<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 25/07/2015, 17:00 | Energon Arena

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 189 diváků (46 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž



    Vzájemné zápasy v posledních letech přinášejí v průměru téměř pět gólů na utkání a i tentokráte se hrálo v ofenzivním duchu. Příbramský trenér Pavel Tobiáš se favorizovaného soupeře nezalekl a poslal na hřiště sestavu jen se třemi defenzivně založenými hráči, když i na becích hráli původem záložníci Rys a Mareš.

    Jako první zahrozila Příbram, když po faulu na posilu Rezka zahrával Pilík přímý kop z ideální pozice, ale gólman Hrubý jeho pokus vyrazil. To jablonec udeřil hned z první větší šance. Po kombinační akci přišel centr z levé strany, Masopusta ještě vychytal Hruška, ale Karavajev se už z dorážky nemýlil.

    Ve 20. minutě pak přišel další centr z levé strany, příbramská obrana si nepohlídala Wágnera, který přiťukl míč Gregušovi a pro něj už nebyl problém trefit odkrytou branku.

    Domácí se však rychle vrátili do zápasu. Po autovém vhazování Pospíšil fauloval ve vápně Rezka a sudí Královec odpískal penaltu. K té si stoupl Pilík, gólman Hrubý mu sice ránu vyrazil, ale jen zpět k nohám příbramského záložníka, jenž z dorážky snížil.

    Hned vzápětí předvedli domácí pěknou akci, která ale skončila jen ofsajdem a Pilíkovu ránu z voleje chytil Hrubý.

    Pak se však ofenzivní motory zadrhly. Stále se hrálo ve vysokém tempu, ale převážně mezi vápny. Oběma týmům chyběla přesnější finální přihrávka.

    Už se zdálo, že se Příbram nadechne k závěrečnému náporu, Jablonec jí však k tomu nedal šanci. Čtvrthodiny před koncem totiž krátce po svém příchodu na hřiště poslal před branku ideální centr na hlavu druhé posily z Plzně Wágnera a ten dokonale umístěnou hlavičkou pojistil výhru. Prosadil se tak proti klubu, jehož je odchovancem.

    Příbram už jen stihla snížit, když střídající Brandner prvním dotykem s míčem posadil míč na hlavu Bednáře. Víc už domácí nestihli a poprvé pod trenérem Pavlem Tobiášem prohráli doma po 11 zápasech. Právě Jablonec byl poslední, kdo v Příbrami vyhrál, tehdy to stálo místo trenéra Čuhela.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Jablonec): Jsem rád za výhru, začátek je důležitý. Pro klid a atmosféru v týmu před Kodaní je to dobře. Výhra se ale nerodila lehce. Příbram potvrdila i přes změny svou kvalitu z jara. My jim to navíc usnadnili tím, že jsme jim vlastními chybami nabídli dva góly a do poslední chvíle jsme se museli strachovat. Ale zvládli jsme to a máme tři body. Potvrdilo se, že s příchodem Tomáše Wágnera a Standy Tecla se zkvalitnila naše ofenziva a téměř každá šance skončila gólem. Wagi byl u všech třech gólů, v koncovce jsme udělali velký krok oproti minulé sezoně. Také Karavajev splnil svou roli, je pro mě příjemným překvapením, bude to velká posila. Ještě to nebylo ideální, ale vždy rozhoduje výsledek. Navíc jsme vyhráli na hřišti, kde mají problémy i favorité, tak jsem rád, že se to povedlo.

    Pavel Tobiáš (trenér 1.FK Příbram): Každá série jednou končí. Ale zatímco minulé domácí utkání s Jabloncem to byl hon kočky s myší, dnes jsme mu byli v útoku vyrovnaným soupeřem. Mrzí mě, že jsme prohráli první utkání doma, ale Jablonec potvrdil to, co jsme očekával. Počkal na naše chyby a trestal. My měli přímák a vzápětí jsme dostali gól, když dva hráči nedohráli protihráče. Pak nepovedený odkop a další gól. Hráči se ale zvedli, bojovali, směrem dopředu jsme nezaostávali za soupeřem. Dát Jablonci dva góly by mělo stačit na remízu, musíme zlepšit defenzivu a složení obrany. Tam jsme měli problémy. Divíšek měl výron, tak jsme tam zkusili Mareše a tomu to nesedlo. Oproti minulé sezoně nám vypadli tři beci a tam jsme to ještě nezacelili. A Jablonec tuto naší slabinu potrestal. Proti Jablonci jsme mohli myslet tak na bod, ten jsme ztratili, ale to není tragédie. Prostě ho získáme jinde. Malé cíle si dávají jen malí lidé, proto se budeme rvát o to, abychom hráli jako na jaře. Mužstvo má charakter a dokáže se popasovat s každým.



    1. FK Příbram - FK Jablonec 2:3 (1:2)

    Branky:
    22. Pilík, 80. Bednář - 8. Karavajev, 20. Greguš, 74. Wágner.
    Rozhodčí: Královec - Hock, Kubr.
    ŽK: Tecl (Jabl.).
    Diváci: 4 182.
    SYNOT hráč utkání: Tomáš Pilík - Vjačeslav Karavajev.

    Sestavy:

    1.FK Příbram: Hruška - Rys, Hájovský, Zápotočný, Jiří Mareš (56. Končal) - Rezek, Hnaníček, Suchan (65. Barák), Pilík, Štípek (80. Brandner) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš

    FK Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman, Greguš - Masopust (71. Tecl), M. Pospíšil (60. Trávník), Crnkič (87. Rossi) - Wágner. Trenér: Šilhavý.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.