<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    4. kolo, Základní část | neděle 17/08/2014, 20:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 10 549 diváků (91 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Plzeň se díky vítězství nad Hradcem Králové mohla dostat po necelém roce zase na čelo nejvyšší tuzemské soutěže a domácí tým za tímto cílem vykročil rázně už od první minuty. Úvodní minuty sice byly trochu o oťukávání, ale následně přišel první přesný direkt ze strany Viktorie Plzeň. Centr z pravé strany v podání Hrošovského se dostal na kopačky Davida Limberského, jehož levačka poslala míč nechytatelně pod břevno hradecké branky.

    Sotva se dokázal Hradec vzpamatovat z prvního úderu Viktorie, musel gólman Tomáš Koubek lovit míč ze své sítě podruhé, tentokráte poslal Daniel Kolář přihrávku do uličky na Jana Chramostu, který se ocitl sám před brankářem a podél nohy poslal míč do branky Východočechů podruhé.

    Plzeň přicházela i po druhém gólu se zajímavými útočnými výpady, jeden z nich předvedl z hradeckých odchovanců Václav Pilař, ale zakončení mu už nevyšlo. Hradec si dokázal první větší šanci na ohrožení branky Plzně vypracovat až pár minut před koncem první půle, jenže ani po jednom ze dvou zajímavých pasů od Aleše Čermáka jeho spoluhráči neskórovali. Skórovat mohl na druhé straně Daniel Kolář, ale jeho velkou šanci vychytal gólman Tomáš Koubek.

    Druhou půli otevřel pokutový kop, který po pěti minutách měli domácí fotbalisté možnost zahrávat po ruce v pokutovém území od Jakuba Chlebouna. Míč si na penaltový puntík postavil Václav Pilař a přesnou střelou po zemi k tyči nedal Koubkovi šanci.

    Hradec se snažil v Plzni zaznamenat alespoň čestný úspěch a velmi aktivní v této snaze byl hlavně krajní obránce Tomáš Holeš, který nejprve zkoušel pozornost Kozáčika ránou z dálky a posléze se pokusil překonat plzeňského strážce branky i pokusem z bezprostřední blízkosti. Hosté z Hradce zkoušeli ohrozit branku Plzně ve druhé půli hned několikrát, leč ve všech případech bez kýženého efektu.

    Na druhé straně Plzeň byla v ofenzivě velmi aktivní, což dokumentovali čtvrthodiny před koncem. Po pravé straně se prodral do zakončení Tecl, jenže nakonec narazil na pozorného Koubka a obránce Rolka, který míč poslal do bezpečí. Deset minut před závěrečným hvizdem pak Kovařík z levé strany poslal načechraný balón přesně na Milana Petrželu, který uzavřel utkání čtvrtou plzeňskou trefou.


    Miroslav Koubek, trenér Plzně: „Jsem rád za výsledek. Premiéra je vždy plná nejistoty. Podali jsme dobrý výkon proti dobrému soupeři, Hradec měl svojí kvalitu. Naše první půle byla v tempu, bylo tam dost přesných akcí i přihrávek. Druhý poločas se nám povedl po stránce taktiky na výbornou a mohli jsme klidně dát více branek. Neudělám s protesty nic, můžu slíbit, že na hřišti budeme bojovat naplno. Měli jsme určité nácviky v součinnosti, hlavně návraty po ztrátě míče. Pavel Horváth nebyl fit, utrpěl svalové zranění. Už první gól byla standardní situace ze skříňky Pavla Horvátha.“

    Luboš Prokopec, trenér Hradce Králové: „My jsme změnili rozestavení, chtěli jsme více zahustit krajní prostory, ale musím říct, že dvacet minut se nám nepodařilo kombinovat a Plzeň šla do vedení. Nás může mrzet, že jsme dostali první gól ze standardky a druhý po našem rohu. Chtěli jsme ve druhém poločase něco změnit, ale nepovedlo se nám to. Je to pro nás problém, vnímáme to, že jsme jediný tým, který nedal ještě gól. Měli jsme pár dobrých příležitostí, ale chybí nám přesnější zakončení. Věřím, že to nebude trvat do nekonečna a třeba už v příštím utkání to protrhneme.“ 


    FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 4:0 (2:0)

    Branky: 15. Limberský, 20. Chramosta, 50. Pilař (pen.), 81. Petržela.
    Rozhodčí: Bílek - Mencl, Zeman.
    ŽK: P. Čermák, Shejbal, Prokeš
    Diváci: 10 489

    Sestavy:
    Plzeň: Kozáčik – Řezník, Procházka, Hubník, Limberský (C) – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář (72. Vaněk), Pilař (79. Kovařík) – Chramosta (66. Tecl).
    Hradec: Koubek – Holeš, Chleboun, Rolko (C), Mareš – Kotiš, Križko – Čermák, Čermák (79. Trubač), Shejbal (67. Malinský) – Dvořák (67. Prokeš).


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.