<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | pátek 25/09/2015, 20:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 236 diváků (39 % z kapacity 5 690)
    Video



    Reportáž


    Kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý nasadil rovnou do základní sestavy novou posilu, obránce Matěje Hanouska. Jeho celek vstoupil do utkání poměrně aktivně, ale s výjimkou Mingazovovy nepřesné střely si větší šanci nevytvořil.

    Brzy začala hrozit i Mladá Boleslav, v jejíž sestavě navzdory předzápasovým informacím o zranění nakonec nechyběl střelec Skalák. Právě po jeho centru nebezpečně hlavičkoval Ščuk a brankář Hrubý měl plno práce, aby míč vyrazil.

    V 37. minutě už hosté vedli. Skalák vysunul Bořila, ten vrátil pod sebe a Aleš Čermák s rozmyslem umístil balon k tyči. Dal svůj čtvrtý gól v této ligové sezoně.

    Domácí kouč v poločase poslal na trávník Tecla místo Crnkiče a do 66. minuty vyčerpal i další dvě střídání, když na hřiště přišli Doležal a Trávník. Krátce poté Jablonci penalta. Brankář Šeda neudržel lehký centr v rukavicích, Stanislav Tecl přes něj přepadl a sudí Ardeleánu nařídil pokutový kop. Sám Tecl pak střelou do středu srovnal a radoval se z první soutěžní trefy za Jablonec.

    Mladá Boleslav ale na inkasovaný gól zareagovala zvýšenou aktivitou a brzy opět vedla. Lukáš Magera ještě trefil tyč, ale v 75. minutě po Mingazovově zákroku na Bořila odpískal Ardeleánu další penaltu a Magera ji podobně jako Tecl s přehledem proměnil. Hosté tak potvrdili dobrou bilanci proti Jablonci, s nímž prohráli jediný z posledních devíti ligových duelů.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): Musím vyseknout poklonu soupeři. Hrál skvělé utkání, po celou dobu kontroloval hru a dvěma brankami rozhodl o zaslouženém vítězství. My jsme bohužel podali velice špatný výkon, plný nepřesností, bez pohybu, bez osobních soubojů, jako kdybychom byli prvně na hřišti. Nešlo nám vůbec nic. V minulých zápasech, když jsme prohrávali, náš výkon gradoval. Tentokrát tomu tak nebylo. Byť jsme se dostali do hry na 1:1, zase hloupou penaltou stejně jako v Ostravě jsme soupeři nabídli šanci, kterou využil. Jsem hodně zklamaný, hlavně z předvedené hry. Chtěli jsme prvně vyhrát před domácím publikem, ten tlak jsme cítili, ale bohužel soupeř byl lepší. Takhle špatně jsme dlouho nehráli, chci věřit tomu, že to je výpadek.

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): Oproti předchozím zápasům byla obranná činnost dobrá od celého mužstva a celkem slušně jsme hráli i ve středu pole. Byli jsme aktivní a nepouštěli Jablonec k jeho kombinační hře. Dobře jsme pokryli Pospíšila, který je klíčový pro ofenzivu Jablonce. Soupeř si vlastně nevytvořil nějakou gólovou situaci. Nám se podařilo dostat do vedení, ve druhé půli jsme o něj přišli, ale nakonec zvítězila spravedlnost a nám se podařilo vyhrát. Důležité také bylo, že i když byl o některé naše hráče na konci přestupního období enormní zájem, vedení nezpanikařilo a hráče podrželo. Penalta proti nám byla velmi přísná. Nerozumím tomu, je to na lavičce bezmoc. Měl jsem obavy, aby nás to psychicky nepoložilo, naštěstí se tak nestalo.


    FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

    Branky: 70. Tecl z pen. - 37. Čermák, 75. Magera z pen.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Antoníček.
    ŽK: Bořil, J. Rada, Šeda (všichni M. Boleslav).
    Diváci: 2236.
    SYNOT Hráči utkání: Stanislav Tecl - Jiří Skalák.

    Sestavy:

    Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek - Hübschman - Mingazov, Greguš, Pospíšil (66. Trávník), Crnkič (46. Tecl) - Wágner (61. Martin Doležal I.). Trenér: Šilhavý.

    M. Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (89. J. Kysela), Čermák (76. Baroš), Skalák (90. Chramosta) - Magera. Trenér: K. Jarolím.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.