<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    29. kolo, Základní část | neděle 25/05/2014, 18:00 | Škoda Transportation Arena

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 624 diváků (20 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž


    Utkání začalo ve vlažném tempu. První větší příležitost zápasu měl nejlepší střelec domácích Zbyněk Pospěch, který běžel zleva na Hrošša. Ten mu zmenšil střelecký úhel a nedovolil mu skórovat. Po chvíli dobře prošel středem hřiště hostující Pavelka, jeho pokus však šel vedle. O dvě minuty později se dostal po centru zleva k hlavičce Rajnoch. Rada jeho pokus reflexivně vyrazil na roh.

    Ve 24. minutě prodloužil dlouhý aut Matěje Hanouska Štětina až na Černého kopačky. Ten svoji střelou těsně minul tyč. Za chvíli se opět objevil Černý, tentokrát střílel z poněkud obtížnější pozice, Hroššo jeho střelu vyrazil. Následně přestřelil dorážející Juroška.

    I přes všechny šance domácích šli do vedení hosté. Frýdek posunul míč k Davidu Pavelkovi, který zamířil k tyči Radovi brány – 1:0. V závěru prvního poločasu měla ještě jednu šanci Dukla. Po přesném pasu Jurošky se ke střele dostal Ouedraogo, v jasné příležitosti však přestřelil.

    Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Dukla. Štetina však svou hlavičkou zblízka neuspěl. A tak to zkusil na druhé straně Budnik, jehož střelu Rada pohotově zneškodnil. V 56. minutě obdržel druhou žlutou kartu liberecký Isaac Sackey a zamířil předčasně do sprch. Pak hra na chvíli ochladla, Liberec si chtěl hlavně uhlídat náskok a využít případné chyby.

    Znovu rušno bylo v 70. minutě, když Štětina posunul přesně na hlavu Milana Černého, proti kterému musel akrobaticky zasahovat Hroššo. Za deset minut napřáhl z velké vzdálenosti Marek Hlinka. Hroššo musel jeho pokus vyrazit. Poslední minutu ještě zdramatizoval závarem před brankou Zbyněk Pospěch, mířil však nad.

    Liberec tedy o gól zvítězil a vzhledem k výsledku z Teplic se stává posledním účastníkem evropských pohárů.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha):
    "Myslím, že dnešní utkání charakterizovalo celé naše jaro. Nemůžu říct, že bychom nechtěli, nesnažili se nebo neměli víc ze hry. V první půli jsme měli tři možná čtyři gólové šance a místo toho, abychom vedli, tak dal soupeř z jedné nebezpečné střely za šestnáctkou gól. Nám se v druhé půli naskytla šance po vyloučení Sackeyho. Pak byla fáze zápasu, kdy jsme soupeře přehrávali. Pokud bychom u té hry vydrželi, tak bychom dokázali vyrovnat a možná pak i otočit výsledek. Největší šanci jsme měli v úplném závěru, ale bohužel vstřelit gól je pro nás problém a proto ten výsledek."

    David Vavruška (FC Slovan Liberec):
    "Nelíbilo se mi prvních deset, dvanáct minut. Chtěli jsme být mnohem aktivnější a nenavázat na venkovní zápasy, které se s námi táhnou celou jarní sezonu. Po brance Davida Pavelky jsme měli zbytek půle pod kontrolou. Další klíčový okamžik bylo vyloučení Sackeyho. Každá hra v deseti je složitá a jsem rád, že jsme to víceméně udřeli. Tam už jsme šli na morálku a kluci si po celé těžké sezoně hrábli na dno a vybojovali to. Dukla měla obrovité šance a prakticky jasné góly, kdy nás podržel brankář Hroššo. Byl to takový remízový zápas, ale my jsme byli šťastnější."


    Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
    Branky: 37. Pavelka.
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk.
    ŽK: Štetina - Sackey, Kolár, Budnik.
    ČK: 56. Sackey (Liberec).
    Diváci: 1624.


    Sestavy:

    FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štětina, Jeřábek, Mat. Hanousek – Ouedraogo (67. Hanzel), Gedeon (C), Mar. Hanousek (77. J. Marek) – Juroška (67. Hlinka), Pospěch, Černý. Trenér: Kozel.

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Frýdek (82. Novotný), Pavelka, Sackey, M. Jarolím, Kolár (46. Delarge) – Budnik (90+1. Pimpara). Trenér: Vavruška.

    FOTO: ČTK
    VIDEO: idnes.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.