vyhrajete deset zápasů v řadě, je to dobrá vizitka. Ve hře je ale ještě strašně bodů, ještě to bude hrozně těžké. Jak druhý poločas s Příbramí, tak zápas s Bohemkou snesl přísnější měřítka. Rádi bychom na to navázali v dalších zápasech.

    Roman Pivarník (trenér Bohemians): Jeli jsme do Plzně samozřejmě s tím, že rozdíl mezi oběma kluby je obrovský. Snažili jsme se hrát aktivně s rychlým přechodem do útoku. Presink se nám v úvodu dařil, dokázali jsem se dostat do stoprocentní šance, bohužel ji Patrik Schick neproměnil. Zvlášť s takovým soupeřem jako Plzeň ji musíte proměnit. Je škoda, že jsme si nepohlídali situaci při prvním gólu, která pro nás byla složitá, protože Dan Krch byl vykázaný ze hřiště při protiútoku soupeře. Stoper nám tam chyběl, zasouval se tam Michal Švec a ten zase chyběl na bránění hráče za zády našich obránců. Ze zpětné přihrávky padl gól. Hráli jsme aktivně dál, bohužel jsme si v druhém poločase nepohlídali rychlý protiútok. Zápas jsme odehráli se ctí, hráli jsme hodně náročně a musíme se připravit na příští domácí utkání.


    FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

    Branky: 36. a 56. Ďuriš.
    Rozhodčí: Kocourek - Kotík, Hájek.
    ŽK: Hejda, Rajtoral, Petržela - Mosquera, Krch, Hubínek.
    Diváci: 10 365.
    SYNOT Hráči utkání: Michal Ďuriš - Patrik Schick.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda, Limberský (46. Petržela) - Hrošovský, Hořava - Rajtoral, Kolář (79. Vaněk), Kovařík - Ďuriš (87. Holenda). Trenér: Krejčí.

    Bohemians: Fryšták - Čögley, Krch, Šmíd, Prošek - Švec - Čížek (85. Acosta), Hubínek, Jirásek (85. Mikuš), Mosquera - Schick (85. Akulinin). Trenér: Pivarník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK, fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.