<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    7. kolo, Základní část | pátek 30/08/2013, 18:30 | Městský fotbalový stadión | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 468 diváků (32 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž



    Hned v úvodní minutě zahrozila Zbrojovka, když Skalák pronikl po čáře a vybojoval roh. Po něm se ale dostali hosté do brejku a Kerbr jej zakončil střelou vedle branky. Mnohem blíže úspěchu byl o pár vteřin později Valenta - ten už dokonce překonal Hladkého, ovšem míč umístil těsně vedle pravé tyče.

    V následujících minutách oba soupeři hrozili spíše v náznacích, bylo znát, že hráči nejsou v optimální pohodě. Brejky končívaly nepřesnou přihrávkou, centry odvraceli protihráči a ke střelám se fotbalisté nedostávali. Mezi tyče zamířil až Zavadil, jeho přímý kop ve 30. minutě však Melichárek lapil.

    To první střela Slovácka byla gólová. Volešákův centr poslal prudce na branku Petr, Hladký jej vyrazil a pro Milana Kerbra nebylo problémem jej umístit pod břevno - 0:1. Hosté ožili a nervózní Zbrojovku zatlačili, vápnem prolétlo několik nebezpečných centrů. Brňané se zvedli až v závěru poločase, ale nadějnou rychlou akci zastavil milimetrový ofsajd. Nejblíže vyrovnávací brance byl Buchta, který po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle.

    V úvodních minutách druhé půle vybočila ze šedi individuální akce Frejlacha. Ten obešel dva protihráče, ale jeho střela byla zblokována. Vzápětí se do útočné akce dostali hosté, Valenta zakončil rychlou kombinaci prudkou ranou a Hladký vytáhl skvělý reflexivní zákrok, čímž udržel svůj tým ve hře. Právě takový byl obraz těchto minut - Brno se marně snažilo o srovnání, zatímco soupeř hrozil brejky.

    A soužení Zbrojovky nebyl konec. Po jalovém tlaku hosté využili nekoncentrovanosti obrany a pěknou kombinaci zakončil Tomáš Košút, míč se otřel o tyč a Hladký neměl nárok - 0:2. Chvilku poté střílel nad branku Petr. Zbrojovka se nevzdávala, nicméně rány Frejlacha a Hyčky postrádaly přesnost.

    DÁLE ČTĚTE:
    Habanec nesmí ve dvou zápasech trénovat Slovácko
    V Brně hledají cestu z krize. Hráči nechali klub v průšvihu, zlobí se Kudela

    V další nadějné možnosti se ocitl aktivní Buchta, ve vápně mu chyběl krok, aby uklidil do sítě pěkný Skalákův centr. Do vápna Slovácka létal míč za míčem, efekt byl ovšem nulový a ve vzduchu velmi silné Slovácko jen počítalo plynoucí minuty a občas otestovalo schopnosti brněnské obrany.

    Z hluchého tlaku vybočila pěkně zatočená střela Pavla Mezlíka, spokojenější byl ale v tu chvíli jeho bratr Radek, součást spolehlivě fungující defenzivy. S přibývajícím časem bylo čím dál jasnější, že si Slovácko podruhé v řadě odveze z Brna všechny body a Zbrojovka tak prohraje popáté v řadě. V samém závěru se ještě jedním zákrokem blýskl Hladký, ráznou stopku vystavil Volešákově ráně z velkého vápna.


    Ohlasy trenérů:

    Ludevít Grmela (FC Zbrojovka Brno): Moc dobře se mi o utkání nemluví. Před ním jsme něco proklamovali a na hře to vůbec nebylo znát. Nedovedu si to vysvětlit, ale absence bojovnosti a nasazení je pro mě obrovským zklamáním. Přístup některých hráčů si musíme vyhodnotit. Teď nás čeká pauza, jestli přijdou nějaké změny, to neovlivním, je to fotbal a stát se může všechno.

    Jiří Dekař (1. FC Slovácko): Utkání se mi hodnotí pochopitelně dobře. Měli jsme z něj obavy, ale přestáli jsme tlak soupeře a pak se nám povedlo vstřelit z rychlé akce důležitý gól, snad první letošní, který nepadl ze standardky. Ve druhé půli byl soupeř trochu svázaný a my zvýšili, vedení jsme si pak už pohlídali. Povedlo se nám ustrážit Pavla Zavadila, mozek soupeřovy hry. Absence trenéra Habance moc znát nebyla, konzultovali jsme jen základní věci, jako je střídání.


    FC Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
    Branky: 36. Kerbr, 67. Košút.
    Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Kotík.
    ŽK: 87. Přerovský - 49. R. Mezlík, 50. Kerbr, 83. Kubáň.
    Diváci: 3468.

    Sestavy:
    FC Zbrojovka Brno: Hladký - Buchta, Pernica, Schuster, Janotka - Skalák, Zavadil, Frejlach, Lutonský (59. Hyčka) - Markovič (64. P. Mezlík), Škoda (86. Přerovský).
    1.FC Slovácko: Melichárek - Kubáň, Košút, Trousil, R. Mezlík - Volešák, Daníček, Valenta, Petr (78. Rada), Kerbr (90. Havlík) - Ondřejka (84. Haša).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.