<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | neděle 09/11/2014, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 7 682 diváků (96 % z kapacity 8 000)
    Video

    Reportáž

    V brance Sparty se poprvé v lize představil po návratu z Anglie Štěch, který nahradil zraněného Bičíka. Místo potrestaného Matějovského se objevil ve středu pole Mareček. Trenér Slovácka Habanec musel řešit problém ještě při rozcvičení, kdy si poranil záda nejlepší ligový střelec Došek, za kterého zaskočil na hrotu útoku Dočekal.

    Sparta sice ovládla střed hřiště, k zakončení se však přes pozorné domácí zadáky dlouho nedostala. Slovácko spoléhalo na rychlé protiútoky, po nichž si také vypracovalo v úvodní půlhodině dvě střelecké příležitosti: Dočekal ale mířil vedle a Havlíkovu přízemní střelu brankář Štěch chytil.

    Z protiútoku poprvé po půlhodině vážněji zahrozila Sparta, Konaté křížnou střelou těsně minul cíl. Gólu se Pražané dočkali v 38. minutě. Kalouda ve snaze ukopnout míč Konatému přihrál za obránci se pohybujícímu Bořku Dočkalovi, který prostřelil brankáře Heču.

    Slovácko se snažilo ve druhém poločase o aktivnější hru, získalo mírnou převahu, k vážnějšímu zakončení se ale nedostalo. Naopak v 57. minutě přidala Sparta druhou branku. Míč se po několika odrazech dostal na kopačku Tiémoka Konatého, který unikl obránci Reinberkovi a na jeho křížnou střelu brankář Heča nedosáhl.

    Po druhém gólu útočná aktivita Slovácka poklesla. Sparta byla naopak při chuti, v 76. minutě trefil Vacek tyč a dvoubrankový náskok už hosté udrželi.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (trenér 1. FC Slovácko): Rozdíl ve fotbalové kvalitě obou týmů byl znát. My jsme byli o jednu kategorii níž a Sparta vyhrála zaslouženě. My jsme udělali dvě chyby, kdy jsme si oba góly zavinili sami. Bez našich dvou top hráčů Šumolikoského a Doška jsme měli těžkou situaci. Naše taktika byla spoléhat na nátlakovou hru. Jenže Sparta byla od začátku silná na míči. My jsme se pomalu posouvali a byl zpočátku znát z naší strany strach. Změnilo se to, až když jsme zahrozili dvěma šancemi. Ale to bylo vše a Spartu jsme nemohli přehrát. Smutek z prohry není až tak veliký, neboť jsme nebyli kompletní. Se zařazením Doška na soupisku jsem udělal kulišárnu. Chtěl jsem zmást kouče Lavičku. Došek měl od čtvrtka "bloklá" záda. Věděl jsem, že to nepůjde, aby hrál. Musíme se nyní soustředit na dvě utkání, která jsou před námi. Chceme získat klid do zimní přípravy. Uvidíme, jak se dáme za dva týdny zdravotně do pořádku.

    Vítězslav Lavička (trenér AC Sparta Praha): Při situaci v ligové tabulce, která se před zápasem vykrystalizovala, bylo důležité, abychom dnešní duel zvládli. Jsem rád, že se nám to po dobrém a poctivém výkonu podařilo. Slovácko hrálo velmi bojovně. Chtěli jsme kontrolovat hru a po většinu zápasu se nám to dařilo. Vedoucí branka umocnila sebevědomí našich hráčů. Zpráva o absenci Doška se k nám dostala až po rozcvičení. Pro Slovácko to znamenalo zásadní oslabení, neboť Došek je základním stavebním kamenem. Sám jsem jej trénoval a vím, že míval problémy se zády. Naši taktiku jeho absence příliš neovlivnila. Dočekal je typologicky podobný, i když nemá tolik zkušeností. V našem týmu musel Vácha odstoupit už v prvním poločase. Po jednom souboji si naříkal na bolest v oblasti kolena. Informace z Jihlavy, která porazila Plzeň, zásadně umocnila naše vystoupení na Slovácku. Byli jsme totiž před utkáním ještě pod tlakem sobotního vítězství Jablonce, který se dostal na druhé místo. V koutku duše jsem věřil, že Jihlava může Plzeň potrápit.


    1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

    Branky: 38. Dočkal, 57. Konaté.
    Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Vysloužil.
    ŽK: Kuncl, Břečka (oba Slovácko).
    Diváci: 7682.

    Sestavy:

    Slovácko: Heča - Kuncl, R. Mezlík, Břečka, Reinberk (83. Hlúpik) - T. Rada - Diviš, Kalouda (62. Trávník), Havlík (46. Valenta), Kerbr - Dočekal. 

    Sparta: Štěch - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha (26. Vacek) - Konaté (87. Kováč), Dočkal, Mareček, L. Krejčí (90. Pešek) - Lafata.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.