<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | sobota 19/04/2014, 20:15 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Karty


    Návštěva: 2 579 diváků (52 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž


    Na začátku zahrávala Boleslav roh a Magera poslal balón na spojnici brankové konstrukce, odkud ho Špit akrobaticky vyškrábl. Sedm minut po úvodním hvizdu už domácí udeřili. Magera zamířil v těžké pozici od pravé tyče mimo. Do malého vápna u levé tyče ale rychle přiběhl ještě Ondřej Zahustel, který usměrnil balón do prázdné branky. O chvíli později byl v nadějné příležitosti ještě Koreš, jenže příliš váhal se střelbou a trefil pak jen brankáře Špita.

    Boleslavské vedení ale netrvalo dlouho. Magera, jenž připravil první branku svého týmu, poté zavinil vyrovnávací, když si nechal nastřelit v pokutovém území ruku, kterou měl daleko od těla. Nařízenou penaltu pak v 18. minutě proměnil Luboš Loučka. Dlouho netrval ani vyrovnaný stav, neboť se Novák v šestnáctce střetl s Kyselou a sudí přísně nařídil penaltu i na druhé straně. Tu s přehledem proměnil Jasmin Ščuk.

    Jenže hráči z města automobilů vedení opět neudrželi, když se ve 31. minutě prosadil ze hry Pavel Moulis, kterého vyslal Rossi do šestnáctky a ten zamířil pod břevno. Po výměně stran byl vyslán dopředu Štohanzl, který vystřídal Koreše, ale nevěděl co s míčem. V 54. minutě přišla druhá šance, když právě tento hráč připravil skvělou šanci k protější tyči Lukášovi Magerovi, který poslal balón skluzem za bezmocného Špita.

    Jablonec se pokoušel znovu vyrovnat, jenže si nevypracoval žádnou příležitost. Na druhé straně se ale do skvělé pozice dostal v 65. minutě Šultes, kterému nahrával z pravé strany opět Štohanzl, ale míč mu ke škodě domácích vůbec nesedl. O šest minut později využil chyby domácí obrany Hubník, který ale také selhal. Podobné okénko se otevřelo na druhé straně i pro Šultese, a to hned dvakrát. Druhou ránu ale výborně vychytal Špit, když se boleslavský útočník k míči na hraně šestnáctky přiřítil jak utržený vagón.

    Martin Doležal pak pět minut před koncem dostal parádní přihrávku podobně jako boleslavský Magera při gólu na 3:2, jenže šanci trestuhodně zahodil a vůbec netrefil v rozhodující moment, kdy před ním byla odkrytá brána, míč. Hosté se tlačili do dalších šancí, ovšem hráči Boleslavi si těsné vedení už pohlídali a vyhráli 3:2.

    Ohlasy trenérů: 
    Karel Jarolím (Mladá Boleslav): Potvrdilo se to, co jsme věděli. Jablonec byl v posledních zápasech schopen vytvářet nebezpečné situace, a v některých zápasech mohl i vyhrát. Také dnes mohl klidně vyhrát. Dobře se na nás připravil, a v některých fázích hry nás i přehrával. Pro nás se to začalo vyvíjet dobře, škoda, že jsme neproměnili šanci, kterou měl Koreš. Po naší brance dokázal Jablonec po pěkné akci vyrovnat. Do druhé půle jsme šli s tím, že je potřeba lépe bránit. Přišel Štohanzl, to se vydařilo, nahrál na gól. Také je škoda, že Zahustel nepřidal další gól. V závěru při nás také stálo trochu štěstí, kdy si Jablonec vypracoval nějaké šance.
    Roman Skuhravý (Jablonec): Myslím si, že jsme si odsud měli odvézt minimálně bod, a tak je ta porážka trochu nespravedlivá. Vstup do obou poločasů jsme měli lehkovážný. Chodili jsme naivně do soubojů. Dostali jsme branku z penalty, u které nevím, jestli byla nebo nebyla. Brankou z penalty jsme se dostali opět zpět do utkání, opět nebudu říkat, jestli byla nebo nebyla. Bohužel další situace, které jsme nevyřešili dobře, mohou za to, že odjíždíme bez bodu.


    FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec 3:2 (2:2)
    Branky:
    7. Zahustel, 24. Ščuk (pen.), 54. Magera – 18. Loučka (pen.), 31. Moulis.
    Rozhodčí: Kovařík – Blažej, Vlasjuk.
    Žluté karty: Jarolím – Beneš.
    Diváci: 2570.


    Sestavy:
    FK Mladá Boleslav:
    Diviš – J. Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil – Ščuk, D. Jarolím – Zahustel (83. Bartl), Magera (74. Štajner), Koreš (46. Štohanzl) – Šultes. Trenér: K. Jarolím.
    FK Baumit Jablonec:
    Špit – Eliáš (77. Doležal), Beneš, M. Kysela, Novák – Rossi, Loučka – Kopic, Čížek, Moulis (68. Fantiš) – Hubník (83. Třešňák). Trenér: Skuhravý.


    VIDEO: idnes.cz
    FOTO:
    ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.