<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | pátek 25/04/2014, 20:15 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 9 873 diváků (85 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž



    Plzeň zahájila utkání s Teplicemi aktivně a hned během první pětiminutovky se domácí hráči dostali k třem velmi zajímavým centrům do pokutového území. Ty však i díky dobře postavenému brankáři Grigarovi úspěch nepřinesly.

    Teplice o sobě daly poprvé výrazněji vědět bezmála po čtvrthodině hry, kdy dlouhý nákop hledal rozběhnutého Jindráčka. Teplický forvard nedokázal míč ideálně zpracovat a nakonec se tak nedostal ani k zakončení. Už za další čtvrthodinu měl však šanci k reparátu, jenže ani druhý jeho pokus nepatřil k těm nejvydařenějším.

    A tak udeřilo na druhé straně. Ďuriš zajímavou přihrávkou vybídl ke skórování Milana Petrželu a ten už jenom uklidil balon do prázdné brány - 1:0. Právě Petržela měl v závěru poločasu ještě jednu velkou šanci, ale v situaci dva na jednoho nedokázal přesněji nalézt nabíhajícího Wágnera.

    Hned zkraje druhého poločasu se objevil v dobré šanci Kovařík. Zaběhl si na vysoký balon za obranu hostů, ovšem nedosáhl na něj a brankář Grigar mu jej dokázal díky včasnému výběhu sebrat. V další možnosti pak selhal o pár minut později Wágner, jenž v gólové pozici z otočky přestřelil.

    Definitivní rozhodnutí přišlo v 66. minutě. Po chybě Teplic v rozehrávce táhl po pravé straně brejk agilní Petržela. Po jeho přihrávce sice Wágner ani nadvakrát nedůrazným zakončením obranu neprostřelil, ale odražený míč doklepl hlavou do branky Michal Ďuriš - 2:0.

    Severočeši mohli odpovědět vzápětí, když se na pravé straně uvolnil podzimní fantóm Franci Litsingi. Svým slabým zakončením ale nechal pouze vyniknout gólmana Kozáčika.

    V nastaveném čase utkání, kdy se už utkání zdánlivě jen dohrávalo, se ale diváci přece jen dočkali ještě jedné branky. Svou první trefu za A-tým Viktorie Plzeň si připsal Matěj Končal, jenž se dostal k míči na levé straně pokutového území po přihrávce Hrošovského a nekompromisně zavěsil pod břevno teplické branky.


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin mladší (trenér Plzně): 
    Byť se o nic nehraje, tak jsme chtěli doma vyhrát a hrát dobrý fotbal. Asi 25 minut jsme se rozehrávali, protože znovu dostali šanci někteří hráči. Jsem rád, že jsme vyhráli i se změnami, které jsme udělali. Zápas jsme měli pod kontrolou. Pořád hrajeme o prestiž a o svůj pocit ze hry. Chceme bavit diváky, aby chodili na stadion, a chceme sezonu uzavřít se vztyčenou hlavou. S Matějem Končalem jsem počítal na delší čas utkání, protože ještě nedostal šanci. Dal gól, ale musí nadále ještě hodně pracovat. Jsme však rádi, že mladí hráči mohou naskakovat do hry.

    Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): Výsledek je svým způsobem krutý, ale bylo až legrační, co jsme dokázali při inkasovaných gólech vyrobit. Hlavně druhá branka nás srazila. Pokud chcete uspět v Plzni, musíte být optimální a v pohodě, to jsme nebyli. Navíc když Plzeň pustíte do takových brejků, nemáte šanci. Měli jsme období, kdy to padalo, teď jsme se z mnoha důvodů dostali do tohoto útlumu. Góly nám samozřejmě chybí, klesá sebedůvěra. Musíme se z toho probrat sami, musí přijít nějaký impulz. Pokud bychom udrželi podzimní formu, tak bychom se mohli o pohárech bavit. S touhle formou o nich nemá ani cenu mluvit. Co bychom v nich s touto hrou dělali.

    FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0 (1:0)
    Branky:
    35. Petržela, 66. Ďuriš, 90. Končal. 
    Rozhodčí: Kocourek - Urban, Hock.
    ŽK: Řezník - Hošek.
    Diváci: 9 873.

    Sestavy:
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Limberský, Procházka, Hejda, Řezník - Kovařík (63. Končal), Horváth (C), Ďuriš (81. Hrošovský), Hořava, Petržela (75. Tecl) - Wágner.
    FK Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Hošek, Krob - Vondrášek (67. Vůch), Ljevakovič (74. Ramos), Vachoušek (C), Nivaldo - Litsingi, Jindráček (63. Chukwuma).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.