<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 22/02/2014, 20:15 | Andrův stadión | ČT sport

    Návštěva: 4 721 diváků (38 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž



    Přestože se aktivnějším vstupem do zápasu prezentoval celek z hlavního města, jako první udeřili fotbalisté Sigmy. Už v osmé minutě předvedli domácí povedenou kombinaci, na jejímž konci byl úplně volný Tomáš Zahradníček, který tváří v tvář Rakovanovi umístil míč za jeho záda.

    Stihly uplynout pouhé čtyři minuty a nepříliš vysoká návštěva na Andrově stadionu se podruhé radovala. David Alberto Depetris se po dvanácti minutách v olomouckém dresu zapsal do střelecké listiny poprvé, z malého vápna uklidil míč bez problému mezi tyče.

    Hosté zahrozili až po dvaceti minutách hry, Vošahlík se prodral levou stranou, ovšem gólman Zlámal si proti němu dobře vyběhl a znemožnil soupeři lepší střelecké zakončení. Na druhé straně se o něco podobného pokusil Pospíšil, ale i on narazil na strážce branky. Skóre se potřetí měnilo po půl hodině hry a znovu u toho byl novic David Alberto Depetris, který i své druhé střelecké zakončení umístil k radosti olomouckého týmu za záda Rakovana.

    Hanáci byli při chuti a po čtyřiceti minutách se málem znovu radovali. A opět u toho byl argentinský rodák Depetris, který napřáhl z dvaadvaceti metrů a gólman Slavie se musel činit, aby střelu do horního růžku vytáhl na roh. Pár vteřin před přestávkou ale přeci jen Pražané inkasovali počtvrté. Centr z pravé strany uklidil Martin Pospíšil.

    Po změně stran vypadala hra obdobně, jako na začátku střetnutí, jen tedy s tím rozdílem, že se tentokrát sešívaní prosadili i gólově. Po devíti minutách hry vypálil ze střední vzdálenosti Damien Boudjemaa, jehož přízemní pokus Zlámal nedokázal zkrotit. Jen o pár desítek vteřin později se hosté málem radovali z další branky. Zlámal ale nebezpečný projektil vytáhl na rohový kop.

    V dalších minutách druhé půle se olomoučtí fotbalisté soustředili už jen na defenzivní činnost, neboť to byli Pražané, kdo musel tvořit hru. Na víc jak střely ze střední vzdálenosti se ale sešívaní nezmohli, defenziva Hanáků je k větším příležitostem nepouštěla. V 69. minutě akcie Slavie padly ještě níže, a to po nedovoleném zákroku Nitrianského, který se po druhé žluté musel poroučet předčasně pod sprchy.

    Ať se před tím mohlo zdát, že by ještě Pražané o výsledek zabojovali, dvacet minut před uplynutím normální hrací doby bylo rozhodnuto. Oba celky již byly smířeny s výsledkem, zápas se tak už jen z povinnosti dohrával. I tak ale domácí fotbalisté připravili svým fanouškům ještě jednu gólovou radost. Tři minuty před koncem zatížil svůj gólový účet o druhou branku Tomáš Zahradníček, který se trefil hlavou.

    Vstup do jarní fáze sezóny, ve které budou oba sobotní soupeři bojovat o udržení, vyšel lépe olomoucké Sigmě, která hlavně díky produktivnímu prvnímu poločasu zvítězila 4:1.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Psotka (SK Sigma Olomouc): Jsem hrozně rád, že se nám to podařilo, získali jsme tři body a posunuli jsme se v tabulce. Hráči podali výkon, jaký se po nich chtěl. Zejména co se týče nasazení, bojovnosti a sebeobětování. Bylo to vidět po celý zápas. Za tu bojovnost, nasazení a disciplínu v defenzívě jsme si vítězství zasloužili.

    Miroslav Koubek (SK Slavia Praha): Chci popřát soupeři k dobrému výkonu. My jsme zápas nezvládli. Selhali jsme v obranné čtyřce, která nechávala příliš mnoho prostoru při nábězích olomouckých hráčů. Hlavní a zásadní chyba byla v tom, že jsme nedostupovali. Problém byl také, že jsme nenarušovali přechody soupeře. Dalším nedostatkem bylo nedůsledné chování hráčů v šestnáctce, kdy jsme nechali hráče otočit. Produktivita Olomouce byla zdrcující.

    SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 5:1 (4:0)
    Branky:
    8. Zahradníček, 12. Depetris, 29. Depetris, 45. Pospíšil, 87. Zahradníček – 54. Boudjemaa.
    Rozhodčí:
    Zelinka – Pelikán, Hock.
    ŽK:
    43. Plšek 19. Nitrianský.
    ČK: 69. Nitrianský (SLA)
    Diváci:
    4721.


    Sestava:
    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle (C) – Zahradníček, Fall, Pospíšil, Javůrek (86. Karaš) – Plšek (58. Houska), Depetris (88. Chorý).
    SK Slavia Praha: Rakovan – Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal – Vošahlík, Lička (46. Smejkal), Piták (C) (90. Hrubý), Gecov, Boudjemaa – Necid.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.