<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    28. kolo, Základní část | pátek 09/05/2014, 20:15 | Ďolíček | TV Fanda

    Karty


    Návštěva: 3 459 diváků (55 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž


    Bohemka vstoupila do utkání aktivněji a do první nebezpečné situace se dostal v sedmé minutě Michal Šmíd, dezorientovaný obránce Klokanů však při obranné činnosti ohrozil vlastní bránu, a tak byli domácí fanoušci rádi, že míč minul svatyni překvapeného Berkovce. Ve 22. minutě už se ovšem Michal Šmíd trefil, a k radosti domácích to bylo do správné brány, když si při standardní situaci vyskočil na centr Jakuba Rady a hlavou poslal Bohemku do vedení.

    Klokany první gól uklidnil, nadále svého soupeře přehrávali a o sedm minut později přidali druhou branku, která padla opět po standardní situaci. U té byl znovu Jakub Rada, jehož rohový kop byl tečován na zadní tyč, kde byl domácí kapitán Josef Jindříšek důraznější než jeho strážce, skrze kterého procpal míč o břevno těsně za brankovou čáru – 2:0.

    Bohemians byli nadále při chuti a do konce poločasu nakonec přidali ještě jeden zásah. Ve 41. minutě našel Jakub Hora Petra Nerada, který se zpoza vápna odhodlal ke střele na bližší tyč a míč po zaváhání brankáře Rady zastavila až síť hostující brány – 3:0. Za naprosté spokojenosti domácích fanoušků tak nakonec odcházeli Klokani do šaten za velmi slibného třígólového vedení.

    Do druhé půle vstoupili hosté jako vyměnění. Dukla si evidentně uvědomovala, že musí na své hře hodně změnit, pokud chce s výsledkem něco udělat a hned v úvodu druhého poločasu začala velmi aktivně. Luboš Kozel navíc sáhl brzy ke dvěma střídáním a zejména to druhé se mu velice vydařilo. V 55. minutě totiž poslal na hřiště mladého ligového debutanta Jana Jurošku, který jen o čtyři minuty později narazil ve vápně míč Zbyňku Pospěchovi, jenž střelou mezi nohy překonal Berkovce a snížil na 3:1.

    O pouhých pět minut později, v 64. minutě, o sobě pak dal střídající Juroška vědět ještě mnohem více. Mareš poslal centr do vápna, kde se k míči dostal právě Jan Juroška, který přesnou střelou nedal Berkovcovi šanci – 3:2. Juroškovi tedy stačilo při jeho prvoligové premiéře pouhých devět minut na to, aby si připsal gól a asistenci. Dukla tím navíc zdánlivě ztracený zápas výrazně zdramatizovala a Bohemians už vedli jen o jediný gól.

    Domácí tedy nakonec čekal velmi nervózní závěr duelu, ve kterém nutně potřebovali získat tři body a v 81. minutě jim muselo hodně zatrnout. Ve vápně zelenobílých se totiž dostal k hlavičce Michal Jeřábek, jehož pokus orazítkoval tyč Berkovcovy brány a Bohemka tak měla v závěru i trochu štěstí, s jehož pomocí nakonec těsné vedení udržela a díky výhře 3:2 nad Duklou stále může živit reálné šance na záchranu.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Luděk Klusáček (Bohemians Praha 1905):
    "Bylo to utkání dvou zcela rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli aktivně, podařilo se nám vybudovat tříbrankový náskok. V druhém poločase, přestože jsme chtěli hrát aktivně, tu iniciativu převzala Dukla. Poměrně brzo vstřelila první branku, my jsme upadli trochu do křeče. Pak přišla druhá branka a závěr jsme dohrávali pod velkým tlakem. Nicméně jsme to zvládli a vítězství je pro nás hodně důležité, pořád ještě dýcháme. Dukla v druhém poločase určitě přidala, ale u nás to byla spíš nervozita než uspokojení."

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): "Byla to další z našich zbytečných porážek. Bohužel jak mužstvo není momentálně psychicky v pohodě, tak je velice labilní. Prvních deset minut jsme do zápasu vstoupili slušně, ale dostali jsme gól ze standardky a od té chvíle jsme šli s výkonem strašně dolů. Vypadli jsme z role, Bohemce stačilo, aby byla důrazná, přímočará a úspěšná ze standardek. O poločase byla trošku bouřka v kabině, protože takhle to odehrát nemůžeme. Druhý poločas ukázal určitá pozitiva. Zvedli jsme se, dali dva góly a měli i na to vyrovnání. Honza Juroška bez problému zapadl, ještě měl vysokou efektivitu a dostal nás do zápasu."

    Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 3:2 (3:0)
    Branky: 22. Šmíd, 29. Jindřišek, 41. Nerad – 59. Pospěch, 64. Juroška.
    Rozhodčí: Kovařík – Moláček, Hock.
    ŽK: 80. Šmíd - 85. Jeřábek
    Diváci: 3459.

    Sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Berkovec – Pauschek, Šmíd, Brabec, Kalina – Moravec, Jindřišek (C), Hora (73. Bartek), Rada, Nerad (80. Jeremenko) – Lietava (90. Cseh). Trenér: Klusáček.

    FK Dukla Praha: Rada – Romera, Jeřábek, Štětina, Mat. Hanousek – Hlinka (46. Ouedraogo), Gedeon (C), Mar. Hanousek (87. J. Marek) – Černý (55. Juroška), Pospěch, Mareš. Trenér: Kozel.

    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.