<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 31/05/2014, 18:00 | Ďolíček | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 000 diváků (79 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž



    Bohemka přivítala v rámci posledního ligového kola v Ďolíčku Viktorii Plzeň a k jistotě vytoužené záchrany potřebovala silného soupeře porazit. Aktivněji však začali hosté, kteří měli od úvodu utkání míč více na svých kopačkách, a hra se odehrávala převážně na polovině Klokanů.

    První velkou šanci vytěžila ze své převahy Plzeň již v 8. minutě, kdy dostal hodně prostoru v domácím vápně Hrošovský. Proti jeho nebezpečné střele musel vytasit dobrý zákrok brankář Berkovec, který v tu chvíli zachránil Bohemku od brzké inkasované branky.

    Plzeň však byla nadále aktivnějším týmem, z čehož následně ve 24. minutě pramenila další obrovská šance. Hubník našel přesnou přihrávkou ve velmi nebezpečné pozici ve vápně Tecla, jehož zakončení zblokoval ke štěstí domácích obránce Cseh. Bohemka tak nakonec v prvním poločase odolala plzeňskému tlaku a do šaten se šlo za stavu 0:0.

    Do druhého poločasu vstoupila Bohemka již bez Ivana Lietavy, kterého v útoku nahradil Elie N´Dekre. A byl to právě útočník z Pobřeží Slonoviny, kdo se v úvodu druhé půle mohl postarat o vedoucí gól domácích. N´Dekre totiž výborně vystihl nepovedenou rozehrávku Plzně, následně však trestuhodně přestřelil Kozáčikovu bránu a z nabídnuté šance tak nic nevytěžil.

    Velké šance pak v Ďolíčku v průběhu druhého poločasu příliš vidět nebylo. Hosté měli k dispozici několik rohových kopů a po jednom z nich se v 80. minutě dostal k hlavičce Ďuriš, jeho zakončení ale zblízka vychytal spolehlivý Berkovec. Tou dobou však Bohemka neměla nic jistého, protože Olomouc v Liberci vyrovnala na 1:1 a další gól Sigmy by poslal na sestupovou pozici právě Klokany.

    V posledních deseti minutách tedy panovala v Ďolíčku pochopitelně nervozita, a jelikož se ani jeden z týmů už k žádné další šanci nedostal a zápas skončil bezbrankovou remízou, musela Bohemka spoléhat na ostatní zápasy. Ty ovšem zeleno-bílé potěšily a vzhledem k tomu, že Olomouc v Liberci také jen remizovala, mohou klokani slavit záchranu v nejvyšší soutěži.


    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (Bohemians): Oslavovali jsme hodně. Přestože se Plzeň už v tabulce nemohla posunout nahoru ani dolů a v novinách byla diskutována otázka její motivace, potvrdila, že má velmi dobrý tým. Po většinu času zápas kontrolovala. My ze všech sil odolávali a nevím, zda bychom dokázali to utkání zvrátit, pokud bychom inkasovali. Takovou poctivou hrou i několika dobrými zákroky Martina Berkovce jsme ten kýžený bod nakonec uhráli. Druhý poločas byl hrozně dlouhý a závěrečné dvě minuty, co jsme čekali na hřišti, nám spadl kámen ze srdce.

    Dušan Uhrin ml. (Plzeň): Já jsem v podstatě rád, že už je konec. Bylo to pro nás náročné a musíme teď odpočívat, abychom se připravili na další sezonu. Blahopřeji Bohemce, že se zachránila. My jsme tady opravdu chtěli vyhrát a ne jen remizovat. Měli jsme čtyři vyložené šance, které jsme nedali. Bohemka měla snad jednu šanci, takže s obranou jsem spokojený, horší je to s útokem a přechodem do útoku. Na ten tlak jsme dali málo finálních přihrávek, a když jsme se dostali do šance, tak jsme to špatně vyřešili.


    Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:0
    Rozhodčí: K. Hrubeš - Jiřík, Hájek.
    ŽK: R. Hubník (Plzeň).
    Diváci: 5000 (vyprodáno).

    Sestavy:
    Bohemians: Berkovec - Pauschek, Cseh, E. Brabec, Kalina - Nerad (73. Jeremenko), J. Rada, Krch, Jindřišek - Moravec (90.+1 Kuklys), Lietava (46. N'Dekre). Trenér: Klusáček.
    Plzeň: Kozáčik - R. Hubník (66. Končal), Procházka, Limberský, Kovařík - Hořava, Hrošovský - Petržela (61. Wágner), Kolář, Ďuriš - Tecl (86. Štípek). Trenér: Uhrin ml.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.