<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo, Základní část | pondělí 25/11/2013, 18:00 | Bazaly | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 015 diváků (20 % z kapacity 10 060)
    Video
    Reportáž

    Začátek zápasu přinesl na obou stranách hodně nepřesnosti. Hrálo se převážně ve středu hřiště. Za zmínku stojí jen hlavnička teplického Matuly a pokus o střelu ostravského Fantiše. V obou případech ale scházela aktérům přesnost. Tepličtí hráči měli v úvodu prvního poločasu více ze hry a drželi častěji míč na svých kopačkách. Baník ovšem postupem času hru vyrovnal, dokonce si vytvořil i nějaké šance, ale k žádnému ohrožení teplického brankáře Slavíka nedošlo. 

    Oba týmy se snažily prosadit kombinační hrou, ale veškeré pokusy o zakončení skončily díky nepřesnostem před finální přihrávkou. Na první vážnou šanci si diváci museli počkat až do třicáté minuty, kdy nebezpečný centr před bránu domácích musel hasit až ostravský brankář Pavlenka ve spolupráci se svými obránci. O chvíli později se neujala ani hlavička Salamiho, navíc stejný hráč nedokázal Pavlenku překonat hlavou ani v samém závěru, a tak první poločas skončil bezbrankovou remízou.

    Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří dokázali udržet míč na svých kopačkách, ale k vážnější šanci se nedostali. Tepličtí hráči se soustředili na pozornou obranu, se kterou si ostravští hráči nedokázali poradit a sami hrozili jen z protiútoku. Do první vážnější šance se mohl dostat ostravský Kukec, ale svojí tvrdou střelou trefil pouze hostujícího obránce. Na druhé straně mohli zahrozit Litsingi a Ljevakovič, ale s jejich slabými střelami si Pavlenka dokázal poradit. Pozornost Slavíka vyzkoušel ostravský Fantiš, ale i teplický gólman se překvapit nenechal. Neujala se ani obrovská příležitost Salamiho, který ani napotřetí nedokázal ostravského Pavlenku překonat. 

    Obrovskou příležitost ke vstřelení branky měl v 68. minutě ostravský Kukec. Jeho standardní situaci se štěstím a ve spolupráci se svou obranou zlikvidoval Slavík. Ostravský záložník Kukec mohl zahrozit i v samém závěru, ale v obrovské příležitosti z malého vápna skórovat nedokázal. Baník tedy i druhou přesilovou hru zužitkovat nedokázal a připsal si do tabulky další bod za bezbrankovou remízu. Teplice naopak nevyhrály potřetí v řadě.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Martin Svědík (FC Baník Ostrava): Teplice byly v prvním poločase trošku aktivnější, vytvořily si nějaké centry ze strany a jednu šanci hlavou. My bohužel pořád ztrácíme moc míčů uprostřed pole, to je obehraná písnička. Ale z hlediska defenzivy to bylo velmi kvalitní, protože je třeba si uvědomit, že Teplice jsou dopředu velmi silné. Druhou půlku jsme byli chvilku aktivnější my, pak na nějakých deset minut převzaly otěže Teplice, ale zase si tam nic moc nevytvořily. V přesilovce jsem viděl dvě naše velké šance Davora Kukece po standardkách, jednu jsme měli proměnit. Bod je pro nás málo a zklamání, protože jsem věděl, že to můžeme dotáhnout do vítězného konce.

    Zdeněk Ščasný (FK Teplice): Do zápasu jsme v úvodní pětiminutovce nevstoupili nejlépe, ale pak jsme do nějaké třicáté minuty Baník do ničeho nepustili. Na druhou stranu ani my jsme nehráli nějak extra dobře dopředu. Chyběl nám pohyb a kombinace, která se zlepšila až po té půlhodině. Měli jsme dvě šance, bohužel jsme je nedali a chyběl mi tam větší hlad po gólu. Od druhé půle jsme začali hrát náš fotbal, bohužel přišlo vyloučení. I když jsme v něm paradoxně chodili do protiútoků a mohli jsme si z nich něco vytvořit, bod bereme.


    FC Baník Ostrava – FK Teplice 0:0
    Bez branek.
    Rozhodčí: L. Kovařík – K. Mencl, O. Pelikán.
    ŽK: 6. Matula, 25. a 67. Krob (všichni TEP). ČK: 67. Krob (TEP).
    Diváci: 2 015.

    Sestavy:
    FC Baník Ostrava: Pavlenka – Zawada, Baránek, Frydrych, Vengřinek – Droppa, Hable, Kukec (87.Kraut), Engelmann (66. Staško), Holzer (78. Lukeš) – Fantiš. Trenér: Svědík.
    FK Teplice:  Slavík – Matula, Jablonský, Klein, Krob – Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek (65. Jindráček), Táborský, Litsingi (90. Krátký) – Salami (88. Hošek). Trenér: Ščasný.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.