<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | neděle 02/08/2015, 18:00 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 188 diváků (74 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž



    Jablonecký trenér Šilhavý udělal po porážce ve středečním utkání s Kodaní hned čtyři změny v sestavě a také kouč Bohemians Pivarník oproti prohranému prvnímu ligovému kolu se Zlínem zamíchal se složením týmu.

    Premiéru v české nejvyšší soutěži si například odbyl Uruguayec Acosta a hned po šesti minutách byla gólová. Bohemians se poprvé dostali do vápna, Akulinin poslal střílený centr před branku a Acosta zblízka propálil Hrubého.

    Domácí ale už za necelých šest minut vyrovnali. Po souboji Wágnera se Šmídem odpískal sudí Paták penaltu a sám faulovaný se z pokutového kopu nemýlil. Za chvíli šel sám za hostujícího Zlámala Rossi, ale zakončení nezvládl a upadl.

    Jablonec měl více ze hry a hrozil především Crnkič. Bosenský záložník nejprve pálil po rohu nad, poté jej vychytal Zlámal a při další šanci udělal před gólmanem kličku navíc. Na druhou straně Akulinin hlavičkoval do Hrubého.

    Akulinin ve 47. minutě využil obrovské chyby Beneše, nacentroval před bránu a Čížek hlavičkou do protipohybu Hrubého znovu poslal "klokany" do vedení. Gól vzhledem k tomu, že před sezonou opustil Jablonec, neslavil.

    Beneš mohl hned vzápětí chybu odčinit, ale Zlámal jeho hlavičku vyrazil. Chvíli na to doklepl Wágner z dorážky míč do sítě, ovšem pomezní rozhodčí posoudil jeho postavení jako ofsajdové. Jablonec dostával hosty pod stále větší tlak. Dvakrát hlavičkoval v dobré pozici Wágner, pokaždé však zamířil nad.

    Vyrovnat se Severočechům povedlo až v 79. minutě. Rossiho sražená střela se dostala ke střídajícímu Masopustovi a ten sám před Zlámalem nezaváhal. Otočit skóre mohl za minutu další čerstvý hráč domácích Doležal, který technicky obstřelil Zlámala, ale trefil jen břevno.


    Ohlasy trenérů: 

    Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): Celkem očekávaný průběh. Ani Roman Pivarník se tím před zápasem netajil, že tady chtějí být kompaktní, zodpovědní do obrany a čekat na protiútok. Taktika jim vyšla. My jsme jim k tomu nahráli tím, že v prvním poločase tam byla nervozita a příliš jsme spěchali s předfinální a finální přihrávkou. Soupeř se po brejku dostal do vedení, to byla komplikace. Nicméně jsme se dostali hned zpět na 1:1 a myslím, že druhý čas byl potom už v naší režii. Zase po chybě jsme dostali na 1:2, což byla další komplikace. Pak jsme se snažili, dostali soupeře pod tlak. Ten pozorně bránil, měl i štěstí a uhájil nakonec remízu. Jsme samozřejmě zklamaní ze ztráty bodů. V druhém poločase jsme se dostávali do šancí, bohužel jsme proměnili jen jednu.

    Roman Pivarník (trenér Bohemians): Jsem rád, že se nám podařilo to, co jsem avizoval před zápasem a že jsme nenaplnili noviny tím, že budeme odjíždět s debaklem. Minulou sezonu se nám proti Jablonci nedařilo, tak jsme ho chtěli potrápit a pokud možno získat body. Vstoupili jsme velmi dobře do zápasu, s velmi dobrým přechodem a krásně nám vyšla situace, kdy jsme dali gól. Pak jsme měli ještě jednu čistou šanci. Dokázali jsme hrát aktivně. V druhém poločase začal soupeř hodně nakopávat a bylo to o tom, jak dokážeme pohlídat odražené balony. Zase jsme šli do vedení, škoda toho gólu, který jsme dostali po špatné střele, která se odrazila k hráči. Musím poděkovat mužstvu. Bojovnost nám v prvním zápase chyběla, dnes jsme to dokázali vybojovat i takticky zvládnout. Doufám, že to pro nás bude povzbuzení. Musím pochválit nové hráče. Acosta nemohl minulý zápas hrát, dnes předvedl výborný výkon.


    FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)

    Branky: 12. Wágner z pen., 79. Masopust - 6. Acosta, 47. Čížek.
    Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Fišer.
    ŽK:
    Crnkič, Hübschman - Šmíd, Zlámal.
    Diváci: 4188.
    SYNOT hráč utkání: Tomáš Wágner - Tomáš Čížek.

    Sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Crnkič (65. Masopust), Rossi (80. Martin Doležal I.), Trávník, Tecl (71. Mingazov) - Wágner. Trenér: Šilhavý.

    Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Bartek, Jindřišek, Jirásek, Čížek (82. Gajič), Acosta (90. M. Jarolím) - Akulinin (76. Schick). Trenér: Pivarník.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.