<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    29. kolo, Základní část | neděle 25/05/2014, 18:00 | Městský stadion Mladá Boleslav

    Karty


    Návštěva: 4 949 diváků (99 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    V úvodní patnáctiminutovce byl jasně lepší celek z Letné. Sparťané hrozili převážně z pravé strany, ze které pak posílali centry do zajímavých situací. V deváté minutě přišla i první střela z kopačky Konatého, ale ke smůle hostujícího hráče šla mimo. I nadále však hosté tlačili a což nakonec vedlo k úspěchu. V 16. minutě odcentroval zprava Kadeřábek, jehož centr si nešťastně sklepl do branky domácí Vraštil - 1:0.


    V sedmnácté minutě se pokusil o odpověď Štohanzl, ale jeho střela měla k úspěchu hodně daleko. I po vstřeleném gólu se drželi u míče převážně Pražané. V šestadvacáté minutě pak přišlo napomínání směrem ke kotli hostujícího mančaftu, protože jeho fanoušci začali používat vulgární výrazy směrem k nejvyššímu muži českého fotbalu. Ti následně opustili - na protest proti vedení FAČR - do konce prvního poločasu prostor jim určený.

    V závěrečné patnáctiminutovce první půle se zaskvěl třemi zákroky boleslavský brankář Hankič. Ten nejprve ve třiatřicáté minutě perfektně vyrazil Lafatovu hlavičku, aby o několik minut později podržel domácí fotbalisty po střelách Konateho a Kadeřábka. To bylo v první půli vše.  

    I ve druhém poločase byli hosté lepším mužstvem. Už ve 48. minutě se rozhlížel sparťanský Hušbauer, komu že by to mohl nahrát, ale jelikož se mu nikdo nenabídl, rozhodl se pro střelu. A udělal dobře. Z dobrých dvaceti metrů střílel přesně - 2:0. O minutu později mohl snížit Chramosta, ale ke smůle domácích nedosáhl těsně před Vaclíkem na gól. V pětapadesáté minutě pak přišlo další potrestání boleslavské laxnosti, tentokrát z kopaček Přikryla. Ten si udělal kličku před Hankičem a vystřelil k bližší tyči - 3:0. 

    Ve dalších minutách se toho moc zajímavého nedělo. Hosté si v pohodě drželi dostatečný náskok a Mladé Boleslavi to prostě nešlo. Nejzajímavějšími situacemi tak pak už jen byla tradiční neukázněnost sparťanských fans, kteří se rozhodli zpestřit si nedělní odpoledne pyrotechnikou i za cenu možného ukončení zápasu. V samotném závěru pak přišel čtvrtý gól do sítě Boleslavi z levačky Romana Bednáře.

    Ohlasy trenérů:

    Vítězslav Lavička (Sparta Praha): Musím dnes pochválit náš tým, kluci hráli dobře, zápas jsme měli pod kontrolou. Oba týmy byly v situaci, že měly rozhodnuto. My jsme ale měli před sebou pořádnou motivaci – vyrovnat bodový rekord Gambrinus ligy. A to se nám podařilo. Se sestavou jsme rotovali kvůli tomu, že jsme chtěli vyzkoušet nové hráče. Černá skvrna je stopková karta pro Hušbauera a hlavně zranění Hybše, který by měl mít prošlápnutý kotník, ale ještě se uvidí. Na závěr bych chtěl pogratulovat za mě i za celou Spartu Mladé Boleslavi ke třetímu místu a především ke krásnému jaru.

    Karel Jarolím (Mladá Boleslav): Bylo jasné, že Sparta je favoritem. Od samého začátku měla hru pod kontrolou. Měli jsme problém, že jsme ve středu hřiště nepokrývali hráče, jako jsou Hušbauer a Matějovský. Pak jsme si dali vlastní branku. Propadli jsme i druhého gólu. Hodně jsme to Spartě usnadnili. Třetí gól opět chyby, nechali jsme v šestnáctce volného hráče a už to bylo. A čtvrtý gól?  To už bylo jen kosmetické dohrání výsledku. Spartě jsme ale umožnili daleko víc šancí. 


    FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 0:4 (0:1)
    Branky: 14. Vraštil (vlastní), 48. Hušbauer, 55. Přikryl
    Rozhodčí: Proske - Filípek, Dobrovolný
    ŽK: Kúdela - Hušbauer, Brabec
    Diváci: 4949
    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav:
    Hankič - Bartl, Dosoudil, Vraštil, Bořil - Zahustel, D. Jarolím, Magera (76. Šultés), Kúdela, Štohanzl (60. Koreš) - Chramosta (60. Nešpor). Trenér: Karel Jarolím.
    AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš (82. Vacek) - Konaté, Matějovský (74. Dočkal), Hušbauer, Mareček, Přikryl - Lafata (77. Bednář). Trenér: Vítězslav Lavička.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.