<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | pátek 14/03/2014, 20:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Návštěva: 3 298 diváků (73 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž


    Forma Vysočiny stoupá stejně jako teplota v letošní zimě. Ač pozdní začátek zápasu znamenal výjimečně utkání v chladu, Jihlavané své fanoušky rozhodně zmrzat nenechali. Hned od úvodu potvrzovali, že bodový zisk na půdě Dukly Praha nebyl náhodný. Silné Teplice, které se před utkáním nacházely na třetí pozici a bojují tak o evropské poháry, od prvních minut přehrávali.

    První šanci zápasu měl kapitán Lukáš Vaculík už v šesté minutě, z následného závaru před Grigarem nakonec nic nebylo, rozhodně to ale znamenalo velkou výstrahu pro teplickou defenzivu. Pozdrav směrem k Blažkovi vyslal i na druhé straně hostující Štěpán Vachoušek. Velezkušený hráč však trefil hlavou pouze prostor, v němž kraloval jihlavský brankář. Další jihlavská šance už byla gólová. Jungr s míčem utekl, vyslal do šance Karola Karlíka, ten obstřelil Grigara a rozjásal domácí publikum - 1:0.

    Po úvodní brance měli domácí stále mírně navrch, chvílemi už ale zlobili i hosté v netradičních bílých dresech. Zvlášť aktivní Litsingi zaměstnával spolehlivě pracující jihlavskou defenzivu. A když se pak  neujaly pokusy Karlíka, Harby a Kučery, hosté se začali ozývat ještě víc. Jedna z jejich pokusů, konkrétně ten ze 43. minuty, se stal osudný Jaromíru Blažkovi. Se samotnou střelou si sice poradil, při následném dopadu se ale bohužel zranil a nebyl schopen pokračovat ve hře. Vystřídat jej tak musel Jan Hanuš. Ten hned po nástupu na hrací plochu čelil Litsingimu, ten si však míč v závěrečné fázi ukopl. I proto odcházeli hráči do kabin za stavu 1:0 pro Vysočinu.

    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří si v šatně patrně vyslechli proslov trenéra. Svou snahu ale nedokázali střelecky zužitkovat. A tak se míče chopil v 50. minutě na druhé straně Masopust, před nímž se otevřel prostor široký jako dálnice. Z velkého brankoviště ovšem nedokázal dobře zamířit. Hanuš poprvé zasahoval o dvě minuty později, to když vyboxoval dorážku teplického rohového kopu. Za okamžik měl práci znovu. Do míče se opřel Jablonský a gólman Vysočiny musel předvést parádní zákrok.

    V šedesáté páté minutě měl další obrovskou šanci Masopust. Kučera ho krásně našel na druhé straně, předložil mu míč na zlatém podnose, jihlavský talent se ale znovu gólově neprosadil. Stejně jako vzápětí Ljevakovič se svou dělovkou na druhé straně. Ten branku rovněž minul. Dvacet minut před koncem měli hráči ve žlutém výhodu zajímavé standardní situace. Ideální pozice ovšem zůstala nevyužita. Právě množství zahozených šancí mohlo domácí později mrzet.

    V 72. minutě se totiž do vápna propracoval teplický Santos Nivaldo, který překonal Hanuše a srovnal na 1:1. Čtvrt hodiny před koncem se pak před gólmanem Vysočiny zjevil další hráč tmavé pleti, tentokrát Eugene Salami, ten už ale jihlavskou svatyni těsně minul. A následující štiplavou standardní situaci vyřešil skvělý Hanuš.

    S blížícím se koncem přibývalo jihlavských šancí, žádná ale vážněji neohrozila branku Tomáše Grigara. To průnik Martina Jindráčka na druhé polovině vypadal nebezpečněji. Od té doby už však žádný tým nechtěl přijít o vydobytý bod a oba celky se začaly soustředit na precizní defenzivu. Ta vydržela až do závěrečného hvizdu. Vysočina se tedy s Teplicemi rozešla nerozhodným výsledkem 1:1. 

    FC Vysočina Jihlava - FK Teplice 1:1 (1:0)
    Branky: 12. Karlík - 72. Nivaldo.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ochotnický.
    ŽK: Kučera, Jungr, Josl - Hošek, Jablonský, Vůch, Nivaldo.
    Diváci: 3298.

    Sestavy:
    Jihlava: Blažek (45. Hanuš) - Jánoš, Šourek, Krejčí, Josl - Karlík, Kučera - Masopust (88. Kukol), Jungr (77. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.
    Teplice: Grigar - Vondrášek, Hošek, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Ramos (46. Vůch) - Litsingi (64. Salami), Vachoušek (90.+1 Takács), Nivaldo - Jindráček. Trenér: Ščasný.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.