<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    1. kolo, Základní část | pátek 19/07/2013, 18:00 | Škoda Transportation Arena

    Góly


    Návštěva: 2 095 diváků (26 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž


    Pro nováčka Gambrinus ligy začalo utkání velice dobře. Už v osmé minutě odcentroval přes nejistého Vrzala hostující Mudra, míč propadl až na hlavičku Hrošovského, který jen o pár čisel minul tyč Radovy brány. Jenže snový začátek Znojma dlouho netrval, postupem času se totiž dostávali do hry domácí, kteří zlepšili rozehrávku a začali soupeři zatápět po stranách.

    První tutovku si tak vytvořila Dukla. Vrzal zleva vhodil dlouhý aut do pokutového území, kde se míč dostal na hlavu Ouedraoga, jenž orazítkoval břevno Hrubého svatyně. První varování Jihomoravanům nestačilo a ve 26. minutě se poprvé měnilo skóre. Hrubý nedokázal pohlídat centr z pravé strany, míč proskotačil až na nohy zkušeného domácího mazáka Patrika Gedeona, který už neměl problém dopravit míč do sítě - 1:0. Do konce poločasu se už výsledek nezměnil a na Julisce mohli být diváci spokojeni s hrou a i s výsledkem.

    I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. Ve 49. minutě měla Dukla k dispozici standardku a Malý místo střely volil chytrou přihrávku na Bergra, který pořádnou pumelicí vystrašil Hrubého ve znojemské bráně. Naštěstí nemusel zasahovat, míč letěl těsně vedle jeho levé tyče. Moravané o sobě dali vědět po hodině hry. Se střelou Marka Heinze však gólman Rada neměl závažnější problém.

    Znojmo sahalo po vyrovnání o dvě minuty později, to pálil Nepožitek a míč prosvištěl těsně vedle levé tyče. Nováček soutěže se ale přeci jen dočkal. Nepožitek krásně uvolnil do pokutového území Patrika Hrošovského, který křižnou ranou propálil brankáře Radu - 1:1. Dukla krátce před koncem mohla jít znovu do vedení, to by však Vrzal musel mířit hlavičkou daleko přesněji. Více zajímavého se už nestalo a oba týmy se rozešly smírně 1:1. Především nováček nepřevedl vůbec špatnou hru a ukázal, že se s ním musí počítat.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (Dukla): Já samozřejmě spokojený být nemůžu. Chtěli jsme odstartovat vítězně, ale na to bychom potřebovali předvést lepší výkon. Znojmo nám ukázalo to, co jsem si myslel, že to nebude jednoduché utkání. V prvním poločase jsme až na prvních deset minut převzali otěže, šli za prvním gólem, který se nám podařilo vstřelit. Myslím, že nás to moc uspokojilo, ale když jsme chtěli další přidat, tak nám to už nešlo. Navíc soupeř se dostával čím dál tím víc do hry a v druhém poločase byla pasáž, kdy nás přehrával. Neměli jsme potřebnou kvalitu a musím uznat, že remíza je asi zasloužená.

    Leoš Kalvoda (Znojmo): Pro mnoho kluků to byl úplně první ligový start, musí být spokojenost. Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, ale pak jako by na nás dolehla nějaká deka a strach o výsledek. Přestali jsme hrát i běhat a Dukla toho využila. Za druhý poločas jsme si ale remízu zasloužili. Byli jsme herně vyrovnaným soupeřem Dukly a myslím, že kluci se za předvedený výkon nemusejí stydět. Ale nedělám z toho nějaké závěry, je to první zápas a čeká nás ještě dlouhá cesta.


    FK Dukla Praha - 1. SC Znojmo 1:1 (1:0)

    Branky: 26. Gedeon - 76. Hrošovský.

    ŽK: Božič, Rada - Helísek.

    Rozhodčí: Královec - Moláček, Kotík.

    Dukla Praha: Rada - Romera, Vorel, Božič, Vrzal – Malý (64. Hlinka), Gedeon, Ouedraogo (80. Hašek) – Berger, Pospěch, Albiach Roger (89. Marek). Trenér: Kozel.

    1. SC Znojmo: Hrubý – Helísek, Jonov, Hnaníček, Mudra – Hrošovský (82. Vašíček), Buchta, Nepožitek, Lacko (69. Zeba), Okleštěk – Heinz (90. Heinz). Trenér: Kalvoda.


    Foto: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.