<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 25/10/2014, 20:15 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 5 408 diváků (68 % z kapacity 8 000)
    Video

    Reportáž

    Dva nejofenzívnější týmy v lize zůstaly celý úvodní poločas hluboko za očekáváním útočné hry. Bez vykartovaných útočných opor Doška a Diviše dal kouč Slovácka Habanec přednost defenzivní jistotě. Jeho svěřenci dokonale pokryli nejen střed hřiště, ale po stranách i nebezpečné krajní středopolaře Petrželu s Pilařem.

    Favorizovaná Plzeň se jen s obtížemi prosazovala, kombinovala pomalu a nepřesně. Za celý poločas se nedostala k vážnější střelecké příležitosti. Hru na obrannou jistotu zvolila i Plzeň, s přehledem si pohlídala pokusy protivníka o rychlé protiútoky. Na hrotu Slovácka Doška nahradil Kerbr, jenž se vůbec neprosadil.

    Do druhého poločasu trenér Plzně Koubek místo zraněného Koláře zařadil do středu pole Hořavu a v 57. minutě nevýrazného Tecla nahradil na hrotu útoku Holenda. Plzeň získala výraznější územní převahu, do útočení se často aktivně zapojoval i stoper Procházka.

    Koubkovi tah se střídáním vyšel dokonale. V 63. minutě po Holendově akci na pravé straně našel Petržela nabíhajícího Tomáše Hořavu, který přesnou střelou mezi obránci překonal domácího brankáře Heču.

    Slovácko po inkasovaném gólu otevřelo hru. Dostalo se jen do náznaku střeleckých šancí. Až v samém závěru zahrozil Kalouda, jehož střela postrádala důraz. Favorizovaná Plzeň už hubené vítězství ubránila.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (trenér 1.FC Slovácko): Odehráli jsme velice dobrý první poločas, který jsme takticky dokonale zvládli. Na můj vkus Plzeň nehrála tak nátlakově jako v jiných zápasech. Soupeř byl na nás nachystaný, byla to proto spíše šachová partie. Ale od 52. minuty bylo vidět, že Plzeň nabrala trochu na obrátkách a ve středu pole má hnací motor. Doplatili jsme na chybu, kdy jsme nepokryli Hořavu, jenž nám vstřelil branku. Po ní jsme více otevřeli hru. Měli jsme dvě šance, které jsme bohužel gólově nedotáhli. Zápas volal po remíze, byl by to pro nás velký úspěch. Jsem spokojen, že mladíci Heča, Břečka, Trávník a Havlík, kteří se vrcholový fotbal teprve učí, získali obrovskou zkušenost. Nyní se musíme soustředit hlavně na zápas v Brně, kde chceme naplno bodovat.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Z naší strany proto byl začátek o opatrnosti. Slovácko hrálo velice chytře, zahustilo střed pole a nenechávalo nám prostor ke kombinacím. Hrálo odhodlaně. Proto jsme se těžko prosazovali a neudrželi v útoku míč. Chyběl nám nápad, který přišel do hry až v úvodu druhého poločasu. Postupně se utkání překlopilo na naši stranu Hořavovou brankou. Myslím si, že nám vyšlo i střídání. Jak Hořava, tak i Holenda vnesli do hry útočnější pojetí. V závěru jsme měli těžkou situaci, neboť domácí nasadili do hry vysoké hráče, začali za podpory domácího publika spoléhat na útočnou hru. Museli jsme utkání v obraně uskákat. Vítězství je nesmírně cenné. Je dobré, že půjdeme do duelu se Spartou z první pozice.


    1.FC Slovácko - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

    Branka: 63. Hořava.
    Rozhodčí: Orel - Kordula, Blažej.
    ŽK: Kuncl - Vaněk.
    Diváci: 5408.

    Sestavy:

    Slovácko: Heča - Kuncl, Břečka, T. Rada, Reinberk - Šumulikoski - Trávník, Kalouda, Valenta (87. R. Mezlík), Havlík (87. Košút) - Kerbr. 

    Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (84. Kovařík), D. Kolář (46. Hořava), Pilař - Tecl (57. Holenda). 


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.