<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 17/08/2013, 17:00 | Chance arena

    Návštěva: 3 150 diváků (55 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Úvod utkání byl hodně svižný a oba týmy do něj vstoupily dost aktivně. Jablonecký Beneš hned ve druhé minutě poslal svoji hlavičku vysoko nad branku. Na druhé straně přišla hodně studené sprcha pro domácí. Znojmo se totiž z první střely na branku dostalo do vedení, skóroval David Helísek. Severočeši poté přidali na obrátkách a snažili se rychle odpovědět. Vyrovnávací branka Baumitu nakonec přišla o třináct minut později, kdy se krásnou střelou z hranice vápna prosadil kapitán Karel Piták.

    Jablonec svého soupeře v první polovině jasně přehrával, druhé branky se však dočkal až ve 34. minutě. Vaněk se hezky uvolnil na levé straně hřiště a ještě hezčím centrem uvolnil Jana Kopice, který z hranice malého vápna uklidil míč do sítě. 

    Netrvalo dlouho a domácí Baumit vedl už o dva góly. Znojemskou defenzivu potrestal po jejím laxním přístupu druhou brankou v utkání Jan Kopic. Stejný hráč se mohl ještě do přestávky dočkat hattricku. V nastaveném čase byl ale proti znojemský gólman Hrubý, který tentokrát domácího střelce vychytal.

    Gólová přestřelka pokračovala i ve druhém poločase. Jako první se po přestávce prosadilo hostující Znojmo, které přiblížil k bodové naději přesně hlavičkující Marek Heinz. V 75. minutě pak stejný hráč potrestal jabloneckou ospalost, když využil dobré práce spoluhráče Reljiće, který se úspěšně porval i s dvojnásobnou přesilou a následně předložil balon dvougólovému střelci.

    Na remíze 3:3 se však duel nezasekl. Radost Moravanů trvala pouhé dvě minuty. V 77. minutě se totiž po sporné situaci u postranní čáry prosadil jablonecký Ondřej Vaněk a hosté to nesli hodně nelibě . O čtyři minuty později navíc domácí náskok navýšil po nedůslednosti znojemské obrany Tomáš Jablonecký

    Znojmo se ale nevzdalo a bojovalo až do konce. Na rozdíl jediné branky upravil čtyři minuty před závěrečným hvizdem Tomáš Okleštěk a poslední tečku za utkáním napsal Miloš Reljić, který se zbavil dvou bránících protihráčů a z hranice vápna vyrovnal na konečných 5:5.


    Ohlasy trenérů 

    Roman Skuhravý (Jablonec): „Pokud se odehraje takový zápas, tak to v první řadě chyba trenéra. Co jsme předvedli byla ukázka toho, jak se nehraje týmově. Dali jsme nad tým individuální výkony, z toho vznikla neskutečně chaotická defenzivní hra. Nebyla to facka, ale tvrdý direkt, ze kterého se musíme vlastními silami vzpamatovat. Pro sebe si to zanalyzuji, nevím co pustím do týmu, s ohledem na pohár na to musíme zapomenout. Musím se omluvit fanouškům, čekali výhru a mi jim ji nedali, je to obrovská ztráta, za kterou nesu plnou zodpovědnost. Jsem zvyklý brát neúspěchy na sebe. Dnes je to neúspěch s velkou podporou hráčů. Takový hloupý, děsný zápas nepamatuji. Ještě dlouho mě bude budit ze spaní a snad jej už nikdy nezažiju. Pod dojmem výsledků z posledních kol jsme si šli zahrát fotbal, ale chyběla nám pokora před soupeřem.”

    Leoš Kalvoda (Znojmo): Co k tomu říci. Výsledek 5:5 se ve fotbale vidí málokdy. Doufáme, že jsme se chytli střelecky. Ale když dáme venku pět branek a přesto nevyhrajeme, tak to je trestuhodné. První půle byla špatná, sice jsme dali branku, ale zbytečně jsme se zatáhli a čekali jsme na ránu. A ta přišla. Hru oživil až příchod Reljiče, který si řekl o místo v základní sestavě. S jeho příchodem výrazně stoupla hra Marka Heinze. Nakonec se nám podařilo utkání dovést do remízového konce. Z Jablonce bude málokdo vozit body. Jablonec měl hodně šancí, ale branky, které dal, padly po našich školáckých chybách, nejen obránců, ale všech. Sbíráme zkušenosti, ale kluci si začínají věřit. Prověřili si, že se dá hrát s Plzní i Jabloncem.”


    FK Baumit Jablonec – 1. SC Znojmo 5:5 (3:1)

    Branky: 15. Karel Piták, 34. Jan Kopic, 38. Jan Kopic, 77. Ondřej Vaňek, 81. Tomáš Jablonský - 3. David Helísek, 54. Marek Heinz, 75. Marek Heinz, 86. Tomáš Okleštěk
    Rozhodčí: P. Franěk - P. Filípek, L. Gallo (P. Mikel) 
    ŽK: 55. Ondřej Vaňek - 52. Radim Nepožitek, 64. Marek Heinz, 77. Vlastimil Hrubý, 77. Josef Hnaníček, 83. Miloš Reljič, 88. Patrik Hrošovský
    Diváci: 3150

    FK Baumit Jablonec: Špit – Kubista (46. Vošahlík), Kysela, Beneš, Novák – Kopic (73. Jablonský), Loučka, Piták (C) (67. Třešňák), Vaněk, Čížek – Hubník

    1. SC Znojmo: Hrubý – Hříbek, Hnaníček, Jonov (C), Mudra – Buchta (71. Hrošovský), Zeba (46. Reljić), Helísek, Nepožitek, Cihlář (65. Okleštěk) – Heinz


    FOTO: 1scznojmo.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.